Канадски гражданин с фирма/ООД в България?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
bamboo forest

Канадски гражданин с фирма/ООД в България?

Мнение от bamboo forest »

Здравейте!
Случайно да имате представа, как стоят нещата по този въпрос - ако съпругата ми регистрира ЕООД или ООД в съдружие с мен, в България, възможно ли е тя да извършва дейността на фирмата дори да е управител, но да няма договор по трудово правоотношение? Пример фирма 'А' ООД се занимава с финансова дейност/продажба на имоти,възможно ли е тя, като управител или съдружник да упражнява дейността като нает работник - финансов консултант или консултант по продажбите на тази недвижими имоти?
/идеята е как да се избегне изваждането на работна виза за чужденеца.нуждае се от нея въпреки, че има брак с българин./
ще бъда благодарен ако дадете съвет и помогнете да се събере едно семейство.
Владимир Христев, Пловдив
bamboo forest

Re: Канадски гражданин с фирма/ООД в България?

http://www.afa.bg/pub.php?id=1&lang=bg_

значи ли това, че тъй като сме женени разрешение ще бъде издадено без условията за търсене на работник и т.н. изисквания?
моля, помогнете със съвет, какъв е най-лесния начин!
владимир
becks

Мнение от becks »

До преди три години (не знам дали няма промени сега) беше така:

Управителя на ООД сключва с дружеството "Договор за управление" - това не е трудов договор, но е нещо подобно. Като управител тя може да ръководи фирмата и да извършва всякаква дейност.

Но дали за да сключиш такъв договор за управление се изисква работна виза - не знам. Ня вероятно не - защото масово чужденци регистрираха ООД-та за да купуват земя в БГ.
„Летните сензациЙ – нови промоциЙ на хавлиЙ с всички зодиЙ и други джунджуриЙ!”
ani_1973

Мнение от ani_1973 »

имаш лично съобщение
Uspial
Изгонен от форума

Мнение от Uspial »

Я да видя дали съм разбрал правилно.
Жена ти е Канадка, ще живееете в БГ, ще извършвате фианскови услуги и ще продавате имоти.
Тя може и да знае, може и да не зане Бг език ама щяла консултира и менеджира фирмата ви в БГ. Това не разбирам как точно ще става особенно ако ще консултира българи.
Целта ви е да не се вади работна виза защото......................... Би ли написъл защо?
Аз си мисля че ако тя е родена в Канада и е свикнала на ред и дисциплина не би и се занимавала с незакони неща и неуредени документи в Бг.
А иначе ако няма да конслутира българи клиенти нищо не и пречи да те конслутира теб дори и по телефона от Канада даже. На теб пък нищо не ти пречи да я издържаш или дори делиш профита с нея след като ти е жена а фирмата можи и да си е на твое има за да е по просто.
Не разбирам защо е цялата тази история и то като се нарушавт закони и правила.

Аз ако си доведа в Канада една жена Сомалиика да кажем какво пречи да ме консултира мен?
Виж ако ще консултира клиенти в Канада това е друго и по добре да са и уредени документите.
bamboo forest

точно това е проблема.реда и дисциплината. в момента тя си е в уинипег, но целта е да дойде в България, докато аз си оправям документите.мога да я издържам, но единственото условие, което ми е поставила е да има работа в България, с която да се занимава и да убива деня.(е все пак не съм хилиардер като дянков.а само дрехите и са непосилни като цена за мен хаха).работата не смятам, че е незаконна.просто вратичка, за да не се чака мудни агенции да дават разрешение и да ми казват, кога мога да видя жена си.тя няма да работи с българи определено.работа е намерена, нужно е да я работи легално.като представител на фирма, може би.Наета от друга фирма за извършване на дейността.
За работна виза на основание, че има брак, първо трябва виза Д, след това разрешението за престой и едва след това работна виза.от раз поне 3 месеца отидоха.и пръснати над 1500лв, които могат да бъдат ползотворни за други цели.
владимир
Uspial
Изгонен от форума

Мнение от Uspial »

Три месеца не е нищо.
Моя съвет е да си карате както си му е реда.
През това време ти си отвори фирма, тя нека да дойде като жена ти ( семейство ) а после тя теб да те консултира колкото си иска или да си работи нещо на компютъра за фирмата след като няма да има контакт с Българи. През това време 3 месеца ще минат. Хем ще сте заедно, хем и работа ще вършите.
Повярвай ми че сън няма да я хване нея в БГ поради много причини да не добавяме и неуредени документи и работни визи.

А после и ти може да и поставиш същото условие на нея че не идваш в Канада без уредена работа за убиваш деня като дойдеш.
Нали така? За да няма дискриминация.
bamboo forest

вече беше тук доста време, без да върши работа или нелегално, което се отрази отвратително на всичко.
а и другото е , че тя е медицинска сестра в лудница.нищо общо с имоти.просто го дадох за пример.целта е да бъде наета на Някаква работа,дали сервитьорка,търговски представител на почистваща фирма или друго...

ps.който може да помогне мерси. който неможе пак мерси.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Не знам дали са ти казали на лични, но има нещо ново от март 2010, незнам дали ще остане в сила, че народа доста роптае :devil: ... Задължително се осигурява управителя веднъж като управител на 800 лв мин. заплата и веднъж като работник на мин 420 лв. Печелиш-непечелиш трябва да се осигуриш, така са решили да се справят с различните хитреци, които сеят ООД-та с различни хитри цели.
Циганите - на Сатурн !
Публикувай отговор