Автобиография с пакета документи до Виена
- thunderbolt
Автобиография с пакета документи до Виена
Здравейте!
Създавам тази тема, защото бих искал да разбера по кои стандарти е по-правилно да се направи св-то, което се прилага с пакета документи до Виена, по европейски или по канадски.
Ще Ви бъда много благодарен, ако споделите Вашия опит >?
Създавам тази тема, защото бих искал да разбера по кои стандарти е по-правилно да се направи св-то, което се прилага с пакета документи до Виена, по европейски или по канадски.
Ще Ви бъда много благодарен, ако споделите Вашия опит >?
Re: Автобиография с пакета документи до Виена
Аз съм с българско CV по европейски образец, преведено на френски естествено
. Разликата е там, че според европейския стандарт първо си пишеш фамилията и после другите две имена. Важното е, какво пише в него.
, и най-вече да е събрано на един лист, без излишни неща. CV-то трябва да включва:
- Име, адрес, телефон, e-mail (сигурен) - аз съм посочил два, като ясно съм написал "основен ...." и "втори...." за всеки случай - националност, дата на раждане (не ЕГН), социален статус, завършени образования (почва се от последното такова), месторабота (почва се от последната), какви са ти уменията (не се увличай). Това е като цяло.
П.П В моето CV имаше една колонка за владеене на език, посъветваха ме да не я махам.

- Име, адрес, телефон, e-mail (сигурен) - аз съм посочил два, като ясно съм написал "основен ...." и "втори...." за всеки случай - националност, дата на раждане (не ЕГН), социален статус, завършени образования (почва се от последното такова), месторабота (почва се от последната), какви са ти уменията (не се увличай). Това е като цяло.
П.П В моето CV имаше една колонка за владеене на език, посъветваха ме да не я махам.
Последно промяна от martatabs на Нед Фев 20, 2011 5:42 pm, променено общо 2 пъти.
Хора как си събирате автобиографиите на една страница, аз посмъртно не мога - моята е поне три ако съкратя не толкова важните неща.martatabs написа:Аз съм с българско CV по европейски образец, преведено на френски естествено. Разликата е там, че според европейския стандарт първо си пишеш фамилията и после другите две имена. Важното е, какво пише в него.
, и най-вече да е събрано на един лист, без излишни неща.
If everything seems under control you're just not going fast enough
Моето беше от две, ама стана една. Знаеш ли....., ще се постарая да намеря линка към моето CV.
Това е линк към статията "Десет златни правила за перфектна автобиография (CV)", в правило 5, ще намериш отговора на въпроса ти..>> http://www.novavizia.com/198.html"
Ето линка от където си дръпнах CV-то, формата е Mocrosoft World...>> http://uchebnika.com/archives/23" - забележи колко излишни въпроса има. Аз оставих само графата "Технически умения и компетенция". Графа с езиците я промених, махнах логото най-отгоре и номера на страницата най-долу. Не пиши с шрифт по-малък от 10-лично предпочитание
Това е линк към статията "Десет златни правила за перфектна автобиография (CV)", в правило 5, ще намериш отговора на въпроса ти..>> http://www.novavizia.com/198.html"
Ето линка от където си дръпнах CV-то, формата е Mocrosoft World...>> http://uchebnika.com/archives/23" - забележи колко излишни въпроса има. Аз оставих само графата "Технически умения и компетенция". Графа с езиците я промених, махнах логото най-отгоре и номера на страницата най-долу. Не пиши с шрифт по-малък от 10-лично предпочитание

Последно промяна от martatabs на Пон Фев 21, 2011 11:41 pm, променено общо 1 път.
martatabs, правилото с кратката автобиография важи за кандидатстване за работа (и се описват фактите, касаещи конкретния работодател и изискванията за длъжността), а в случая доколкото знам не е това целта на занятието. По-скоро трябва да се опише това, което ги интересува - образование, допълнителни квалификации и трудов стаж през последните 5 години.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Точно това съм написал. Ти видя ли формата на CV-то? Погледни го! Опцията е в отделен лист да добави това което смята за необходимо. Нещо като приложение към CV-то. Не забравяй, че има длъжностна характеристика, която е по-важна.
П.П. Видях си грешката в по-горния пост. Поправено е.
П.П. Видях си грешката в по-горния пост. Поправено е.

Последно промяна от martatabs на Нед Фев 20, 2011 5:44 pm, променено общо 1 път.
Благодаря за линка !!! Аз определено имам нужда да си концентрирам СВто върху най-важните неща.
If everything seems under control you're just not going fast enough
Още един съвет. Ако някой от вас си борави с някакви машини, инструменти или нещо по сложно, постарайте се да намерите точните френски наименования. Сами разбирате че в българския език има разлика, при някои доста големи. Някои преводачи не обръщат особено внимание на това, и после става едно чудене във Виена.
Ако това ще ви помогне, това представлява моето CV:

Ако това ще ви помогне, това представлява моето CV:

- thunderbolt
Благодаря Ви много за отговорите на всички
Ние имаме и тази бланка и бланка на СВ по канадски стандарт, но се чудехме коя от двете да ползваме. Явно повечето правят тази по европейски стандарт, знчи и ние ще правим тази. Притеснявахме се, че искат по техните стандарти и да не изпуснем нещо.
Благодаря Ви!

Благодаря Ви!
- thunderbolt
Благодаря Ви много за отговорите на всички
Ние имаме и тази бланка и бланка на СВ по канадски стандарт, но се чудехме коя от двете да ползваме. Явно повечето правят тази по европейски стандарт, знчи и ние ще правим тази. Притеснявахме се, че искат по техните стандарти и да не изпуснем нещо.
Благодаря Ви!

Благодаря Ви!
Ще може ли линк към канадския образец на CV....интерсно ми е.
- thunderbolt
http://www.migrationnews.com/canada/how ... re_your_cv"
На този линк има инструкции и примерно СВ
))
На този линк има инструкции и примерно СВ

- hoyden
- Обратна връзка:
Разликата м/у Европейско и Американско СВ се състои в това, че кандидата не дава никакви лични данни за себе си, освен името. Това ще рече - няма снимка, няма дата на раждане и семейно положение.
“Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост. За Вселената все пак не съм сигурен.” Алберт Айнщайн
Не беше задължително,но аз изпратих CV,в пакета документи.Моето беше по Европейски образец и кратко.
Това е много добре, така трябва да е. Някои работодатели, докато ти видят датата на раждане и снимката те игнорират без да са прочели най-същественото.hoyden написа:Американско СВ - няма снимка, няма дата на раждане и семейно положение.