Veliko написа:Wsichko kazano dotuk za kreditnite karti e wiarno. Kato nowodoshyl edwa li shte ti dadat istinska karta. Probwaj i kandidatstwaj w twojata banka. Po wsiaka werojtnost shte ti otkazhat. Preporychwam ti da ne kandidatstwash za drugi, zashtoto towa maj se pishe kato losh kredit. Chuwal sym che triabwa da si zhiwial pone 1 godina w Canada za da poluchish kreditna karta. Ako tolkowa mnogo ti triabwa, wzemash secure carta, slagash naprimer 200 $ i te ti dawat 200 $. Dogodina kandidatstwash za normalna i shte ti warnat 200-te $.
Mnogo si prav - ne sym i probval no znam che shte mi otkajat ako shte 100K da mi pishe na dogovora.
Dokolkoto razbrah dosega slednite neshta pomagat:
1. 1 godina prestoj v Canada - njamam tolkova;
2. dobra zaplata - ne bih kazal che e takava zasega;
3. semeen - ne, tova malko trudno shte go uredja sega s prijatelkata mi kojato e v BG oshte!;
4. chuh che za crediten rejting pomagali customer loylt karti po mall-ovete ama neshto ne mi se mjarkat takiva v Metro ili IGA (imat njakakvi Airlines) - njakoj neshtp po tozi vyrpos.
Syveta za secured credit card e mnogo dobyr, nali az takava imah v BG (imam de, oshte 2-3 dena) no kak se pravi i kyde ???- gledam vsichki predlagat limiti po overdraft? Inache az v BG sym ostavil 150 USD za deposit taka che ne e problem.
Важно за картата, която си носиш от България - щом на нея ти пише, че е до 06.2004 имай предвид, че ще ти я спрат още на 31.05. На нашата пише 04.2004. и на 01.04. вече беше блокирана, макар от банката да твърдяха, че може да се теглят пари до края на месеца (става въпрос за ВИЗА на Булбанк).
Иначе за тукашна карта - за миналата година има много неизплатени суми по кредитните карти (много над обичайното) и за това в момента са позатегнали положението. От служителка в TD разбрах също, че много по-лесно се издават карти на семейни, защото били по-отговорни.
Mersi Sneji, znam go. Daje si pusnah request za izdavane na nova Mastercard predi da trygna predi vreme i shte mi ja pratjat ama iskam ottuk zaradi adress-a i tn.
Stan