Мойто не е наследено нито там, нито тук.myhata II написа:Както и да го погледна всички в Бг си имат собствени жилища,наследени от родителите им ,а тук не е така

Мойто не е наследено нито там, нито тук.myhata II написа:Както и да го погледна всички в Бг си имат собствени жилища,наследени от родителите им ,а тук не е така
В Америка с жена ми стигахме до 70К на година. От 3 месеца в Калгари пак сме там някьде. Какви са тия 2К на месец. И за каква преклалификация говориш? В София изкарвах 200 лева и отцелявах с помоща на нашите което го мразех много. И кола сьм нямал. И не апартамент ами стая сьм рентвал.pumpy написа:Toeст искаш да ме убедиш, че имаш професия или си работил нещо, с което в София си изкарвал 200 лева.Mr.D написа:Естествено че се е променило финансово. Как ще се сравняват 200 лева заплата като плащаш и рент в София . Не всеки има наследени имоти. Иначе при мама и тати може. Тия 6 месеца без работа не ме вьлнуват.pumpy написа:"беден" за мен е състояние на духа. Който си го може в БГ си го може и в Канада и обратното. Това не изключва възможността да не си го можеш в БГ, но да си го можеш в Канада. Според мен обаче, е малко вероятно да не го можеш в БГ, но да го можеш в Канада....сега стана ли по-ясно
Ако под "беден" разбираш само финансовото състояние на нещата, колко имигранти успяват коренно да променят финансовото си състояние, веднъж отишли в Канада. И тук нямам предвид, че са си купили къща, кола и ваканция на изплащане, а имам предвид, колко от тях могат да си позволят да стоят 6 месеца без да работят, например. Защото в крайна сметка ако в БГ си чакал заплатата за да си платиш тока, а тук я чакаш за да платиш кредитната карта и заема, то положението не се е променило особено финансово. За качеството на живот не говорим - там разликата е очевадна ако и някои категорично отказват да го видят.
Заемите сьществуват да имаш повече преди да си го позволиш. Ако сьбирам пари в БГ да ходя на ваканция на Карибите май няма и 60г. живот да ми стигне, 5-6к едвали ти е проблем тук.
Дошъл си в Канада и работейки същото или е преквалификация изкарваш по $ 2420.00 чисто след удръжки и данъци. От къде получих тази сума ли ? Ето ти проста сметка:
- наем/моргидж 1000/1200
- застаховка, подръжка на кола 100
- бензин 100
- храна 400/500
- интернет, телефон, телевизия, комуникации - 120/150
- разни непредвидини - 200
- ваканция 500 (6к годишно до Карибите)
Е сега трябва да признаеш, че или 200 в София или 2420 в Монреал са измислица. Много малко вероятно е и двете цифри да са реалност.
Добре де, 70к за двама са 55k чисто. В Калгари сметката определено не е такава, каквато аз я направих, защото е по-скъпо от Монреал. И освем това в София няма как да си изкарвал 200 лева и да си живеел под наем - просто няма как. А освен това и жена ти е работила, но ти не я включваш в сметката, а в Калгари я включваш.Mr.D написа: В Америка с жена ми стигахме до 70К на година. От 3 месеца в Калгари пак сме там някьде. Какви са тия 2К на месец. И за каква преклалификация говориш? В София изкарвах 200 лева и отцелявах с помоща на нашите което го мразех много. И кола сьм нямал. И не апартамент ами стая сьм рентвал.
Тотален неудачник е човек който няма амбиции.Аз сьм бил беден но не се смятах за лузер.pumpy написа:Добре де, 70к за двама са 55k чисто. В Калгари сметката определено не е такава, каквато аз я направих, защото е по-скъпо от Монреал. И освем това в София няма как да си изкарвал 200 лева и да си живеел под наем - просто няма как. А освен това и жена ти е работила, но ти не я включваш в сметката, а в Калгари я включваш.Mr.D написа: В Америка с жена ми стигахме до 70К на година. От 3 месеца в Калгари пак сме там някьде. Какви са тия 2К на месец. И за каква преклалификация говориш? В София изкарвах 200 лева и отцелявах с помоща на нашите което го мразех много. И кола сьм нямал. И не апартамент ами стая сьм рентвал.
Изобщо има ли смисъл да спорим за глупости.
Аз твърдя, че който си го може там си го може и тук. Единици са тези, които там са били тотални неудачници и тук изведнъж им тръгнало и вързали....
През 2000 до 2005 колко беше минималната че не си спомням?Мотивацията ми беше не само в парите но и да се махна от простотията кьдето беше заляла цялата страна . Слави Трифонов тогава беше национален герой.Joy написа:Е каква е тази работа под минимума? И какви са тези амбиции такива та в България не са те довели до приличен живот?
Ако мотивация на имиграцията ти е само финансовия аспект, то тогава горното (червеното) е вярно. Реално ако си правил кинти в БГ, най-вероятно ще превиш и в Канада. Но има хора и аз съм един от тях, които не са само икономически имигранти.optics написа:С едно включване да метна две кратки
1. Учудва ме, че след като 99% от форума сме шефове и мениджъри,всички подминаха гръмката глупост на Джой, че "работникът не трябва да мисли".
С такива руски бисери провалът на Джойиния (Тонич помагай така ли се пише тая дума?) бизнес е вързан в кърпа.
2. Според Пумпи: "Който си го може в БГ си го може и в Канада и обратното"
В общи линии да. Но в редица частни случаи - не. Щото ако винаги беше "да" много по-малко хора щяха да си търсят късмета извън родните си места.
Но едно към едно - понякога може да стане, но с много учене, а понякога - въобще не може.
Вярно е и обратното - понякога като си седиш там - блъскаш, блъскаш и нищо не става, а като идеш на подходяща почва - и земе че стане.
Едва ли някой е само икономически имигрант. То не е черно и бяло. Все пак тук избора е и твой как ще живееш. На мен простотията ми дойде до гуша там. По едно време мразих че сьм Бьлгарин. Думата бизнесмен я линквах с крадлива зган.pumpy написа:Ако мотивация на имиграцията ти е само финансовия аспект, то тогава горното (червеното) е вярно. Реално ако си правил кинти в БГ, най-вероятно ще превиш и в Канада. Но има хора и аз съм един от тях, които не са само икономически имигранти.optics написа:С едно включване да метна две кратки
1. Учудва ме, че след като 99% от форума сме шефове и мениджъри,всички подминаха гръмката глупост на Джой, че "работникът не трябва да мисли".
С такива руски бисери провалът на Джойиния (Тонич помагай така ли се пише тая дума?) бизнес е вързан в кърпа.
2. Според Пумпи: "Който си го може в БГ си го може и в Канада и обратното"
В общи линии да. Но в редица частни случаи - не. Щото ако винаги беше "да" много по-малко хора щяха да си търсят късмета извън родните си места.
Но едно към едно - понякога може да стане, но с много учене, а понякога - въобще не може.
Вярно е и обратното - понякога като си седиш там - блъскаш, блъскаш и нищо не става, а като идеш на подходяща почва - и земе че стане.
А и не всички подминахме джойиния (според мен не трябва да е с главна буква) бисер за работника.
Това последното за почвата също е вярно, но според мен ако блъскаш и в БГ и там се получава нещо съизмеримо на това, което получаваш тук. Не е имиграцията (почвата) тази, която ще ти даде възможност да надкочиш себе си в пъти - лично мнение.
Koe? Hа сиганите ли?myhata II написа:Простотията до няколко години ще изчезне и ще дойде нашето време