Как би моголо?Вашето мнение и личен опит

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Как би моголо?Вашето мнение и личен опит

Мнение от estoyanova »

Привет на всички!
Искам да попитам дали има някой който да е прекратил процедура за Федералната част и да е прехвърлил документи за Квебек.За целта искам да ви разкажа малко как стоят нещата.Чакам 18 месец за Федералната от общо 40.С ниво на английски изпити TOEFL i в процес на подготовка за IELTS междувременно уча френски.Всяко мнение е добре дошло за мен.Интересува ме:
1.Как точно се прекратява процедура
2.Как точно се стартира за Квебек,т.е мога ли да приложа същите документи,които са били за Федералната
3.Имам приятели във Квебек,но брат ми е във Федералната и не знам дали това не е "-" за Квебек,т.е. как биха погледнали на това,че кандидатствам за Квебек,а той е в Онтарио.
Да вземеш подобно решене не е никак лесно,защото ти се струва,че все нещо може да се развижи и да стане по-бързо,но уви!А втори живот нямаме!Всяко чакан си има граници!
Предварително благодаря на всички!
Аватар
Koko

Re: Как би моголо?Вашето мнение и личен опит

Мнение от Koko »

Не съм се сблъсквал с подобен случай, затова написаното надолу е само като субективно мнение, без претенции за 100% достоверност
1. Трябва да ги уведомиш писмено, освен това хубаво би било ако можеш да ги накараш по някакъв начин да потвърдят че апликацията ти е анулирана. Търсила ли си в официалния сайт дали няма указания по въпроса? Според мен би трябвало някъде да има, но нямам време да ровя в момента.
2. Според мен е по-вероятно да не ти върнат обратно документите подадени по федералната процедура. Ако имаш копия от преводите на дипломите ти, документите удостоверяващи трудов стаж, както и актовете за раждане и граждански брак, тях мисля че можеш да използваш и по двете процедури. Отварям тук една скоба за да ти кажа че моите документи по федералната процудера бяха преведени на френски, а не на английски, но това не беше никакъв проблем и никой не е поставял въпроса за това на кой език са преведени.
3. Имиграционните знаят със сигурност че брат ти е в Канада, т.е. няма смисъл този факт да бъде скрит тендециозно, но не е и нужно сама да им обръщаш внимание на това. Възможно е на интервюто да те питат за това и дали няма да се установиш във Онтарио при брат ти, вместо в Квебек, но според мен това не е чак такъв проблем и едва ли би било причина да не те одобрят.
Сигурен съм че решението не е лесно, но май при така стеклите се обстоятелства нямаш голям избор, така че действай смело напред. Късмет.
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Probvay za QC, no moyat savet e, da ne im kazvash, che imash brat v Ontario, shtoto kvebekskite imigracionni vlasti ne si poplyuvat. Znam go ot lichen opit. :? Uspeh!
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Заключено