pamelaa написа:Майчинството не е измама.
Ама както става ясно може да се взема и без да си работил 
И то да се "изкарат" 30К +.
По принцип, ако жената не е работила и няма доход в Канада няма майчинство, а само детски надбавки (okolo 500$ понеже семейството ще е с нисък доход от БГ). Аз не мога да си представя , жена бремена 5-6 месец да ходи на някаква кофти работа ( на хубава едва ли ще я назначат), ама всеки си преценя рисковете.
Бащата, ако работи, може да ползва бенефитите за родител + 3(5) седмици бащинство.
РадкоТ , много са ти евтинки заяжданията.
Това първото не ми става ясно как става ясно и от къде - сигурно е въпрос на мироглед
Точно така: бащата може да ползва до 37. Тоест да кажем, че дойдат 3 месеца преди раждането. До навършване на 1 година на бъдещото дете остават 64 седмици ( 52 + 3*4=12 ). Тоест бащата има 27 седмици за да работи добре платена работа и после има 37 за да получава максималния бенефит. В момента не работи сайта с калкулатора, за да видим колко се получават само за бащата. Отделно са за майката.
Аз не виждам защо трябва да си пращам жената да работи "кофти работа". Ако вие си уважавате вашите жени като за "кофти работа" това си е техен проблем. Моята лично е работила бременна до 8 месец, в България и то по собствено желание, в Канада беше нещо подобно, не помня вече - и никога "кофти работа" - нито бременна, нито небременна

Не ми се спори по сериозни теми тук. Който иска намира начин и планира. Който не иска - намира оправдания....