най-забавният Министър-председател!!

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
miteto
Модератор

Re: най-забавният Министър-председател!!

Мнение от miteto »

А тогава какво се правиш на луд, не познаваш ли българи в Торонто които работят по специалността си? Познаваш, ама нарочно плещиш глупости. Жена ти не работи ли по специалността си? Работи, ама това не ти пречи да говориш за кенефи и пици. Ясно ми е, че толкова ти е багажа, но заради хората които ще те прочетат и ще повярват на простотиите ти съм длъжен да те поправя, когато почнеш да се уливаш.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

От хората които познавам Митьо ,от 100 човека 5 да работят по специалността и то с много зор след 3 или 4та година ,защото съм длъжен да го кажа и го казвам,не плещя глупости а самата реална истина ,а жена ми ти не я бъркай както и аз не бъркам твоята
Сега не е като преди 5 години за една позиция кандидатстват 200 .300 човека за работа също съм длъжен да го кажа
А имам един въпрос към теб Митьо,как така почна веднага работа по специалността след като нямаш канадски опит,или си лъгал в резюмето или сега ме излъга !!!!! ;)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Моята първа работа и първата работа на жена ми в Канада са по специалността. Да кажем, че аз не съм критерий, защото дойдох с 6 години US experience + над 10 от БГ, но жена ми нямаше моят опит и имаше "дупка" от 6 години в кариерата си (в USA работех само аз). Въпреки това тя почти веднага намери работа по специалността си, която е геодезист (знам, че това си е късмет), и в момента е един от основните и най-високоплатени хора във фирмата им. Може и да сме някакво изключение, но просто няма да позволя някой да убеждава бъдещите емигранти, че нямат никакъв шанс да работят по специалността си.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Муха, при програмистите фирмите не изискват въпросния "канадски опит" в 99% от случаите - без значение дали идват от Източна Европа, Китай или Индия. Аз спирам дотук, дискусията с тебе е все едно да се опитвам да се надприказвам с някой тийнейджър, който се чуди как да се направи на интересен.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Е така може късмет,НО едно голямо НО нека да знаят къде ще ги спънат и ето кандидати следващия препъни камък ,където Митковци и многознайковци не ви го казват,за да можете да почнете някъде в дадена фирма започвате да карате Кооп програми и след това където ви пратят ако имате КЪСМЕТ както ви обади Румбата може да почнете като ВОЛАНТАЙРИ–не мога да ви преведа буквално какво значение има тази дума защото в българския език няма точно определение е може да се каже доброволец,ама направо аз си му викам аргатин на ангарията и както и да е там им слугувате 3 или 6 месеца зависи от Коопа и после ви дават Референс писмо с което вие след това започвате да си търсите работа по специалността ,обаче през това цялото време сметките си вървят и как си плащате наеми транспорти и еди какво си на никой не му дреме а дали ще си намерите работа както вика Румбата -КЪСМЕТТ !
Стефан Цанев
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

miteto написа:Муха, при програмистите фирмите не изискват въпросния "канадски опит" в 99% от случаите - без значение дали идват от Източна Европа, Китай или Индия. Аз спирам дотук, дискусията с тебе е все едно да се опитвам да се надприказвам с някой тийнейджър, който се чуди как да се направи на интересен.
Но не забравяй, че има програмисти и "програмисти". :D
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Всички сме по процедура !!!
Стефан Цанев
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

myhata II написа:... ако имате КЪСМЕТ както ви обади Румбата може да почнете като ВОЛАНТАЙРИ ...
Жена ми почна не като volunteer, а с $20/час и след 3 години брутният й доход стана 6-цифрено число. :D Предполагам, че е късмет, но не е невъзможно.
myhata II написа:Всички сме по процедура !!!
Но не всички сме с еднакви способности.
Последно промяна от roumensp на Съб Фев 05, 2011 7:18 pm, променено общо 1 път.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Румба хубаво браво на жена ти, нали почнала с КЪСМЕТ ,аз обяснявам като нямаш КЪСМЕТ,казвам как се процедира по тяхните изисквания
Стефан Цанев
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Както и да е, аз не защитавам системата и не обещавам нищо на никого, просто исках да кажа, че не е невъзможно и че Канада все пак ти дава някакъв шанс да направиш нещо повече, отколкото би могъл в БГ. Не казвам, че всеки ще успее ...
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Значи онези хора и аз който съм един от тях тези неща не ги знаех и не знаех за Късмета и Връзките за обувки ,аз на интервюта не съм се явявал на КЪСМЕТ ако разбираш какво искам да ти кажа ?
Стефан Цанев
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

myhata II написа:Значи онези хора и аз който съм един от тях тези неща не ги знаех и не знаех за Късмета и Връзките за обувки ,аз на интервюта не съм се явявал на КЪСМЕТ ако разбираш какво искам да ти кажа ?
Лично аз винаги съм бил с лош късмет, ако ти разбираш какво искам да кажа. :rofl: Но жена ми, въпреки късмета си, ще трябва още да се постарае, за да ме догони.
Последно промяна от roumensp на Съб Фев 05, 2011 7:34 pm, променено общо 1 път.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Те тука в Канада Жените са с предимство ,ако разбираш аз какво искам да ти кажа майна ? :D ;)
Стефан Цанев
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Мух, личи си отдалеч, че си просто един гурбетчия тръгнал без предварителна подробна информация, но с голямо самочувствие и нарамил голямата кошница за Канада.
Ами естествено е в такъв случай да си разочарован, а и всички други като теб. И след разочарованието да следва край на гурбетчилъка.

Информираните хора, майно, няма как да очакват да започнат веднага работа по специалността си в Канада, при положение че има толкова много регламентирани професии и е необходимо приравняване на образованието и прием в определена професионална организация. Изключенията като програмистите са много малко.
Но уверените във възможностите си хора правят необходимото и се реализират професионално и в Канада, макар и след години. Защото си заслужава да го направиш. Заплащането тук и в България е на светлинни години разстояние. Вземи един учител, примерно, колко получава тук и колко в родината. За другите няма смисъл да говорим изобщо.
И работата каквото му попадне през времето на осъществяване на основната цел не е нещо, от което трябва човек да се срамува или пък да го озлобява. Студентите по цял свят работят по време на следването си без това ни най-малко да им се отразява на самочувствието като специалисти.

Та ако ти си очаквал да те приемат на работа само с българските ти дипломи и опит, то проблемът си е само твой.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Линко не става въпрос за това кой колко взима а кой какво работи ,я си кажи ти от колко години си в Канада и работиш ли си по специалността или не ?
Стефан Цанев
Публикувай отговор