Ужилване на картата ви!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
Californian

Ужилване на картата ви!

Мнение от Californian »

Случвало ли се е, да имате транзакции които не са ваши.
Днес ми се обадиха от една от най-голямите тук калифорнийски банки - Wells Fargo - че днес се появила съмнителна транзакция(Браво на тях! Невероятен къстъмър сървиз) е както си и помислих - веднага в главата ми се появиха две мисли - Канадски Българи...........е потвърди се първото, за второто не е ясно - транзакции от канадски супермаркети и тайър шопове и подобни - в 2-3 градчета около Ванкувър............

Абе що тая Канада не въдвори малко закони писна ми от престъпността в Канада, чак и мене ме стигна в Калифорния............
Аватар
mufc

Re: Ужилване на картата ви!

Мнение от mufc »

ааа... не :D
Ти наистина имаш страхотно чувство за хумор :rofl:
Manchester United Football Club
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

mufc написа:ааа... не :D
Ти наистина имаш страхотно чувство за хумор :rofl:
Ми то не е като да е първия случай - идват такива с канадски паспорти или някви дето живеят в канада не ги знам какви са - сканират карти в щатите или каквото там правят и отиват да си теглят на воля от Канада - Канада е отговорна - че от там идват тея престъпници.......така поне е моето виждане
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

Ти по-добре внимавай къде пазаруваш в Интернет. А за невероятния сървиз - не знам как е в Щатите, но в Канада те са длъжни със закон да ти опростят пари, които не си харчил. Та ако не реагират навреме на възможни измами, самите те ще се набутат страшно много. Аз даже се ядосвам как не може за два дни да ида до съседната провинция на почивка, без да им се обадя, че ще пътувам. Иначе блокират картата и трябва да се занимаваш после часове с тях по телефона да сравняваш транзакции бележка по бележка. Ама по-добре така отколкото да те набутат с няколко хиляди долара и да се чудиш как да се оправиш.

Та внимавай къде си даваш данните на картата, особено ако е с магнитна лента, а не с чип. Магнитните ленти много лесно се фалшифицират, ако имаш необходимите данни. Дотолкова, че за търговеца е невъзможно да каже дали е истинска или не.

А това " писна ми от престъпността в Канада"?! Душко, ти не си стъпвал в Канада през живота си, как така ще ти писне. Да не говорим, че престъпността в ЛА (който е в Калифорния) е в пъти по-голям от тази в Торонто. Ама айде да не започваме излишен спор пак къде по-добре.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

Californian написа:Ми то не е като да е първия случай - идват такива с канадски паспорти или някви дето живеят в канада не ги знам какви са - сканират карти в щатите или каквото там правят и отиват да си теглят на воля от Канада - Канада е отговорна - че от там идват тея престъпници.......така поне е моето виждане
Не душко, ТИ си отговорен за това къде си даваш картата и как си пазиш данните. Ако сам не се защитиш, една държава и десет стени да постави между теб и престъпниците, ти пак ще намериш начин да кажеш "Ела мечко, изяж ме".
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

E няма как да имам PR карта заедно с пластично SSN-че (упс май SIN беше вашето) ако не съм стъпвал в Канада ;)

Иначе в Интернет не пазарувам.
И си спазвам съветите на моя 5-то поколение американски гарант - ползвам навсякъде КК, ДК ползвам само на банкомат от същата банка като моята :)

Иначе - аз съм със спешъл платиниум дебитна карта и не съм отговорен за никакви не мой транзакции........така, че няма да загубя нищо, не са ме ужилили, само дето ще трябва да чакам 5-10дни докато ми възстановят клейма, и нова карта ще ми пратят до 5 работни дни и така...........това е

Просто безмислено
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Independent написа:
Californian написа:Ми то не е като да е първия случай - идват такива с канадски паспорти или някви дето живеят в канада не ги знам какви са - сканират карти в щатите или каквото там правят и отиват да си теглят на воля от Канада - Канада е отговорна - че от там идват тея престъпници.......така поне е моето виждане
Не душко, ТИ си отговорен за това къде си даваш картата и как си пазиш данните. Ако сам не се защитиш, една държава и десет стени да постави между теб и престъпниците, ти пак ще намериш начин да кажеш "Ела мечко, изяж ме".
E отговорен съм, че някой(видно "Канадец") е поставил сканиращо устройство на банкомат така ли? :wasntme:
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Кали, явно не знаеш елементарни начини да си предпазваш данните. Тези техники за точене на карти са открай време.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Твоето виждане е по-зле и от виждането на мухЪтЪ. Явно не си чувал за Албърт Гонзалез и бандата му от Маями, докопали се до повече от 170 милиона кредитни карти и свързани с трите най-големи пробива в системи за разплащания в историята - класическите вече случаи на TJX, Hannaford и Heartland. Всички тия хубостници са все с канадски паспорти и живеят в Йелоунайф, но редовно влизат в щатите да си въртят далаверите и да притесняват шматароци като теб. :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Аз като ви казвах че тези кредитни карти са простотии,вие не слушахте ,а сега нека Гикса да ви изкарва шматароци,а той да не се услушва да си каже колко човешки крака изплуваха във ванкувърско ? ;) :lol:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Много пъти ми се е случвало. Диспутираш транзакциите, анулират ги и ти подменят картата с нова. Нищо сложно и никой не е ужилен. Аз ползвам само кредитни карти, навсякъде където мога, пазарувам много по Интернет и твърдя, че няма нищо по-сигурно от кредитните карти, защото парите не са твои и при издънка не губиш нищо.
Мухата не ги обича, защото СС "Terms & Conditions" нямат превод на български. :D
Californian написа:Абе що тая Канада не въдвори малко закони писна ми от престъпността в Канада, чак и мене ме стигна в Калифорния............
Това е невероятна глупост, престъпността в Щатите е в пъти по-голяма от тая в Канада, вземи и надникни в Уикипедия преди да ги ръсиш такива.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Ако и 100процента да е тук незнам - важното е какъв е моят опит,
от щатска престъпност не съм пострадал до сега - но от канадци - явно пострадах.

Ти може всичко да си обясняваш - аз сравнявам Сан Хосе и силикон валей от една страна и торонто от друга - е торонто е доста по престъпно - моето семейство живее сигурно в един от най-хубавите квартали в Торонто, ОН в 7 цифрена къща - е пак си страдат от престъпност. Да не кажа пред някоя и друга година

Пък ти ми обяснявай къде престъпноста била по-голяма........нямам против всеки да си има неговото виждане - може да има хора пострадали в щатите и не в канада.....няма лошо :)
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Ами аз съм един от тези, които основно заради престъпноста се отказах за живея по щатско.
Дано не ставаш свидетел на нещата, които съм видял там за 4г.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Californian написа:Ако и 100процента да е тук незнам - важното е какъв е моят опит,
от щатска престъпност не съм пострадал до сега - но от канадци - явно пострадах.
Колко пъти трябва да ти се обясни, че тези, които са осъществили транзакцията нямат нищо общо с тези, които са ти скимирали картата? Това е цяла верига с различни престъпни групи. Можеш да си сигурен, че си станал жертва именно на американската брънка от веригата.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
grozdan

Мнение от grozdan »

Тия пусти канадци и кредитните карти почнаха. Така е, вие на юг хем ви е по-топло, хем сте No. 1 в света и затова така. От завист ще да е, да знаеш :D

Ето и малко развлекателно четиво: http://en.wikipedia.org/wiki/Credit_card_fraud. А да не пропусна - в Канада никой никога не е бил жертва на такава измама.

Гадове са туй канадците, ей! А пък кебекарите колко са гадни, ехе-е-е :tmi:
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Публикувай отговор