Пропадна асансьор с 9 бременни в ”Майчин дом”
Re: Пропадна асансьор с 9 бременни в ”Майчин дом”
Така е. Нещастни случаи поради недоглеждане или като чиста случайност могат да се случат навсякъде.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
- kikolilokiko
почвам да чета канадски новини
заключете темата

22-годишен падна в асансьорна шахта от 5-ия етаж
04 март 2010 / News.dir.bg
22-годишен добричлия е в много тежко състояние, след като падна в асансьорна шахта от петия етаж на жилищен блок, съобщиха от полицията.
Инцидентът е станал малко преди полунощ на 3 март в блок №3 на добричкия квартал „Христо Ботев", съобщи Дарик.
Младият мъж отишъл до жилището на свой приятел, който живеел в блока. След като двамата разговаряли, младежът отворил вратата на асансьора на петия етаж и пропаднал в асансьорната шахта. С помощта на съседи, полицаи и пожарникари той е изваден от шахтата с множество наранявания.
"Аз се опитах да го хвана обаче не успях и той се удари на единия кабел и се изправи, погледнах и изведнъж изчезна и това е", разказва приятелят на пострадалия Горан Господинов, цитиран от bTV.
Раненият е транспортиран в Спешния център в добричката болница, където е установено, че състоянието му е тежко. Лекарският преглед е установил фрактури на таза, счупени прешлени на гръбначния стълб и ребра. В последствие момчето е транспортирано до болница „Св.Анна" във Варна, където е настанено за лечение.
"Има наранявания на гръдния кош, на гръбнака, таза, на двата долни крайника, преминал е една много тежка операция - неврохирургична по стабилизиране на гръбнака. В момента е в реанимация и е още много рано да се правят каквито и да е заключения", каза д-р Петър Попиванов – анестезиолог в МБАЛ "Св.Анна" – Варна.
Директорът на областното звено "Пожарна безопасност и спасяване" Димчо Симеонов заяви, че 22-годишният младеж е паднал почти от 15 метра височина, предаде БТА. Той допълни, че се проверяват обстоятелствата около инцидента, като подчерта, че щом асансьорът не работи, вратата на етажната площадка не би трябвало да се отваря.
Полицията разследва случая и се работи по всички версии, включително за повреда в асансьора и умишлено отворена врата.
Тук по билдингите висят най вече албанците. Взимат добри пари и си чупят кратуните. Проблема не е нито държавен, нито обществен а частен с изключение на часта в която се обезопасява пириметъра върху, който могат да се изтръсят, когато нароушават нормите си. Проблема е и семеен, защото носи вредина близки и роднини но не в финансови аспекти, защото застраховките им са задължителни и сериозни.
:"Комунистът е семе от дявола.Трудно ще бъде изкоренено".
http://maps.google.ca/maps/ms?hl=en&ie= ... bee5e7dfbb
- MrGeek
- Путлер Капут
Само непризнат гений като Джовани може да намери някаква прилика между инцидента от темата и този от няколкодневното му търсене в интернет. Понякога една само гениалност не е достатъчна да осъзнае огромната разлика между осъзнатото поемане на риск при работа на строителни скелета и убеждението на нищо неподозиращи пътници в асансьор, че отговорните за проектирането и функционирането му са се погрижили да елиминират всички свързани с въпросното съоръжение рискове.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.
Връзката е критиката от групата постоянни клакьори, когато става въпрос за проблеми в България и премълчаването от същите на проблемите в Канада.
Ако искате специално да четете за аксиденти с асансьори напишете в гугъл "elevator accident canada" или "elevator accident toronto" и ще имате възможност да коментирате точно по темата:
http://www.citytv.com/toronto/citynews/ ... -td-towers
http://www.ctv.ca/servlet/ArticleNews/s ... TopStories
http://www.thestar.com/News/article/164517
http://www.canada.com/vancouversun/news ... 9b1442fb44
http://toronto.ctv.ca/servlet/an/local/ ... orontoHome
Все пак искам да допъля, че като цяло средствата, които се заделят за сервиз и мейнтенанс на асансьорите в Канада и в частност в Торонто са много повече от съответните в България и затова и аксидентите са значително по-малко. За сметка на това, както и на другите задължителни поддръжки, всеки собственик на кондо (апартамент) плаща суми от порядъка на 400 до 1200 долара на месец в зависимост от големината на апартамента и възрастта на сградата - т.нар. "мейнтенанс фий"; 90% от собствениците на апартаменти в Торонто плащат м/у 500 и 700 долара на месец. Ако това се сравни с парите, които се събират в България, то разликата в броя на аксидентите лесно може да бъде обяснен.
Ако искате специално да четете за аксиденти с асансьори напишете в гугъл "elevator accident canada" или "elevator accident toronto" и ще имате възможност да коментирате точно по темата:
http://www.citytv.com/toronto/citynews/ ... -td-towers
http://www.ctv.ca/servlet/ArticleNews/s ... TopStories
http://www.thestar.com/News/article/164517
http://www.canada.com/vancouversun/news ... 9b1442fb44
http://toronto.ctv.ca/servlet/an/local/ ... orontoHome
Все пак искам да допъля, че като цяло средствата, които се заделят за сервиз и мейнтенанс на асансьорите в Канада и в частност в Торонто са много повече от съответните в България и затова и аксидентите са значително по-малко. За сметка на това, както и на другите задължителни поддръжки, всеки собственик на кондо (апартамент) плаща суми от порядъка на 400 до 1200 долара на месец в зависимост от големината на апартамента и възрастта на сградата - т.нар. "мейнтенанс фий"; 90% от собствениците на апартаменти в Торонто плащат м/у 500 и 700 долара на месец. Ако това се сравни с парите, които се събират в България, то разликата в броя на аксидентите лесно може да бъде обяснен.
Последно промяна от jovani на Чет Мар 04, 2010 3:05 pm, променено общо 1 път.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Джовани, престани с несравнимите неща...в България живях 8 години в блок, който нямаше акт 16 

:"Комунистът е семе от дявола.Трудно ще бъде изкоренено".
- kikolilokiko
ужас
нищо не е споменато за пет цифрени суми
нищо не е споменато за пет цифрени суми

emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
- MrGeek
- Путлер Капут
Мдам, то не били компютри а компоти. Не е много ясно какви пари се събират в България, но за ремонти въпросната болница е разполагала с 5 милиона, доколкото има информация. Устройството за блокиране при претоварване струвало 400 лв. Дори гений като теб би трябвало да може да си направи изводите от тези прости изходни факти. Понеже отговорните особи хвърлят вината върху потърпевшите, които не са прочели заплашителния надпис, дай някакъв отговор на въпроса какво се придвижда в случай на чужденци неразбиращи кирилица, неграмотни, възрастни и такива с влошено зрение и прочее неспособни да се справят с възпиращия надпис.jovani написа:Все пак искам да допъля, че като цяло средствата, които се заделят за сервиз и мейнтенанс на асансьорите в Канада и в частност в Торонто са много повече от съответните в България и затова и аксидентите са значително по-малко. За сметка на това, както и на другите задължителни поддръжки, всеки собственик на кондо (апартамент) плаща суми от порядъка на 400 до 1200 долара на месец в зависимост от големината на апартамента и възрастта на сградата - т.нар. "мейнтенанс фий"; 90% от собствениците на апартаменти в Торонто плащат м/у 500 и 700 долара на месец. Ако това се сравни с парите, които се събират в България, то разликата в броя на аксидентите лесно може да бъде обяснен.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.
__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.
Такива аксиденти, колкото и да са неприятни, обикновенно дават сигнал за действия, довеждащи до положителни крайни резултати - анализ на причините и конкретни действия за отстраняване на вероятностите за повторението им. Естествено е, че е много лош знак, фактът, че този асансьор е бил в такова състояние и непригоден за функциите на една болнична сграда. От това можем да съдим, че техническите лица, отговорни за поддръжката му в болницата не са мъдри и да се надяваме поне да не са глупави (според една от епитафиите в подписът ми).MrGeek написа:Мдам, то не били компютри а компоти. Не е много ясно какви пари се събират в България, но за ремонти въпросната болница е разполагала с 5 милиона, доколкото има информация. Устройството за блокиране при претоварване струвало 400 лв. Дори гений като теб би трябвало да може да си направи изводите от тези прости изходни факти. Понеже отговорните особи хвърлят вината върху потърпевшите, които не са прочели заплашителния надпис, дай някакъв отговор на въпроса какво се придвижда в случай на чужденци неразбиращи кирилица, неграмотни, възрастни и такива с влошено зрение и прочее неспособни да се справят с възпиращия надпис.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
MrGeek написа:Мдам, то не били компютри а компоти. Не е много ясно какви пари се събират в България, но за ремонти въпросната болница е разполагала с 5 милиона, доколкото има информация. Устройството за блокиране при претоварване струвало 400 лв. Дори гений като теб би трябвало да може да си направи изводите от тези прости изходни факти. Понеже отговорните особи хвърлят вината върху потърпевшите, които не са прочели заплашителния надпис, дай някакъв отговор на въпроса какво се придвижда в случай на чужденци неразбиращи кирилица, неграмотни, възрастни и такива с влошено зрение и прочее неспособни да се справят с възпиращия надпис.jovani написа:Все пак искам да допъля, че като цяло средствата, които се заделят за сервиз и мейнтенанс на асансьорите в Канада и в частност в Торонто са много повече от съответните в България и затова и аксидентите са значително по-малко. За сметка на това, както и на другите задължителни поддръжки, всеки собственик на кондо (апартамент) плаща суми от порядъка на 400 до 1200 долара на месец в зависимост от големината на апартамента и възрастта на сградата - т.нар. "мейнтенанс фий"; 90% от собствениците на апартаменти в Торонто плащат м/у 500 и 700 долара на месец. Ако това се сравни с парите, които се събират в България, то разликата в броя на аксидентите лесно може да бъде обяснен.
Гикс крадът бе, е и, това ли искаше да чуеш,щом могат го правят,а тука не могат ,защото са ги стегнали навсякъде,ама айде да не ти разправям какво става в Отава

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
- kikolilokiko
Записки на начинаещия патриот
3 март 2010 г. Моят съсед облепя вратата си с безплатни стикери "Аз обичам България", а в отсрещната кооперация бивш военен по потник тупа килима под забучен на балкона трибагреник.
От етажа под нас звучи концерт на Веселин Маринов. "Аз вярвам, че нашата малка страна ще стане хубава, както си беше!" – казва певецът и запява под дъжд от аплодисменти "Аз знам, Българийо, аз знам, че няма друга като теб!".
Отнякъде чувам и химна. "Горда Стара планина, до ней Дунава…", а в детската стая дъщеря ми рецитира "Аз съм българче". Репетира за училищното тържество, което ще е под наслов "Българче да се наричам". Миналата година насловът беше "Българче да се наричам", а по-миналата - "Българче да се наричам".
По телевизиите дават Иван и Андрей, Андрей и Иван, Иван, Андрей, Андрей и Иван. А също и концерта на Слави No mercy, който наистина оправдава родолюбивото си заглавие.
…
За да се заредя с патриотизъм, отварям статията на родоначалника на книгоиздаването в България Христо Г. Данов "Що правят хората и що правим ние":
"Ние, захласнати в своите частни интереси и омаяни от междуособните ни кавги и крамоли, оставяме не часове, но и цели години да изветряват, без да поработим нещо за нашия напредък. У нас всичко добро пропада във вражди, наместо да се върши работа. Ето отгде ние нищо не знаем, нищо не можем и нищо нямаме. Заради това днес всичкий образован свят държи нашия български народ за най-последен в Европа!"
Успокоявам се, че статията е писана през 1871 година, т.е. цели седем години преди Освобождението, и спирам да я чета.
…
"Аз съм българче и расна в дни велики, в славно време" - кънти гласът на дъщеря ми, докато си тананикам "Аз знам, Българийо, аз знам, че няма друга като теб!"
По новините съобщават, че една от жените, които се изпотрошиха в падналия асансьор на "Майчин дом", е родила по спешност. Асансьорът трябвало да бъде поправен през юли миналата година, а отгоре на всичко бил тройно претоварен. Паднал от високо и се разцепил под краката на бременните.
Чудесна българска метафора!
…
В интернет попадам на характеристика на българите, направена от първия външен министър след Освобождението Марко Балабанов:
"Подлост в характерите, превишена, но гола самонадеяност, чувства развалени, своекористност във висша степен, общо междуособно недоверие; бедност от силни и просветени убеждения, прибягване до най-подлите и до най-подземните средства за достигане на лични и низки цели; тайни и явни действия за омайване на по-простите и на по-слабоумните, злоупотреби със святото име на правдата и с чувствата на народа за потулването на най-разтленните стремежи; гордо проникване на грубото невежество, върлуване на демагогията и безчинството, презрение на всяко благородно чувство, на всяка чиста мисъл, на всеки честен характер, на всяка безкористна преданост; лишение от вяра в каквито и да са начала, низост в идеите, раболепство в поведението, несъобразност в разискванията, непоследователност…"
Спирам да чета и нея, заглеждайки се през прозореца. Тъкмо е подухнал вятър и из въздуха феерично се носят разноцветни найлонови пликчета.
…
Пускам радиото. Двамата водещи обявяват празничната тема "Как да честваме 3 март".
Водещ 1: Са, тва е въпрос, нали, на личен избор, нали. Аз предпочитам, нали, да е в дискотеката, нали.
Водещ 2: Ма шо не съ скрийш, бе!
Водещ 1: Не, бе, верно, кво лошо има да е в дискотеката?
Водещ 1: Ха-ха, ми на плажа не искаш ли? Супер яко шъй !
Водещ 2: Аре стиа, бе! Как през март на плажа, бе?
В разговора се включват и слушатели, като всеки от тях се сеща да честити на водещите националния празник. Всички си говорят на "ти".
…
Продължавам с патриотичната си самоподготовка, изваждайки от библиотеката списание "Философски преглед" от 1933 г. В него е публикувана студията "Духът на отрицание у българина" на философа Найден Шейтанов, а погледът ми попада директно на откъса: "...апатия към висшето, като добро и хубаво, като държава и народност, фанатична страст към парично-материалното и към властта като средство за самозадоволяване и забогатяване, животински егоизъм в отношенията към другите, простотия и заинтересованост на бюрократи, безогледна опозиция, партикуларизъм на политикани, егоцентризъм на интелигенти, омраза и завист едва ли не на всички против всички…"
…
Празнична разходка по ул. "Иван Хаджийски". От една плаваща плочка изригва гейзер от кал, който се изплясква върху палтото ми. Бездомните кучета, натръшкани около гигантската локва в средата на улицата, ме поглеждат с интерес. Внезапно от един прозорец зазвучава музика. Не мога да повярвам! Шопен…
"Оптимистична теория за българския народ" е чудесно заглавие – мисля си, докато крача с повече оптимизъм по улицата, кръстена на нейния автор. А той тъкмо в "теорията" си е написал:
"Общественият ни и културен живот е в значителна мяра под знака на посредствеността и полуинтелигенцията, чиито токсикации са едно от най-гадните явления у нас. Посредствеността, поради особените стопански условия, в които живеем, е принудена да прави кариера на всяка цена, с всички средства, при което бездарността и хищничеството, тъпотата и нахалството, подлостта и низостта преливат в една хармония на истинско безсрамие."
…
Установих, че наистина обичам България, едва когато прелистих и спомените на поета Кирил Христов. Установих го по това, че плачех, докато четях:
"Но ето на няколко крачки и гроба на Алека. Върху кривнал кръст едва се четат няколко букви от тъй скъпо име. Чувство на тежка обида изпълни душата ми. Гробът на най-обичния от интелигенцията български писател, автора на най-популярната българска книга, е на изгубване. Хлътнал, буренясал, някакви нечисти книги, хвърлени там от случаен минувач…
Няма приличие нито в живота на тоз народ, нито на гробищата му, дето покрай сградените с крадени пари скъпи паметници на жалки политически еднокрили мухи се заличават гробовете на ония великани, които са единствено оправдание за съществуването на това полудиво племе.
Спи, спи, скъпи покойнико, ти, който разсмя България така, както никой не бе я разсмивал, откак съществува на света български народ! Ти заслужаваш поезията на тоя хлътнал, запустен, забравен гроб. Един банален паметник, додето бай Ганю и неговите деца, и неговите внуци са властни в България, би бил може би по-голямо кощунство."
http://dnevnik.bg/analizi/2010/03/04/86 ... a_patriot/
3 март 2010 г. Моят съсед облепя вратата си с безплатни стикери "Аз обичам България", а в отсрещната кооперация бивш военен по потник тупа килима под забучен на балкона трибагреник.
От етажа под нас звучи концерт на Веселин Маринов. "Аз вярвам, че нашата малка страна ще стане хубава, както си беше!" – казва певецът и запява под дъжд от аплодисменти "Аз знам, Българийо, аз знам, че няма друга като теб!".
Отнякъде чувам и химна. "Горда Стара планина, до ней Дунава…", а в детската стая дъщеря ми рецитира "Аз съм българче". Репетира за училищното тържество, което ще е под наслов "Българче да се наричам". Миналата година насловът беше "Българче да се наричам", а по-миналата - "Българче да се наричам".
По телевизиите дават Иван и Андрей, Андрей и Иван, Иван, Андрей, Андрей и Иван. А също и концерта на Слави No mercy, който наистина оправдава родолюбивото си заглавие.
…
За да се заредя с патриотизъм, отварям статията на родоначалника на книгоиздаването в България Христо Г. Данов "Що правят хората и що правим ние":
"Ние, захласнати в своите частни интереси и омаяни от междуособните ни кавги и крамоли, оставяме не часове, но и цели години да изветряват, без да поработим нещо за нашия напредък. У нас всичко добро пропада във вражди, наместо да се върши работа. Ето отгде ние нищо не знаем, нищо не можем и нищо нямаме. Заради това днес всичкий образован свят държи нашия български народ за най-последен в Европа!"
Успокоявам се, че статията е писана през 1871 година, т.е. цели седем години преди Освобождението, и спирам да я чета.
…
"Аз съм българче и расна в дни велики, в славно време" - кънти гласът на дъщеря ми, докато си тананикам "Аз знам, Българийо, аз знам, че няма друга като теб!"
По новините съобщават, че една от жените, които се изпотрошиха в падналия асансьор на "Майчин дом", е родила по спешност. Асансьорът трябвало да бъде поправен през юли миналата година, а отгоре на всичко бил тройно претоварен. Паднал от високо и се разцепил под краката на бременните.
Чудесна българска метафора!
…
В интернет попадам на характеристика на българите, направена от първия външен министър след Освобождението Марко Балабанов:
"Подлост в характерите, превишена, но гола самонадеяност, чувства развалени, своекористност във висша степен, общо междуособно недоверие; бедност от силни и просветени убеждения, прибягване до най-подлите и до най-подземните средства за достигане на лични и низки цели; тайни и явни действия за омайване на по-простите и на по-слабоумните, злоупотреби със святото име на правдата и с чувствата на народа за потулването на най-разтленните стремежи; гордо проникване на грубото невежество, върлуване на демагогията и безчинството, презрение на всяко благородно чувство, на всяка чиста мисъл, на всеки честен характер, на всяка безкористна преданост; лишение от вяра в каквито и да са начала, низост в идеите, раболепство в поведението, несъобразност в разискванията, непоследователност…"
Спирам да чета и нея, заглеждайки се през прозореца. Тъкмо е подухнал вятър и из въздуха феерично се носят разноцветни найлонови пликчета.
…
Пускам радиото. Двамата водещи обявяват празничната тема "Как да честваме 3 март".
Водещ 1: Са, тва е въпрос, нали, на личен избор, нали. Аз предпочитам, нали, да е в дискотеката, нали.
Водещ 2: Ма шо не съ скрийш, бе!
Водещ 1: Не, бе, верно, кво лошо има да е в дискотеката?
Водещ 1: Ха-ха, ми на плажа не искаш ли? Супер яко шъй !
Водещ 2: Аре стиа, бе! Как през март на плажа, бе?
В разговора се включват и слушатели, като всеки от тях се сеща да честити на водещите националния празник. Всички си говорят на "ти".
…
Продължавам с патриотичната си самоподготовка, изваждайки от библиотеката списание "Философски преглед" от 1933 г. В него е публикувана студията "Духът на отрицание у българина" на философа Найден Шейтанов, а погледът ми попада директно на откъса: "...апатия към висшето, като добро и хубаво, като държава и народност, фанатична страст към парично-материалното и към властта като средство за самозадоволяване и забогатяване, животински егоизъм в отношенията към другите, простотия и заинтересованост на бюрократи, безогледна опозиция, партикуларизъм на политикани, егоцентризъм на интелигенти, омраза и завист едва ли не на всички против всички…"
…
Празнична разходка по ул. "Иван Хаджийски". От една плаваща плочка изригва гейзер от кал, който се изплясква върху палтото ми. Бездомните кучета, натръшкани около гигантската локва в средата на улицата, ме поглеждат с интерес. Внезапно от един прозорец зазвучава музика. Не мога да повярвам! Шопен…
"Оптимистична теория за българския народ" е чудесно заглавие – мисля си, докато крача с повече оптимизъм по улицата, кръстена на нейния автор. А той тъкмо в "теорията" си е написал:
"Общественият ни и културен живот е в значителна мяра под знака на посредствеността и полуинтелигенцията, чиито токсикации са едно от най-гадните явления у нас. Посредствеността, поради особените стопански условия, в които живеем, е принудена да прави кариера на всяка цена, с всички средства, при което бездарността и хищничеството, тъпотата и нахалството, подлостта и низостта преливат в една хармония на истинско безсрамие."
…
Установих, че наистина обичам България, едва когато прелистих и спомените на поета Кирил Христов. Установих го по това, че плачех, докато четях:
"Но ето на няколко крачки и гроба на Алека. Върху кривнал кръст едва се четат няколко букви от тъй скъпо име. Чувство на тежка обида изпълни душата ми. Гробът на най-обичния от интелигенцията български писател, автора на най-популярната българска книга, е на изгубване. Хлътнал, буренясал, някакви нечисти книги, хвърлени там от случаен минувач…
Няма приличие нито в живота на тоз народ, нито на гробищата му, дето покрай сградените с крадени пари скъпи паметници на жалки политически еднокрили мухи се заличават гробовете на ония великани, които са единствено оправдание за съществуването на това полудиво племе.
Спи, спи, скъпи покойнико, ти, който разсмя България така, както никой не бе я разсмивал, откак съществува на света български народ! Ти заслужаваш поезията на тоя хлътнал, запустен, забравен гроб. Един банален паметник, додето бай Ганю и неговите деца, и неговите внуци са властни в България, би бил може би по-голямо кощунство."
http://dnevnik.bg/analizi/2010/03/04/86 ... a_patriot/
- hadministratora
- Хабсурден
- kikolilokiko
Бременна от падналия асансьор ще съди виновните
17 март 2010 / News.dir.bg
Една от бременните жени, пропаднали със злополучния асансьор в Майчин дом на 2 март, ще съди отговорните за инцидента.
Освен асансьорните техници, жената отправя обвинения и срещу акушерката, която е била с тях във фаталния ден, съобщи bTV.
Лидия Димитрова е една от бременните, пострадала при пропадането на асансьора. Тя е обидена от обществените нападки, че отговорността за случилото се е основно на бременните жени, качили се в асансьора без да се съобразят с това колко души могат да се возят безопасно. Лидия разказва, че в деня на инцидента е имало отворени врати в „Майчин дом”. Три групи от по 6 души са разглеждали родилните отделения под ръководството на акушерка.
"Имаме водач на група - акушерката, която ни отвори асансьора и ни каза да слезем на 7-ия етаж, за да видим и другото следродилно отделение”, разказва бременната Лидия, която трябва да роди след около месец.
Тя признава, че не е прочела указанието в асансьора и че се е доверила на акушерката. "Това е доста сходен инцидент с групата, която отиде в Македония и беше подканена от екскурзовода да се качи на онова корабче, което всъщност се оказа, че не било за толкова души", допълни Лидия. Според жената возенето на големи групи в асансьорите на "Майчин дом" е практика. Освен работещите в болницата, тя обвинява за случилото се и хората, разписали се, че асансьорът е изправен. И е категорична, че ще си търси правата в съда.
От "Майчин дом" отказаха коментар по каквато и да било версия, тъй като в момента се води разследване по случая. В телефонен разговор набедената акушерка отрече да е подканвала всички родилки да се качат в асансьора.
17 март 2010 / News.dir.bg
Една от бременните жени, пропаднали със злополучния асансьор в Майчин дом на 2 март, ще съди отговорните за инцидента.
Освен асансьорните техници, жената отправя обвинения и срещу акушерката, която е била с тях във фаталния ден, съобщи bTV.
Лидия Димитрова е една от бременните, пострадала при пропадането на асансьора. Тя е обидена от обществените нападки, че отговорността за случилото се е основно на бременните жени, качили се в асансьора без да се съобразят с това колко души могат да се возят безопасно. Лидия разказва, че в деня на инцидента е имало отворени врати в „Майчин дом”. Три групи от по 6 души са разглеждали родилните отделения под ръководството на акушерка.
"Имаме водач на група - акушерката, която ни отвори асансьора и ни каза да слезем на 7-ия етаж, за да видим и другото следродилно отделение”, разказва бременната Лидия, която трябва да роди след около месец.
Тя признава, че не е прочела указанието в асансьора и че се е доверила на акушерката. "Това е доста сходен инцидент с групата, която отиде в Македония и беше подканена от екскурзовода да се качи на онова корабче, което всъщност се оказа, че не било за толкова души", допълни Лидия. Според жената возенето на големи групи в асансьорите на "Майчин дом" е практика. Освен работещите в болницата, тя обвинява за случилото се и хората, разписали се, че асансьорът е изправен. И е категорична, че ще си търси правата в съда.
От "Майчин дом" отказаха коментар по каквато и да било версия, тъй като в момента се води разследване по случая. В телефонен разговор набедената акушерка отрече да е подканвала всички родилки да се качат в асансьора.
Джовани, ми те златни им излизат асансьорите на торонтчани. Викаш, по 700 на месец, ама дали в тия пари не влиза застраховка на сградата, отопление на общите части, топлата вода на всички, чистене, поддръжка на зелените площи отвън, на гаражната врата, на домофона, на...
Я им предложи вместо да се набутват, да вземат опита от Бг - свинщина на всякъде, течащи покриви, спукани тръби, откраднати и неподменени крушки по входове, мази и асансьори, както и чат-пат падащи такива. А м/ублоковите пространства - мечтата на всяко бунище и бездомно псе или дръглива циганска кранта.
Я им предложи вместо да се набутват, да вземат опита от Бг - свинщина на всякъде, течащи покриви, спукани тръби, откраднати и неподменени крушки по входове, мази и асансьори, както и чат-пат падащи такива. А м/ублоковите пространства - мечтата на всяко бунище и бездомно псе или дръглива циганска кранта.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Павел написа:Джовани, ми те златни им излизат асансьорите на торонтчани. Викаш, по 700 на месец, ама дали в тия пари не влиза застраховка на сградата, отопление на общите части, топлата вода на всички, чистене, поддръжка на зелените площи отвън, на гаражната врата, на домофона, на...
Павел - та за кои квартали говорим в БГ??? не мога и да дам предположение защото в подобни не съм стъпвала. дали са 700 или 70 и тук и в БГ ако не си плащаш ще живееш в кочина...
а асансьорите - навсякъде може да се случи без значение дали имаш застраховка или не........късмет да има човек да не му се случва.