Просто не е модерно да си българин

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Joy

Re: Просто не е модерно да си българин

Мнение от Joy »

Наистина са ми смешни глупостите, които се изписват по мой адрес относно моята интеграция и това на каква работа изобщо съм била в Монреал. И за да не става повече изобщо на дума, да си поясним малко как стоят нещата. Джой завърши монреалски университет бакалавърска степен медицинска сестра и работи като такава. Междувременно завърши още и колеж Ласал със специалност интериорен дизайн, по която пък специалност работи в момента. Съпругът и от много години работи в Канада като авиационен инженер- лицензиран и сертифициран за няколко типа самолети. В настоящият момент получава пореден сертификат за Боинг 737-800 в Торонто и до 3 седмици се завръща отново в Монреал. Работил е за повечето авиационни компании в Квебек, отскоро е на постоянна работа в компания чието седалище е в Халифакс и има филиал в Квебек. Междувременно върши работа и за компании в чужбина.
Доколко това е "бяла работа" оставям сами да прецените. Семейството на Джой НИКОГА не е получавало социални помощи и НИКОГА не е живяло в български гета че да се събира с някого по комшийски.

Да...списъкът не е пълен. Дъщеря и завърши интернационално училище и в момента завършва колеж със специалност уеб-телевизия и интерактивна медия. Работи от 15 годишна в няколко ресторанта, в магазин Льо Шато като продавач-консултант и се пробва в рекламни агенции. Кандидатства тази година по специалност реклама. Зетят и е канадец с италиански произход, завърши за готвач, работи по елитни ресторанти а в момента е студент-програмиране.

Фитнес Джой много би искала да не знае какво е, но уви...винаги се е налагало. :D На спа не и е омръзнало да ходи, но е ходила и има база за сравнение.

От Варна Джой е възхитена и със всеки изминал ден все повече. Съжалява само и единствено че си е изгубила толкова години от живота и не се е върнала по-рано. :!:
Последно промяна от Joy на Пон Окт 03, 2011 11:30 am, променено общо 1 път.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

А, сега накрая ако и Джой каже колко и плащат да пише тия глупости ще е всичко наред. :D
Знаем, че на другарите им липсват безплатни роби или евентуално завърнали се балъци с пари, ама не очаквах честно положението да е толкова тежко. :rofl:
Mиришещ на сяра обществен басейн в България бил по-добре от коя да е спа със салон за масаж в Монреал....Ай, стига, бе! :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Joy

Мнение от Joy »

Този "миришещ на сяра обществен басейн" наистина е по-добър от много балнеологични спа по няколко причини. Обикновено по платени балнеологични спа ходят много хора с разни заболявания, често кожни екземи и прочие не особено приятни неща че да се топкаш с него в един басейн. :?: При това са претъпкани с такива. Този макар и обществен е почти празен. :) Може би не се знае масово от туристи или пък обикновена еснафщина- някой смята че като си платиш сигурно е по-полезно. Абе друго си е като е направен басейна дизайнерски, вероятно се отразява здравословно по-добре. :D Не знам на друго, но на джоба се отразява. :D
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Добре, добре! Пак не се разбрахме, ама карай! ;)
Прави каквото знаеш! Аз спирам с обясненията, защото ще ме бият в къщи, че прекалено се обяснявам. :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
pavelyankov
Напуснал форума

Мнение от pavelyankov »

Joy написа::D Не знам какво наричаш ти локва, на мен в тъмното ми приличаше на басейн.

Не луксозен разбира се, всичко е съвсем скромно, но пък е безплатно това, за което в спа-центрове плащат много сериозни пари. Плюс лукса да си на крачка от вълните на морето.

Joy, това дето го описваш ми звучи като да е минералната вода до първа буна. Там дето се събират с бели чаршафи и дървени налъми едни чичковци с тънки мустачки, и там дето се къпят клошарите и бездомниците.
Освен ако имаш предвид общинския басейн до морска гара, ама той не е безплатен.
Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
Joy

Мнение от Joy »

:D Не знам за клошари- такива не съм виждала. Чичковци има чат-пат...

Преди малко връщайки се от басейна видяхме Тони Димитрова. :D Варна е пълна с изненади. Вървим си по морския парк, аз с мокра коса в ужасен вид с хавлия през рамо, чуваме музика. Реших че е поредния концерт на площада. Оказа се че Тони Димитрова пее на нечия сватба в някакъв ресторант. Присламчихме се и ние в ресторанта на външните маси си изслушахме безплатен концерт. :lol: А после си взехме и автограф. Тя цялата разцъфтя като и казах че съм от Монреал и съм с приятели руснаци. Каза "О, страхотно, ми аз бях у вас" ..."Ами да-казвам, знам че бяхте..." :) Снимахме се, само дето изглеждам отвратително. :D

За 2 седмици имам вече автографи и на кмета на Варна и на Тони Димитрова. :lol:
Варна е невероятна.
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Joy написа: Тя цялата разцъфтя като и казах че съм от Монреал и съм с приятели руснаци...
Чакай малко, нали в Канада били лузърите, защо се представяш за лузърка тогава?
Manchester United Football Club
Joy

Мнение от Joy »

mufc написа:
Joy написа: Тя цялата разцъфтя като и казах че съм от Монреал и съм с приятели руснаци...
Чакай малко, нали в Канада били лузърите, защо се представяш за лузърка тогава?
Хаха...ми аз какво съм виновна че там са лузърите. :D
Това не ме прави по-малко монреалка или канадка. Звенявай мой човек ама 10 години са си цял един живот.
Все още съм повече монреалка отколкото варненка.

А казах...по-скоро с цел да си оправдая някак нахалството и нахлуването на чужда сватба. :lol: :rofl:
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Естествено, че Монреалка звучи по-добре от българка
Семейството ти като са там и те ли са лузъри? Явно да
Joy

Мнение от Joy »

mufc написа:Естествено, че Монреалка звучи по-добре от българка
Напротив. :o По никакъв начин не звучи по-добре.

Звучи извиняващо за нахалство да искаш автографи по чужди празници. :D Щото сега ни е паднало нали...Варненци са свикнали :rofl:
Семейството ти като са там и те ли са лузъри? Явно да
Явно да. Нелузърите се оправят в РОДИНАТА СИ!
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Сигурно те е срам от тях.
Joy

Мнение от Joy »

mufc написа:Сигурно те е срам от тях.
Що пък да ме е срам? :D Обичам си ги и лузъри. Още повече че аз ги отведох там. :D
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Искаш да кажеш , че не те е срам , че си си прецакала семейството?
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Че лошо ли и е на жената,мажът и бачка в Канада а тя си развява байряка в Бгто :y: ;)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Когато си прецакал най-близките си хора, определено не е добре.
Публикувай отговор