Vse oshte sum savsem "priasna", samo 3 dena sa minali ot pristiganeto mi, taka che vpechatleniata ne sa tolkova mnogo, no pone dotuk da kaja kakvo beshe.
Nai-napred iskam da blagodaria ot vse surce na moite liubezni i super gotini domakini Miloto i Keeper-a, chiato kvartira vse oshte e zdrava sled vsichkite mi namesi tuk

Letiax s KLM, 5-te chasa prestoi na letishteto v Amsterdam prosto ne se usetixa. To e ogromno, ima kakvi li ne extri, vremeto minava mnogo neusetno i priatno. V samoleta neprekusnato xraniat i poiat, ima filmi, muzika, razxojdash se, sushto minava burzo poleta. Za bagaja pisax po edna druga tema, no pak shte povtoria - biax s 2 kufara ot po 32kg i edin sak ruchen bagak ot 10kg+damskata chanta (damite gi suvetvam da si vzemat ot po-golemite damski chanti, che sabirat dosta, a tozi bagaj vaobshte ne se broi)+zimnoto iake v rukata. Predi da chekirate bagaja moje da go dadete da vi go opakovat, uslugata struva 6 lv. Az lichno moia ne go opakovax, zashtoto dobre mi se zakliuchvaxa kufarite, no biaxa malko izmurseni kato si gi poluchix. Tova da mi e kusura da

Kato pristignaxme v Mtl, chas i polovina s motaxme po letishteto, dokato minem vsichki proverki. V sravnenie s letishteto v Amsterdam, tova tuka e mnogo po-malko i grozno. Predi da slezem ot samoleta ni dadoxa da populnim edni deklaracii - pishesh si imeto, adresa, na koito otivash, kakvo iznasiash. Tazi deklaracia posle ti ia iskat na 2-3 mesta pri proverkata na letishteto. Chakax okolo 40 min na opashka pred imigracionnata slujba na Canada, kudeto raboteshe samo 1 slujitelka, no i neia ia niamashe ot vreme na vreme. Tam ti iskat onzi golemia charshaf ot Bucarest, v koito zapisvat s kakva suma pari vlizash (az vliazox s dosta podobiavenoto, no tova izobshto ne napravi vpechatlenie)estestveno pasporta, zapisvat adresa, na koito otivash...mai tova beshe. Sled tova otivash v imigracionnata slijba na Quebec, kudeto edna prelivashta ot liubeznost gospoja, ti raziasnaiav kude si i ti zapisva chas za informacionna sesia. Moiata tepurva predstoi, taka che po-natatauk shte razkazvam za kakvo stava duma tam. Sled tova otivash da ti napraviat snimka za lichnata karta mai, snimkata e cherno-biala i na neia ako iskash moje da si usmixnat, ta chak ozuben. Moiata mai shte e neshto takova, ne znam kak mi e bila usmivkata sled 14-15 chasa put. I posle veche otivash da si priberesh kufarite, minavash prez oshte edna proverka, kudeto na edni pred men im biaxa otvorili kufarite i im razglejdaxa bagaja, no na men, slava bogu, ne mi se sluchi takova neshto i izlizash v kraina smetka v edna zala za pristigashti, ne po-goliama ot tazi v Sf.
Kvartira vse oshte niamam, no puk i samo ot 3 dena sum tuk. Pak blagodarenie na moite domakini zapochvam rabota vednaga,oshte v ponedelnik, stiskaite palci da ne se uspa!
Madamite tuk sa ubiistveni. Ako shte slaninite im po zemiata da se vlachat, te sa s goli koremi, basi manekenkite

Zagubix se samo vednaj, ama si biax zabravila i kartata na grada i na metroto, no obshto-vzeto burzo se namerix....kakvo se namerix, dobre che pone ne biax zabravila da vzema telefona na miloto, che i se obadix da mi kaje kude sum.
Vse oshte niamam mnogo vpechatlenia, no po-natatuk pak shte razkazvam.
Xaide, sus zdrave i do skoro!