В крак с времето.

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Re: В крак с времето.

Мнение от Bistra »

малката Мечка написа:Въпрос е ,че е История ( добра или лоша ) ,НО.......... ние в България и ние Българите винаги отхвърляме всичко - даже и себе си и не ценим Историята ,което може и да означава ,че не ценим себе си.
Естествено за разлика от много други държави и тяхните обитатели.
Не, не е естествено. Това отношение към някои свидетелства (в случая паметници) произтича от неизясненото отношение на самата държава към горепосочените, както и към самата история.Вандали има навсякъде, но на други места се взимат мерки срещу вандалите.Този паметник е спорен, обаче. Да си припомним, че подобни негови събратя бяха разрушени в други градове.(пример Пловдив) Не казвай само , че българите не ценим себе си!Точно, защото прекалено се ценя като българка не смятам, че точно в столицата на България трябва да присъствува паметник на чужда армия, чиято освободителна роля е поставена доста под съмнение.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

optics написа:Ние тука имаме паметник на капитан Кук (същия дето го изяждат диваци в песента на Висоцки), та по време на хокейната истерия го бяха облекли във фанелка на канаците. Но едно е да облечеш фанелка на паметник и съвсем друго да го боядисаш.
Това е друго. Прави се от добри чувства. Паметникът на Рачо Ковача, например в Габрово всяка година бива обличан в дрехи по време на традиционния карнавал.
Боядисването за мен си е чисто поругаване и оскверняване. Аз затова и се запитах, защо като се случва толкова често да не бъде премахнат дразнителя? Все пак това е центъра на столицата. Не е много естетично, поне аз мисля така.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Естетиката е различна през годините.
Ония гръцки вази с юнаци с дебели баджаци трябва ли да се премахват задето картинките не са естетични ?
Изображение
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Каква е разликата между нас и чехите като реакция на властите точно по този въпрос, може да се прочете в тази статия.

Всъщност правният казус с този паметник е такъв, че де-юре изобщо не може да се говори за вандалщина, дори ако човек се абстрахира от уникалната стойност на това попарт изпълнение. Работата е там, че още през 1993-та година има прието решение на СОС за премахването на паметника, което не е отменяно и до ден днешен, макар и да не е изпълнено, т.е. юридически този паметник не съществува вече 18 години. Затова изхвърлянето на министъра на културата, че това било "вандализъм и углавно престъпление" е повече от жалка и гротескна проява на управленец, напълно незапознат с нормативните документи. Но докато за Вежди е повече от лесно да се приеме юридическото му невежество, напълно неясни остават законовите мотиви на прокуратурата, завела дело срещу "неизвестен извършител".
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
малката Мечка

Мнение от малката Мечка »

Bistra, не знам дали Русия е помогнала на България,не съм бил роден тогава, а сигурно и ти и много други в този форум ,та да твърдим кое е истина и кое не, и кое под съмнение и така нататък.
Знам обаче ,че дядо ми е участвал във Втората световна война и мъкар да не харесваше комунистите и никога не е бил партиен член ,НИКОГА не съм чул лоша дума от него спрямо Русия,какво те са правили или не.
Какво ли знаем ние ,които сме наготово свободни да се наречем Българи, какво ли знаем ние ,какво е било някога , за да сме ние сега....?
Разликата между това,което си и това,което искаш да бъдеш, е това КАКВО ЩЕ НАПРАВИШ.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Optics, не ме разбирай погрешно! Нямам нищо против рисунките върху паметника. Имам много против това:
Няколко часа по-късно Иво Пенев, шеф на отдел "Контрол по рекламата" в Столичния инспекторат, съобщи, че ще бъде почистен целият паметник (въпреки че с боя е изрисувана само едната страна), като излъскването ще струва 840 лева с ДДС.
При наличието на това:
Изображение

Изображение

Изображение

Този паметник също е мръсен. Ще се намери ли и за него неправителствена организация?
Изображение
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

малката Мечка написа:Bistra, не знам дали Русия е помогнала на България,не съм бил роден тогава, а сигурно и ти и много други в този форум ,та да твърдим кое е истина и кое не, и кое под съмнение и така нататък.
Знам обаче ,че дядо ми е участвал във Втората световна война и мъкар да не харесваше комунистите и никога не е бил партиен член ,НИКОГА не съм чул лоша дума от него спрямо Русия,какво те са правили или не.
Какво ли знаем ние ,които сме наготово свободни да се наречем Българи, какво ли знаем ние ,какво е било някога , за да сме ние сега....?
Ама, аз къде съм казала, че съм против Русия? Против съм продаването на националните ни интереси точно на Русия, което не е от вчера или днес. Моят дядо също е ветеран от войната. Това обаче не му попречи да разсъждава и да ме възпита и мен да разсъждавам точно така.
Да слагам ли още снимки от София? Това не е нито първото, няма да е и последното почистване на паметника докато го има. И за какво е всичко това? Защото някой си извън България се обидил. :x
IFF

Мнение от IFF »

Bistra написа:
малката Мечка написа:Bistra, не знам дали Русия е помогнала на България,не съм бил роден тогава, а сигурно и ти и много други в този форум ,та да твърдим кое е истина и кое не, и кое под съмнение и така нататък.
Ама, аз къде съм казала, че съм против Русия? Против съм продаването на националните ни интереси точно на Русия, което не е от вчера или днес. Моят дядо също е ветеран от войната. Това обаче не му попречи да разсъждава и да ме възпита и мен да разсъждавам точно така.
Да слагам ли още снимки от София? Това не е нито първото, няма да е и последното почистване на паметника докато го има. И за какво е всичко това? Защото някой си извън България се обидил. :x
Има ли значение на кого ще се продадеш, болката отзаде е една и съща....предполагам.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Вече са го почистили.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

optics написа:Естетиката е различна през годините.
Ония гръцки вази с юнаци с дебели баджаци трябва ли да се премахват задето картинките не са естетични ?
Изображение
И какво не им е естетичното :o ? Боже мили! Дебели баджаци с фини коленца и малко дупе, какво по-естетично има от това? Изразът "гръцки бог" говори ли ти нещо ;) ?
Циганите - на Сатурн !
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

Е, значи минавам за гръцки бог, е леееко напълнял след отказ на цигарите, ама важен е фасона....опааа, това не е сайт за запознанства. Изображение
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

anxeli написа:И какво не им е естетичното :o ? Боже мили! Дебели баджаци с фини коленца и малко дупе, какво по-естетично има от това? Изразът "гръцки бог" говори ли ти нещо ;) ?
Ех, мислех да не се изказвам тоя път, ама ти ме изпревари. Де, да можеха добре изглеждащите мъже да ходят така облечени...би било радост за очите! 8)
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Изображение
:rofl:
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

Това горе е...Изображение
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Да се смееш ли, да плачеш ли...
И общината, и областният управител на София се оказаха изненадани от нощното почистване

Кметът на София Йорданка Фандъкова и областният управител на града Данаил Кирилов се оказаха изненадани от нощното почистване на Паметника на съветската армия. Сутринта Фандъкова заяви, че не подкрепя и не одобрява "действия през нощта за каквото и да било". Тя се разграничи от измиването на графитите: "нямам нищо общо с каквито и да е партизански действия през нощта – било то рисуване, било то почистване". Според Фандъкова общината не е издавала разрешение за почистване, а такъв документ е бил пуснат от областния управител Данаил Кирилов.

Малко по-късно през деня обаче Кирилов също заяви, че е изненадан от решението за нощната акция по почистването и препрати към спонсора й - Форум "България-Русия" "Останах изненадан от решението на гражданската организация да почисти през нощта", заяви Кирилов, цитиран от агенция "Фокус".
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Публикувай отговор