Браво на Външно министерство
Браво на Външно министерство
Може би това е още един начин да откажат българите живеещи в чужбина да гласуват.
Интересно дали ще има наказани за този гаф?
http://dnes.dir.bg/news/turtzia-spisak- ... 61039?nt=9"
Пуснаха личните данни на 36 000 българи в интернет
Външно министерство е публикувало списък с трите имена и постоянните адреси на над 36 080 български граждани в нарушение на Закона за защита на личните данни. Той обаче е премахнат малко след гафа.
За списъка съобщиха Временните обществени съвети на българите в чужбина, предаде bivol.bg.
Участници в инициативата "Искаме да гласуваме" пък са открили 1331 "фалшиви" заявления от Турция и 41 извън Турция. От инициативата протестираха вече срещу ограниченията да се приемат заявления за гласуване по формални причини.
Министерството е качило на сайта си "Списъци с гражданите, изявили желание да гласуват на Избори 2011" в петък или събота. Те обаче са свалени в неделя сутринта.
"Проверка на публикувания от MВнР списък на заявилите намерение за гласуване в чужбина показва, че десетки редовно подадени заявления за гласуване от българи в Европа и САЩ не са били взети предвид, докато същевременно в южната ни съседка са регистрирани по няколко пъти едни и същи лица с очевидно фалшиви заявления (регистрирани са над 1500 такива заявления - 1300 по последни данни). Това има за непосредствен ефект драстично намаляване, с над 30%, на броя градове с изборни секции в Европа и САЩ спрямо последните избори през 2009 г.", пише в декларацията на Временните обществени съвети на българите.
Говорителят на МВнР Весела Чернева коментира пред в. "Дневник", че това е изцяло технически въпрос, който не е в нейните компетенции. Според нея в избирателните списъци, които са разлепени по улиците в България, също фигурират адресите.
От (ЦИК) потвърдиха, че това е така в страната. Според решение на комисията избирателните списъци, които са за публично обявяване "на хартия", съдържат трите имена и постоянния адрес на избирателите.
Списъци, които общините имаха задължение да публикуват в интернет до 12 септември, обаче съдържат само трите имена на избирателите. Справка в избирателните списъци, публикувани от общините в интернет, показа, че там също са обявени само трите имена, но не и адресът на гласоподавателя.
В решение на ЦИК от 29 юли за провеждане на изборите в чужбина е посочено, че списъците на хората, заявили желание да гласуват извън страната, се публикуват от министъра на външните работи и от ръководителите на дипломатическите и консулските представителства на България не по-късно от 4 октомври.
Изрично е отбелязано, че те трябва да съдържат само трите имена на избирателя, номера и адреса на избирателната секция, в която ще гласува.
Скандално е публикуването на списъка сайта на Външното министерство, каза за БНР Атанас Чобанов от Движението на българите в чужбина "Искаме да гласуваме". Според него това е противозаконно и ще доведе до серия от съдебни дела.
"Другото скандално, което видяхме след внимателна проверка на дублиращи се заявления, е, че в Турция има 1300 фалшиви заявления. Това значи, че ще бъдат разкрити секции с фалшиви заявления. От публикуваните данни виждаме, че има разминаване от около 1500-1600 заявления. Като не са признати най-вече такива, подадени в Западна Европа и Америка", уточни той.
Говорителят на ЦИК Бисер Троянов обясни обаче, че заявленията се подават пред съответното дипломатическо или консулско представителство.
"Към ЦИК се подава само броят на заявленията, подадени до 27 септември. Информацията ни е подадена от МВнР и е за 37 606 български граждани, които са подали в срок заявлението си, че искат да гласуват в чужбина", коментира той.
За градовете Монреал, Босилеград и Димитровград Троянов оповести, че за Монреал вече има получено разрешение от канадските власти и ще се гласува в българската църква "Св. Иван Рилски". Все още се очаква разрешение от Сърбия.
По-рано днес кандидат-президентът на БСП Ивайло Калфин предупреди, че много българи няма да могат да гласуват в чужбина. Студент от Германия пък разказа как той и още около 5000 наши сънародници са били подведени от МВнР.
Интересно дали ще има наказани за този гаф?
http://dnes.dir.bg/news/turtzia-spisak- ... 61039?nt=9"
Пуснаха личните данни на 36 000 българи в интернет
Външно министерство е публикувало списък с трите имена и постоянните адреси на над 36 080 български граждани в нарушение на Закона за защита на личните данни. Той обаче е премахнат малко след гафа.
За списъка съобщиха Временните обществени съвети на българите в чужбина, предаде bivol.bg.
Участници в инициативата "Искаме да гласуваме" пък са открили 1331 "фалшиви" заявления от Турция и 41 извън Турция. От инициативата протестираха вече срещу ограниченията да се приемат заявления за гласуване по формални причини.
Министерството е качило на сайта си "Списъци с гражданите, изявили желание да гласуват на Избори 2011" в петък или събота. Те обаче са свалени в неделя сутринта.
"Проверка на публикувания от MВнР списък на заявилите намерение за гласуване в чужбина показва, че десетки редовно подадени заявления за гласуване от българи в Европа и САЩ не са били взети предвид, докато същевременно в южната ни съседка са регистрирани по няколко пъти едни и същи лица с очевидно фалшиви заявления (регистрирани са над 1500 такива заявления - 1300 по последни данни). Това има за непосредствен ефект драстично намаляване, с над 30%, на броя градове с изборни секции в Европа и САЩ спрямо последните избори през 2009 г.", пише в декларацията на Временните обществени съвети на българите.
Говорителят на МВнР Весела Чернева коментира пред в. "Дневник", че това е изцяло технически въпрос, който не е в нейните компетенции. Според нея в избирателните списъци, които са разлепени по улиците в България, също фигурират адресите.
От (ЦИК) потвърдиха, че това е така в страната. Според решение на комисията избирателните списъци, които са за публично обявяване "на хартия", съдържат трите имена и постоянния адрес на избирателите.
Списъци, които общините имаха задължение да публикуват в интернет до 12 септември, обаче съдържат само трите имена на избирателите. Справка в избирателните списъци, публикувани от общините в интернет, показа, че там също са обявени само трите имена, но не и адресът на гласоподавателя.
В решение на ЦИК от 29 юли за провеждане на изборите в чужбина е посочено, че списъците на хората, заявили желание да гласуват извън страната, се публикуват от министъра на външните работи и от ръководителите на дипломатическите и консулските представителства на България не по-късно от 4 октомври.
Изрично е отбелязано, че те трябва да съдържат само трите имена на избирателя, номера и адреса на избирателната секция, в която ще гласува.
Скандално е публикуването на списъка сайта на Външното министерство, каза за БНР Атанас Чобанов от Движението на българите в чужбина "Искаме да гласуваме". Според него това е противозаконно и ще доведе до серия от съдебни дела.
"Другото скандално, което видяхме след внимателна проверка на дублиращи се заявления, е, че в Турция има 1300 фалшиви заявления. Това значи, че ще бъдат разкрити секции с фалшиви заявления. От публикуваните данни виждаме, че има разминаване от около 1500-1600 заявления. Като не са признати най-вече такива, подадени в Западна Европа и Америка", уточни той.
Говорителят на ЦИК Бисер Троянов обясни обаче, че заявленията се подават пред съответното дипломатическо или консулско представителство.
"Към ЦИК се подава само броят на заявленията, подадени до 27 септември. Информацията ни е подадена от МВнР и е за 37 606 български граждани, които са подали в срок заявлението си, че искат да гласуват в чужбина", коментира той.
За градовете Монреал, Босилеград и Димитровград Троянов оповести, че за Монреал вече има получено разрешение от канадските власти и ще се гласува в българската църква "Св. Иван Рилски". Все още се очаква разрешение от Сърбия.
По-рано днес кандидат-президентът на БСП Ивайло Калфин предупреди, че много българи няма да могат да гласуват в чужбина. Студент от Германия пък разказа как той и още около 5000 наши сънародници са били подведени от МВнР.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
- MrGeek
- Путлер Капут
Re: Браво на Външно министерство
След като говорителя не е компетентен да коментира издънките на министерството, изобщо в това МВнР има ли някой, който да е компетентен?Говорителят на МВнР Весела Чернева коментира пред в. "Дневник", че това е изцяло технически въпрос, който не е в нейните компетенции.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
Не си ли спомняте началото на 90-те - избирателните списъци висяха с месеци по стените с все адресите и ЕГН-та. Сега по-лесно, технологии има все пак 
Само бюлетина номер 20!

Само бюлетина номер 20!
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Кой е на номер 20?
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
- Bistra
- Напуснал форума
Бюлетина 20 - Светльо Витков.
Това е на практика все едно, че не си гласувал.
Не си заслужава дори и да запаля колата. Прекалено далече е българската църква, а и мисията да се промени нещо в България е доказано невъзможна.
...
Виж обаче в секс шопа, който е в същата посока ходя с удоволствие отвреме-навреме.

Това е на практика все едно, че не си гласувал.

Не си заслужава дори и да запаля колата. Прекалено далече е българската църква, а и мисията да се промени нещо в България е доказано невъзможна.

...
Виж обаче в секс шопа, който е в същата посока ходя с удоволствие отвреме-навреме.

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Е как? "Псувайте ни, това сме ние"Bistra написа:Бюлетина 20 - Светльо Витков.
Това е на практика все едно, че не си гласувал.![]()
Не си заслужава дори и да запаля колата. Прекалено далече е българската църква, а и мисията да се промени нещо в България е доказано невъзможна.![]()

Нямаше да гласувам, но това си заслужава.

Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
- Bistra
- Напуснал форума
Да, ти кажа честно не знам кои сте "Вие", а и малко ме интересува?!grozdan написа:Е как? "Псувайте ни, това сме ние"![]()
Няма да псувам никого, защото възпитанието не ми го позволява.

Така, че ще "Ви" оставя възпитано с безразлично равнодушие да си трошите главите.
Успех!

Жалкото е, че "Вие", които и да сте се намирате тук, а не там.

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Очевидно е, че не си почитател на творчеството на Хиподил. Затова горното е в кавички - цитат еBistra написа:Да, ти кажа честно не знам кои сте "Вие", а и малко ме интересува?!grozdan написа:Е как? "Псувайте ни, това сме ние"![]()
Няма да псувам никого, защото възпитанието не ми го позволява.![]()
Така, че ще "Ви" оставя възпитано с безразлично равнодушие да си трошите главите.
Успех!
Жалкото е, че "Вие", които и да сте се намирате тук, а не там.

Останалото от поста ти няма да коментирам, понеже е завършек на горното

P.S. виж, че можело и нормално да си говорим. Обаче трябваше да изговоря/им една камара глупости преди това. Поздравления за смяната на тона!
- Bistra
- Напуснал форума
Не разчитай на дългосрочност!grozdan написа:Поздравления за смяната на тона!
Движим се по доста различни орбити и се надявам никакъв космически катаклизъм да не ги пресече.

Ти обаче верно не вдяваш! Нито ме вълнуваш, нито ме интересуваш, нито знам коя си! Набий си го в главата! Познавам една шепа българи в Монреал, които съм убеден, че не използват форума. Предвид, че личността зад ника Бистра живее извън острова (понеже следя форума отдавна, но пиша отскоро), то определено си в грешка относно кой съм аз.Bistra написа:Не разчитай на дългосрочност!grozdan написа:Поздравления за смяната на тона!
Движим се по доста различни орбити и се надявам никакъв космически катаклизъм да не ги пресече.
Харесва ми да водим нормална дискусия във форума, вместо да се дърляме като на селски мегдан.
Освен това много, ама много мразя интриги и лъжи! Изкарват ме извън равновесие!
Не знам кой те е тормозил, та си мислиш, че е форумния ник Гроздан, но съжалявам... не съм аз!
Относно орбитите - не се притеснявай, няма да се пресекат!
Надявам се най-после да спрем с глупостите!
- Bistra
- Напуснал форума
Аз също и говоря между другото винаги истината поради тази причина, каквото и да ми коства това. Ти обаче се натресе сам между шамарите припознавайки се в някои от нещата, които съм написала. Извинявай, ако съм сбъркала!grozdan написа: Освен това много, ама много мразя интриги и лъжи! Изкарват ме извън равновесие!
P.S.Между другото, прав си за Хиподил.Не съм им голям фен.Харесвам само няколко песни и толкова.Харесва ми по скоро идеята, че са различни.Oбаче политика не можеш да правиш без да имаш необходимата квалификация за това. Виж последният пример наречен Премиер!

Bistra написа:Аз също и говоря между другото винаги истината поради тази причина, каквото и да ми коства това. Ти обаче се натресе сам между шамарите припознавайки се в някои от нещата, които съм написала. Извинявай, ако съм сбъркала!grozdan написа: Освен това много, ама много мразя интриги и лъжи! Изкарват ме извън равновесие!
P.S.Между другото, прав си за Хиподил.Не съм им голям фен.Харесвам само няколко песни и толкова.Харесва ми по скоро идеята, че са различни.Oбаче политика не можеш да правиш без да имаш необходимата квалификация за това. Виж последният пример наречен Премиер!

Браво, най-после се разбрахме! Аз пък си мислех, че съм уникален и неповторим

Аз съм сигурен, че Светльо няма да изкара много гласове. Той е там за да се преброят лудите. Аз затова отивам да се запиша, да не ме пропуснат

Иначе така или иначе нямаше да гласувам.
Грозданее,темата майна е за гафа на МВнР а не кой за кого ще гласува бре 

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Ти за кой ще гласуваш, Муха?
- mortigur
- Обратна връзка:
А някой знае ли как седи въпроса с Калгари? Тука имаме ли "право" да гласуваме или да пропуснем и тоя път. Предварително искам да уточня, че бих гласувал с удоволствие, както съм го правил в БГ. Но ако всичко е организирано. Да ходя да се моля на МВнР, да ми отворят урна няма да стане....
Taxation is theft.