Документи Букурещ - Пролет 2011
Re: Документи Букурещ - Пролет 2011
И аз използвах Спиди, изрично ги попитах дали може да предплатя обратна пратка - категорично ми казаха "не".
If everything seems under control you're just not going fast enough
Аз спиди ги отсвирих, защото ме ядосаха, звъня и питам каква е разликата между обикновена и експресна пратка до Букурещ, и жената ми казва, обикновената е за 2 дена, експресната е за 48 часа.
След като се облещих и казах, че това е едно и също, тя каза че сега ще ме наберът от международният отдел и ще ми обяснят. Още ги чакам

След като се облещих и казах, че това е едно и също, тя каза че сега ще ме наберът от международният отдел и ще ми обяснят. Още ги чакам

"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
От друга страна, моята пратка със Спиди стигна до предназначението си точно за 24 часа макар че не беше експресна. Удобството с този куриер е, че може да се проследява пратката.
If everything seems under control you're just not going fast enough
-
- Напуснал форума
След 4 седмици мързел и спрягане на глагола "Мотая се", днес най-накрая изпратихме документите
А как се пише в тая табличка

А как се пише в тая табличка

Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
Вини Джоунс
Joya написа:Аз лично заминавам септември, така че канадците да се постараят да не ми развалят плановете
Ехооооооооо, къде тръгнахте вие дветеsudju4e написа:И аз септември заминавам да не се засечем в самолета

Нали се разбрахме за чартър през септември - октомври

sudju4e, ако ни хване началото на септември, ще трябва да поостанем до началото на октомври - все пак трябва да си подадем ДДС-то

Да се надяваме, че срока от 6 месеца за нас ще изтече някъде през юлиcelicata написа:В писмото с баркодовете пише, че следват 6 месеца в които може да ни поискат други документи и да чакаме следващата стъпка а именно медецински, така че явно има срок. За някои може и за 1 месец да стане, а за някои и за 6 така го разбирам аз.

Надеждата крепи човека

DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
- sudju4e
- Обратна връзка:
Споко Еми - мн ясно че сме заедно в кюпа - дано заедно да вървим и за документите( само мога да ти дам преднина от една седмица), но в самолета всички заедно задружно ще пийваме в презокеанския полет

DSC - 30.04.2010
Entervue - 08.03.2011 - успешно
DRP - Букурещ -23.03.2011
Медицински - 22.08.2011 (направени - 23.08.2011)
Покани - 24.01.2012
Визи - 23.02.2012
Полет - 25.03.2012
Entervue - 08.03.2011 - успешно
DRP - Букурещ -23.03.2011
Медицински - 22.08.2011 (направени - 23.08.2011)
Покани - 24.01.2012
Визи - 23.02.2012
Полет - 25.03.2012
-
- Обратна връзка:
Не бъдете прекалени оптимисти! Просто съвет. И не влагайте излишни надежди за сроковете.Много кофти е после. Казвам го от личен опит. Нашите баркодове са с дата 13 януари(получени на 24) и до ден днешен все още нямаме медицински формуляри. Можете да сметнете времето. Три пъти им писахме мейли и те ми отговориха само на първия(и то не съм много сигурен дали не е нещо като полуавтоматичен отговор) че срока е 6 месеца за обработка и да имам търпение. И на нас ни се иска да сме приключили до септември най-късно, но както вървят нещата.....Знам ли колко ще чакаме и за визата след медицинските. То ще докараме 2 години процедура. А толкова време чакане си е меко казано МНООООго изнервящо. Но както казваше един мой познат "Калявам си характера"
Поздрави, успех и много стискане на палци за всички!!!

DCS- Виена - 12.10.2009 г.
ПОЛЕТ-София-Мюнхен–Монреал-25.03.2012г.
ПОЛЕТ-София-Мюнхен–Монреал-25.03.2012г.
Свиквайте отсега - всичко свързано с Канада се случва бавно. Тук като дойдете пак ще чакате.
Просто нещата си се случват бавно.
Просто нещата си се случват бавно.

"I'll think of it all tomorrow. After all, tomorrow is another day."
Абсолютно подкрепям Нинушеви и bucca, въпреки че преди малко се изненадах че са написали в сайта, че времето за обработка на докс в Букурещ е вече около 8 месеца средно за миналата година
(преди няколко седмици беше 12месеца)
Ето го http://www.cic.gc.ca/francais/informati ... es-que.asp"
Надявам се тези вече намалени срокове да не са някаква първоаприлска шега от тяхна страна
Определено тези 8 месеца ми се виждат оптимистични, но ще видим колко ще ги спазват тези срокове занапред.
(преди няколко седмици беше 12месеца)
Ето го http://www.cic.gc.ca/francais/informati ... es-que.asp"
Надявам се тези вече намалени срокове да не са някаква първоаприлска шега от тяхна страна

Определено тези 8 месеца ми се виждат оптимистични, но ще видим колко ще ги спазват тези срокове занапред.
Ако си бил няколко пъти в чужбина преди 7 години за по няколко месеца ... ще искат ли свидетелство за съдимост и от там? Как мислите вие?
Няма нищо по-хубаво от това, да си оптимист и позитивен. Така че ние ще си вярваме, че септември-октомври хващаме самолета, пък да става каквото ще
Май искаха над 6 месеца в чужбина, но по темите четох, че и за по-кратки периоди искали свидетелство за съдимост.

Май искаха над 6 месеца в чужбина, но по темите четох, че и за по-кратки периоди искали свидетелство за съдимост.
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
- hadministratora
- Хабсурден
Зависи колко точно са няколко месеца. Повече от 6 последователни или по-малко?Veronika написа:Ако си бил няколко пъти в чужбина преди 7 години за по няколко месеца ... ще искат ли свидетелство за съдимост и от там? Как мислите вие?
Един път 3 месеца, друг път 6 месеца, значи сигурно ще ми искат 

Няма нищо лошо човек да е оптимист, само тоя оптимизъм да не води до правенето на прибързани планове, че после, ако се забавят нещата никък не е приятно. Това от опит ви го казвам. И аз бях оптимист миналата година. Виках ей супер, сега като пратим документите в Букурещ Юни месец,каквото и да става до Октомври, най-късно Ноември ще имаме визи, тъкмо ще пристигнем в Канада навреме, за да почна училище зимния семестът. Кандидатствах в университет, приеха ме, а пък визите взеха, че дойдоха чак Януари месец.
AVB, разкажи малко по-подробно за университета, как кандидатства, праща ли резултат от тест, за каква специалност?
Защото сега съм се амбицирала да кандидатствам някъде, но не мога да си наредя мислите какво точно искам и как да го постигна.
Защото сега съм се амбицирала да кандидатствам някъде, но не мога да си наредя мислите какво точно искам и как да го постигна.