Какво е заплащането в Канада
-
Re: Какво е заплащането в Канада
та в тоя дух попитах най- чистосърдечно какво е заплащането и какъв е животът.
То не се изляха най-различни изказвания от всякакъв тип(дане говорим че ме и сравняваха с коли и т.н.) Да , наистина имаше някои които( на които им благодаря,и моля да ми пишат ЛС с повече инфо) бяха изключително отзивчиви и изказаха мнение по темата.
Ако някой знае какво е заплащането в големи магазини(дискаунтъри) моля да ми пишете.
Определено ще ми е от полза вашата информация.
То не се изляха най-различни изказвания от всякакъв тип(дане говорим че ме и сравняваха с коли и т.н.) Да , наистина имаше някои които( на които им благодаря,и моля да ми пишат ЛС с повече инфо) бяха изключително отзивчиви и изказаха мнение по темата.
Ако някой знае какво е заплащането в големи магазини(дискаунтъри) моля да ми пишете.
Определено ще ми е от полза вашата информация.
Така като гледам си от "Голямото добро утро" . Не знам на къде си тръгнал, тук мениджър на магазин скоро няма да станеш. В твоя случай aligator е прав : 11- 12 $ макс.
В тоя форум е имало доста специалисти от сорта : х на брой висши, н на брой полувисши + световно без известни сертификати, перфектно сричащи на английски и френски, идващи заради децата си и след време заминаващи си пак заради тях.
Няма смисъл да губиш време и пари.
В тоя форум е имало доста специалисти от сорта : х на брой висши, н на брой полувисши + световно без известни сертификати, перфектно сричащи на английски и френски, идващи заради децата си и след време заминаващи си пак заради тях.

Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
40 - 70 хил. годишно, зависи от нивото и отговорноститеpathfinder1 написа:та в тоя дух попитах най- чистосърдечно какво е заплащането и какъв е животът.
Животът е както си го направиш

Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
- ablood
- Обратна връзка:
За да станеш продавач в голям магазин ти трябва перфектен език + опит в някой от по-малките + чар. Един приятел, работещ в смотания Staples (тукашния Office 1 superstore) 5 пъти кандидатства в Best Buy/Futureshop и все го отрязват, въпреки местния опит и езика.
Познавам един местен, който след 3 години опит в The Source и много кандидатствания го взеха на работа в Futureshop. И то от зам-мениджър на магазин(че) Source отиде като обикновен продавач в Futureshop.
Не знам колко повече е заплащането в големите магазини, но в малките вериги е почти минималното за продавачите и мнооого под средното за мениджърите. Да не говорим за скапаното работно време, конкуренцията между продавачите, разправиите с арабските клиенти...
Познавам един местен, който след 3 години опит в The Source и много кандидатствания го взеха на работа в Futureshop. И то от зам-мениджър на магазин(че) Source отиде като обикновен продавач в Futureshop.
Не знам колко повече е заплащането в големите магазини, но в малките вериги е почти минималното за продавачите и мнооого под средното за мениджърите. Да не говорим за скапаното работно време, конкуренцията между продавачите, разправиите с арабските клиенти...
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
- Bistra
- Напуснал форума
Това твърдение е меко казано несериозно и е направено от човек, който е от чул някой , който пък е чул от някой друг и е препредал.7George написа: Един приятел лично ми разправяше, че преди да се премести насам от Монреал, той и другите около него смятали че живеят в страната на 1000-то долара. Щото колкото и да ти вдигат заплатата, данъците и те се вдигат, и все толкова взимаш чисто. Мислех, че преувеличава, ама май е бил прав...
Значи ако се спрем на цифрата 70К годишен доход (защото някой по-горе си я беше харесал) и предположим, че семейният доход е порастнал на 120 К годишно. В данъци увеличението е около ~10% за горницата, докато в доходи е около 40%. Ами както и да го смятам са 30% в повече в джоба ми.
Що се отнася за социалните придобивки и бенефити при 70К те са започнали вече да намаляват и при нарастването на дохода от един момент нататък ви става все едно дали ги взимате, защото все по-малко имате нужда от тях, което само по себе си е справедливо-да се вземе от тези с по-големи възможности и да се даде на тези с по-малки.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Верно по-малко е простотията тук но стандарта много ще ти падне, незнам дали си готов. Ако имаш пари да си купиш собствен бизнес е друго нещо, ако искаш хранителни стоки и зарзават, ако искаш техника, но имай предвид че тези бизнеси тук са заети предимно от китайци, бангладешци, пакистанци, които си имат канали и внасят безумно евтина стока и си прибират надценката.
Напразно не искаш линкове, гугълвай си сам бизнеси са продан, борси за стоки, поне тези които са явни и достъпни за всички
, защото четох за една борса за риба тон например, която е известна само на някои от най-добрите японски готвачи в Торонто, и само те знаят, казали са им транжорите по телефона, кога пристига рибата със самолета и колко кг. са за тях ...
Според мен бизнес се прави в самата държава и то от човек с местен опит, от бг каквото и да разбереш може да не се окаже вярно
...
Напразно не искаш линкове, гугълвай си сам бизнеси са продан, борси за стоки, поне тези които са явни и достъпни за всички

Според мен бизнес се прави в самата държава и то от човек с местен опит, от бг каквото и да разбереш може да не се окаже вярно

Циганите - на Сатурн !
pathfinder1, с това трябваше да започнеш и щеше да си спестиш получаването на всевъзможни отговори. Иначе какво щяха да те греят числа между $10 или $100 на час, ако изобщо не се и доближаваш до изискванията за конкретния пост. Новопристигнал без канадски опит и без много добри езикови умения е трудно да започне дори и като продавач до $12 на час, защото хора за нискоквалифицирана работа има повече от достатъчно, конкуренцията е голяма, а за по-високите постове изискванията са много по-високи и ще ти отнеме доста време да си стигнеш нивото от БГ. "Продавачи" тук са повечето хора, голяма част от тях са с MBA и пак има голямо текучество и несигурност. Проучи много добре как са нещата в тази област преди да вземеш каквото и да е решение, за да не си изгубиш времето и парите. И бъди по-толерантен към мненията на останалите, ако дойдеш на този континент толерантност ще ти е нужна в изобилие.
Въпреки, че предвиждам гневни нападки не мога да сe въздържа да питам:Новопристигнал без канадски опит и без много добри езикови умения е трудно да започне дори и като продавач до $12 на час, защото хора за нискоквалифицирана работа има повече от достатъчно, конкуренцията е голяма, а за по-високите постове изискванията са много по-високи и ще ти отнеме доста време да си стигнеш нивото от БГ. "
Тези самоуверени или по-скоро самонадеяни изказвания на какво се базират? Да разбираме ли, че когато сте пристигнали вече сте били с канадски опит и езиково ниво поне като на местните

- Californian
Базират се на това, предполагам без да знам хората, говорят за икономиката в момента, че не е най-благоприятната за нови емигранти.apple написа:Въпреки, че предвиждам гневни нападки не мога да сe въздържа да питам:Новопристигнал без канадски опит и без много добри езикови умения е трудно да започне дори и като продавач до $12 на час, защото хора за нискоквалифицирана работа има повече от достатъчно, конкуренцията е голяма, а за по-високите постове изискванията са много по-високи и ще ти отнеме доста време да си стигнеш нивото от БГ. "
Тези самоуверени или по-скоро самонадеяни изказвания на какво се базират? Да разбираме ли, че когато сте пристигнали вече сте били с канадски опит и езиково ниво поне като на местните??? И значи понеже е трудно никой да не се пробва така ли излиза. Наистина са прекалени някои изказвания. Оставете на новите малко възможност за оптимизъм и планове, пък били те и без кръчмар. В крайна сметка много хора са дошли с погрешни представи и очаквания, но все още са сред вас и предпочитат да останат. Други не, но това е просто житейски опит, който трябва лично да се преживее. Стига с тия български прийоми "аз успях ама ти няма да можеш". Няма нищо лошо в експериментите с личния живот. България е тук и пътят за обратно не е затворен за никого. Повечето хора, които познавам и са се завърнали не са загубили нищо съществено, по-скоро заради придобитото добро ниво на език и нова култура са спечелили и успяват да си заемат прилични позиции на трудовия пазар в БГ. Така, че: "An angry man opens his mouth and shuts his eyes"
Особенно такива дето не са живяли и излизали в чужбина.
Аз лично като нов емигрант миналата година - нямах проблем, защото с работни визи съм работил из 4-5 страни и общо взето съм свикнал да живея в чужбина.
Но наистина първите месеци за хора дето не са излизали от България и не са работили в чужбина поне няколко месеца - са трудни.
Предполагам че това, което яхуу е искал да каже е че докато не се достигне прилично ниво на владеене езика позициите за продавачи ще бъдат труднодостъпни и на един имигрант може да са му необходими години, докато се "изравни" със средното ниво на работниците в тази сфера (което не е голямо постижение за един местен). Много от нас, включително и аз сме работели изключително нископлатени и неприятни работи в началото докато се ориентираме в системата. Някои хора никога не успяват да надскочат това ниво. Не всички, които не са се завърнали се радват на качествен живот в Канада - причините заради което не се връщат могат да бъдат толкова различни, колкото и причините на тези които идват, но основните предполагам са: липса на по-добри алтернативи, гордост и "надеждата умира последна"... Като цяло подкрепям тезата, че човек придобива повече експириънс и мъдрост в следствие на имиграцията, но предполагам това също зависи и от конкретният човек.apple написа:Въпреки, че предвиждам гневни нападки не мога да сe въздържа да питам:Новопристигнал без канадски опит и без много добри езикови умения е трудно да започне дори и като продавач до $12 на час, защото хора за нискоквалифицирана работа има повече от достатъчно, конкуренцията е голяма, а за по-високите постове изискванията са много по-високи и ще ти отнеме доста време да си стигнеш нивото от БГ. "
Тези самоуверени или по-скоро самонадеяни изказвания на какво се базират? Да разбираме ли, че когато сте пристигнали вече сте били с канадски опит и езиково ниво поне като на местните??? И значи понеже е трудно никой да не се пробва така ли излиза. Наистина са прекалени някои изказвания. Оставете на новите малко възможност за оптимизъм и планове, пък били те и без кръчмар. В крайна сметка много хора са дошли с погрешни представи и очаквания, но все още са сред вас и предпочитат да останат. Други не, но това е просто житейски опит, който трябва лично да се преживее. Стига с тия български прийоми "аз успях ама ти няма да можеш". Няма нищо лошо в експериментите с личния живот. България е тук и пътят за обратно не е затворен за никого. Повечето хора, които познавам и са се завърнали не са загубили нищо съществено, по-скоро заради придобитото добро ниво на език и нова култура са спечелили и успяват да си заемат прилични позиции на трудовия пазар в БГ. Така, че: "An angry man opens his mouth and shuts his eyes"
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
И естествено идва въпросът:Много от нас, включително и аз сме работели изключително нископлатени и неприятни работи в началото докато се ориентираме в системата. Някои хора никога не успяват да надскочат това ниво. Не всички, които не са се завърнали се радват на качествен живот в Канада - причините заради което не се връщат могат да бъдат толкова различни, колкото и причините на тези които идват, но основните предполагам са: липса на по-добри алтернативи, гордост и "надеждата умира последна"...
Съжаляваш ли за това днес? Защото четейки те усещам, че имаш дни и дни. Понякога си гневен с усещане, че си се прецакал, а в други дни правиш оптимистични планове и дългосрочни инвестиции, което е индикатор, че все пак ти харесва местната действителност. Не се заяждам, това е нормално. Аз все още съм в БГ, но изпитвам същите колебания и тук, така, че гадните моменти/етапи от живота са си гадни където и да си. А в днешно време икономиките са нестабилни навсякъде и с тия изцепки на арабелите, кой знае докъде ще я докарат. Канада поне има природни ресурси да се самозадоволява в много отношения. Ама тук в БГ ситуацията е трагична откъм тази страна. Даже не съм сигурна, че се поддържа необходимия държавен резерв било то за горива, храни и т.н. Всичко е под съмнение

За канадския опит - няма как, по дефиниция просто. За езика - да има такива хора, но сме малцинство.apple написа:Въпреки, че предвиждам гневни нападки не мога да сe въздържа да питам:
Тези самоуверени или по-скоро самонадеяни изказвания на какво се базират? Да разбираме ли, че когато сте пристигнали вече сте били с канадски опит и езиково ниво поне като на местните

Според мен знанието на езика е от много, ама много голямо значение и проблемът на доста от новопристигналите е че надценяват възможностите си в този аспект.
- Californian
Да ти кажа зависи от професията в която искаш да се развиваш - ако искаш да станеш учителка по английски примерно естествено, е от изключително значение и подобните професии дето искат хубав англ. но има и професии дето и с не толкова добър английски ще те вземат, ако си с точния скил сет.Marto написа:За канадския опит - няма как, по дефиниция просто. За езика - да има такива хора, но сме малцинство.apple написа:Въпреки, че предвиждам гневни нападки не мога да сe въздържа да питам:
Според мен знанието на езика е от много, ама много голямо значение и проблемът на доста от новопристигналите е че надценяват възможностите си в този аспект.
Поне за инженерите и програмистите важи това - като се гледам по себе си и моя английски който въобще не е от добрите
В тоя случай не би трябвало много да те вълнува, каво точно е канадското заплащане на труда. По-добро е това в БГ, във всеки случай. Но никкак не е лесно да се уредиш на добро място с добра заплата, ей така без усилия. И пак ще има стрес, простотии, отговорности и ежедневно решаване на проблеми. Заплати за подобни позиции като твоята в БГ тука трябва да са някъде над 100К в типичния случай, обаче не ги дават с пристигането и започването. Предполага се, че трябва да пълзиш по ерерхията, започвайки от най-долното ниво и след 20-на години, може би...pathfinder1 написа:==
Но честно казано ми писна от Българаската простотия мизерия и т.н.......
Искам да се махана от тая шибана държава.
Искам детето ми да живее по добре от мен.и т.н....
Заплати годишно на вождове (държавна работа) по нашия край:
Пътните им разноски били още толкова.-Chief David Bearspaw received $65,873;
-Chief Bruce Labelle received $108,744; and
-Chief Clifford Poucette received $119,987.
Embrace your climate change!
Базирано е на 10 г. живот в Квебек и обикаляне почти из целия континент, многобройни познати и приятели от продавачи и управители до мениджъри с MBA ако говорим за тази област. Не давам пример със себе си защото съм в много по-различна област и съм от изключенията. Така бих заблудил много хора, че без канадски опит, с почти нулев френски и посредствен английски без никога през живота си да потърся работа съм имал такава повече от достатъчно и винаги съм можел да избирам къде и колко. Не смятам да споменавам часови ставки за да не остане някой с впечатление, че това е ежедневие - не не е. Но че за да се класираш дори и за продавач в магазин ще ти искат къде преди това си работил и да оценят комуникативните ти способности на съответните езици е повече от сигурно. Какъв е смисъла да рискуват да наемат неопитен човек с трудно разбиране и изразяване когато има повече от достатъчно кандидати с точните изисквания. Не съм казал невъзможно - казах трудно. Човека да си прецени доколко желае да започне почти от нулата, понеже е много вероятно да не започне като управител още с пристигането.apple написа: Въпреки, че предвиждам гневни нападки не мога да сe въздържа да питам: