Реднеци (селяндури) ли са местните?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор

Реднеци (селяндури) ли са местните?

Реднеци/селяндури са
15
31%
Не повече от масовия БГ емигрант
33
69%

Общо гласове: 48
haimana

Re: Реднеци (селяндури) ли са местните?

Мнение от haimana »

7George написа:А ние, гражданите, живеещи в "селски" квартал? :geek: :beer:
Ние сме просто хепи и много-много не ни вълнуват подобни лигвистични упражнения :D
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Нищо по-естествено от това да има и селяни, и граждани, и "селяндури", и "гржданчета", и граждани от селски тип, и всичките им други разновидности. И когато всеки представител на отделните групи си общува със себеподобни няма никакъв проблем. Проблемите идват когато даден човек от една група решава, че е равен и може да се представя за част от друга група. Първоначално изглежда смешен на околните, после започва да ги нервира, той самият започва да се озлобява и рано или късно се стига до конфликт и отхвърляне от групата, към която се опитва да се присламчи този човек. При това няма значение дали селянинът иска да мине за гражданин или обратното.

Затова аз си признавам веднага, че съм гражданин от селски тип, не съм програмист, не съм чел "Фермата", не съм учил испански и казвам конквистадори вместо конкистадори. Те това е.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
troll

Мнение от troll »

Хей Линко!
Откъде тази гордост?
Изброяваш само неща, които не си правил.
Щампата е друга:
Копах картофи и садих лук.
Кравата доих и съм горд напук
на програмиста дет е учил!
Мамка му!Аз го храня!
:D
А твойто звучи тъй:

Аз не съм програмист
и никога няма да бъъъда!
Емигрант! Терминатор! Губернатор !
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Липсата на кравата и доенето именно ме правят гражданче от селски тип. Ако го можех и го бях правил това, щеше да съм си чист селянин.
А виж това за храненето си прав, често можеш да го чуеш от устата на селянин.
Аватар
troll

Мнение от troll »

Само се закачам, бе Линко! :lol:
"Селянин" и всякакви други епитети са обидни според тези , които ги употребяват!
Развиването на антагонистични отношения между различни социални групи е опасна политическа игра, която може да си позволи само здрава диктатура.
Ако, преди 3о години, някой ми беше казал, че ще дойда в Канада, ще си правя хляб и ще готвя, ще садя цветя и ще правя ограда и тераса, щях да направя всичко възможно да му осигуря веднага качествена психиатрична помощ.
т.е. аз съм Канадски селянин, тъй да се рече.
Но съм Български Гражданин! :lol:
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Знам бе, Троле, аз също се бъзикам. Просто напоследък забравям за емотикончетата. :)
Може пък и да се случи и аз един ден крави да доя и лук да садя.
Но това едва ли ще промени нещо в произхода ми, както и това - да се случи да прочета "Фермата". ;)
Аватар
troll

Мнение от troll »

Крави да доиш и лук да садиш е нещо смислено!
А "Фермата" да четеш ... не ти пропоръчвам. То туй нещо се опитва да обясни за кво става дума на онез граждани, дет нищо не разбират, което си е мисия невъзможна.Туй се чете само от спецялноста "история на литературата".
А ако засадиш една леха с лук или издоиш една крава, значи си бил полезен с нещо. :D
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Тя темата не случайно май е за селяндурите, а не з селяните (фермерите)
Да се похваля и аз с една препрочетена наскоро книжка и да ви предложа един откъс от нея:
Каква полза, че человечеството напредва във всестранния развой на своите сили, а културата всепобедно носи своето светло знаме, когато те не са способни да засегнат сърцето и го събудят за движение благо и безкористно. Тоя невежествен турчин ги обладава, впрочем и той сега е по-високо над всички човешки прогреси, защото той знае да бъде човек, просто, непреднамерено, естествено, без да си дава някакви усилия на ума, без разчет да зачуди някого, да заслужи пофала или награда… Та впрочем, тая добродетел се не забелязва…
Една одисея из Делиорман - Иван Вазов

Баба ми на село (Бог да я прости) беше учила само до четвърто отделение и Вазов естествено не беше чела, пък за Оруел и Фройд не беше и чувала. Ама горното го формулираше съвсем кратко за някои хора:
Язък им за образованието, като немат чувство!
Последно промяна от Ivan1007 на Вто Май 25, 2010 2:58 am, променено общо 1 път.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
cocose
Има 1 предупр. за БАН

Мнение от cocose »

Какво четат и с какво се занимават другите социални групи (непрограмистти) мога само да гадая, без да осъждам или присмивам или квото и да е, както правилно се изрази Линко, всяка група си има своите интереси и занимавки :) Иначе дай боже, и аз като остарея, да се преместя в някоя фермичка, ама по на юг, и по към океана де, за предпочитане Карибите, където да разхождам богатите канадки :lol: :lol: :lol:, т.е. и аз да стана накрая един селянин, пък ако ще и да се разчуе ;)
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Тази тема ме кефи. :D

Научих куп интерсни неща:

Програмист не било професия, а "социална група".

Оруел бил канадски класик и се чете задължително от горната социална група

Ако си прочел "Фермата" не си селяндур и какво си разбрал от нея няма значение. Моите наблюдения поне показват, че хора, които не са живели съзнателен живот в "развито социалистическо общество" възприемат тази книга по съвсем различен начин от тези дето сме имали този "шанс". Намирам това за нещо много хубаво всъщност. ]:)

Ако накараш някой да си помисли, че си способен да "кажеш нещо за майка мУ" не си селяндур, но пък можеш да твърдиш, че той е, защото не иска да се споменава майка му за щяло и нещяло :tmi:
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

cocose
Има 1 предупр. за БАН

Мнение от cocose »

Сещам се за оная приказка за златната ябълка и тримата братя......ама нейсе, кой квото прочел, разбрал, кой квото разбрал, прочел :)
Иване, ако те питам некой и друг въпрос за мамчето ти, ша на набиеш ли :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: (не знам дали ми схвана намека ;))
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool
than to open it and remove all doubt.

Mark Twain
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

ivandaman написа:It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool
than to open it and remove all doubt.

Mark Twain
:( До тук бе лесно ... ама туй горе що е и к'во е туй Марк Тваин? У наше село таквиз букви нема и туй го не знаем. Ако некой ми обади, ще го аферосам, че и ока вино мой да го почерпнувам (ама ней вече няма да мой, де).

Дядо ми, лека му пръст, садеше лук (и не само), доеше кравата (и овцата също), не беше и чувал за фермата (нито като книга, нито като стопански двор със зеленчукови и/или овощни насаждения наоколо) и делеше хората на прости и простаци.
Да си от вторите е страшно и спасение няма.

Да, много от местните канадци са redneck, но много малко от тях са простаци.
Затова и избрах Канада като място за бягство от българската простащина.
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

cocose
Има 1 предупр. за БАН

Мнение от cocose »

Лошото на всичките тези пословици и поговорки и притчи и умни приказки е че важат както за обекта им, така и за посредника им.....ако ма схвана посредника кво искам да му кажа 8)
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

cocose написа:Сещам се за оная приказка за златната ябълка и тримата братя......ама нейсе, кой квото прочел, разбрал, кой квото разбрал, прочел :)
Иване, ако те питам некой и друг въпрос за мамчето ти, ша на набиеш ли :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: (не знам дали ми схвана намека ;))
Схванах. Хората с които сядам на маса не ми задават подобни "въпроси" Няма да те набия, но със сигурност ще ти тегля една майна без никакви въпроси.

Публикувай отговор