Здравейте!
Най-накрая реших и аз да се похваля! Успяхме след дълги усилия.
За да не повтарям досега написаното, ще опиша накратко по-интересното. Пиер изглежда добронамерен. Съпругът ми - не каза почти нищо свясно на френски и се стигна до там да го пита основни неща - например за дните на седмицата и какви предмети вижда в стаята. Той и там се обърка, но в крайна сметка обеща да продължи с уроците. Сега за мен - аз разбрах всички въпроси и му отговорих. Пита за Квебек - колко е населението на Монреал, какво ще работя в Квебек - кои фирми съм проучила и мотивацията ми за Квебек /последното на английски/. Преводачката - въобще не помага - но слава богу не пречи. Очаквах да видя описаната във форума перфектна дама, добронамерена, но нищо подобно. Тази изглежда отегчена и превежда абсолютно всичко на мосюто с недотам доборонамерен тон. Така че, не казвайте нищо повече, за да не Ви се наложи да доуточнявате. Например: - Питаха съпруга ми - колко души работите във Вашето предприятие. Той не разбра дали става въпрос за отдела или за цялото предприятие. Първо каза 37, после реши че не е разбрал и каза 3. Тя подигравателно се засмя и преведе всичко дословно. Наложи се втори въпрос - Колко сте всички? Колко сте в отдела и кой какво работи? - Просто малко повече внимание. Това е.
Сега изкам да благодаря специално на JOY за помощта.
Това е. Няма страшно Пиер е добронамерен.
Успех на всички на които им предстои интервю.
Приатен ден!
[/url][/code]