бих желал да почерпя от опита на някой който е карал такси в Торонто, ако има такъв нека ми пише на ЛС, моля не пускайте съчинения на свободна тема
Мерси предварително
Бял шофьор на такси, било то източно европеец, не си спомням да съм виждал. По чисто субективни наблюдения това е територия изцяло заета от националсти като Пакистан, Индия и Шри Ланка. Разбира се, града е твърде голям, може и да съм пропуснал някой.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Интересувал съм се как стоят нещата с такситата в Халифакс и в Калгари. Предполагам, че същото е в Торонто. Значи си има асоциация която директно трябва да питаш. Там назначават курсове, и си взимаш лиценза след успешното им полагане. След това с топлата книжчица под мишница тръгваш да търсиш работа по компаниите. Но както Коко каза, може и да срещнеш як отпор.....
Бял щофьор на такси по тези земи си е екзотика. В Торонто съм виждал един или два пъти. Този бизнес е яко етнизиран и основните играчи са пакитата и сикхите.
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст" Георг Вилхелм Фридрих Хегел
ivanko13 написа:Бял щофьор на такси по тези земи си е екзотика. В Торонто съм виждал един или два пъти. Този бизнес е яко етнизиран и основните играчи са пакитата и сикхите.
Преди месец, докато бях в Монреал, се возих само един път на такси и шофьорът беше българин, заселил се в Северна Америка преди 20-ина година. Знам, защото го заговорих след като му звъннаха на cell-а и той отговори на български. Мога да се закълна, ако някой се съмнява, че си измислям.
ivanko13 написа:Бял щофьор на такси по тези земи си е екзотика. В Торонто съм виждал един или два пъти. Този бизнес е яко етнизиран и основните играчи са пакитата и сикхите.
Преди месец, докато бях в Монреал, се возих само един път на такси и шофьорът беше българин, заселил се в Северна Америка преди 20-ина година. Знам, защото го заговорих след като му звъннаха на cell-а и той отговори на български. Мога да се закълна, ако някой се съмнява, че си измислям.
Не е нужно да се заклеваш. Аз познавам още един. И един който е в Алберта (пак е таксиметров шовьор)
Често ползвам таксита. И да има и бели шофьори. Това е за Монреал.
Има и бели,но са дегизирани,аз така се запознах с Батето.Явно заместваше някой негро,ама си беше намазал лицето с вакса,не му личеше под сведения каскет!Кога се оригнах на узо и прегърнах жена си ,оня изпсува под мустак-мама ви византийска,за вас таратор нема ли ве!После стана еднааааааа...
Аз имам един съсед, кото кара такси и е Българин! А в училището, в което работя таксита обслужват децата ни сутрин и следобед (за деца със специални нужди става въпрос) и 2ма шофьори са бели - румънец и сърбин.