Безработицата в Канада намалява!

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Re: Безработицата в Канада намалява!

Мнение от filipne »

Ivan1007 написа:
filipne написа: Това е необходимо, но не и достатъчно условие !
Баси, не бях влизъл от един месец тук и пак същото. :)
Баси, имаш да кажеш нещо по въпроса или няма да влизаш още един месец ? Въпросът е реторичен разбира се ...
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

filipne написа: Баси, имаш да кажеш нещо по въпроса или няма да влизаш още един месец ? Въпросът е реторичен разбира се ...
Немам да кажа нищо по въпроса, щото нема такъв. Само дето аз го разбирам, за разлика от теб.
:D
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Ivan1007 написа:
filipne написа: Баси, имаш да кажеш нещо по въпроса или няма да влизаш още един месец ? Въпросът е реторичен разбира се ...
Немам да кажа нищо по въпроса, щото нема такъв. Само дето аз го разбирам, за разлика от теб.
:D
Дано само провъзгласеното ти разбиране на въпроса (който го няма) е по-добро от разбирането ти за правопис :|
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Ivan1007 написа:
filipne написа: Това е необходимо, но не и достатъчно условие !
Баси, не бях влизъл от един месец тук и пак същото. :)
И аз така! :D
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Какво става сега безработицата намалява ли или не ,вече съм 2 месеца в Бгто и нямам представа как е дереджето ?
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
speedy

Мнение от speedy »

За Канада не е ясно, но в България безработицата от два месеца се е увеличила с една муха.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Не е верно това :!: от другата седмица почвам първа копка на хотел !!
Стефан Цанев
Аватар
7George

Мнение от 7George »

speedy написа:За Канада не е ясно, но в България безработицата от два месеца се е увеличила с една муха.
New immigrants hard hit
Statistics Canada found that immigrants who had arrived in the last five years were hit much harder by the recession than the Canadian-born. Their employment fell 12.9 per cent during the past year, more than five times as much as for workers born in Canada. However, immigrants who had arrived five to 10 years earlier had smaller losses than those born in Canada — and immigrants here for more than 10 years actually showed modest employment gains.
That newly arrived immigrants are hit harder than others was no surprise to Tanya Chute Molina, executive director of the Mennonite New Life Centre, which counsels immigrants in Toronto.
Job searches for immigrants were difficult long before the recession, she said. "People [are] really struggling with being out of work and trying to find ways to get back into work and not always finding channels into meaningful employment.
"
Някои даже се връщат, кой откъде...
Embrace your climate change!
Pepon

Мнение от Pepon »

Мдаааа, върви после имигрирай в Канадата, че да усвоиш и професията Безработен ;)
Сега сигурно ще почнат да ми скачат колко е полезно и едва ли не задължително за новите имигранти да постоят без работа N на брой месеца.
А горчивата истина е съвсем друга и аз съм писал за това няколко пъти преди. Имиграцията от БГ в Канада през последните 10 години не е спряла, но сериозно се е обезсмислила, особено откъм икономическа и финансова страна.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Айде we. И къде на имигранта работата му е гарантирана? В собствената страна на кого е гарантирана работата?
Кое е горчивата истина? Това, че идващите по програмите за квалифицирана работна ръка трябва да идват с достатъчо средства за поне една година и че няколко месеца без работа не са нищо страшно в такъв случай?
И що не земеш да ни обясниш какъв е смисъла на емиграцията и каква е разликата между икономическа и финансова страна?
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Забравя се факта че се изисква канадски опит за всяка нормална работа на чек ! :y:
А никой ,дошъл с двата куфара го няма и шоуто започва с години...
Стефан Цанев
Pepon

Мнение от Pepon »

ИКОНОМИКА - органична съвкупност от всички сфери на човешката дейност - производство, бит, комуникации, духовна дейност, управление и пр., в които въз основа на свободен избор между различни алтернативи, хората, от една страна, преобразуват ограничени ресурси в обществени полезности - блага, услуги, а от друга, разменят, разпределят, и потребляват тези полезности, за да осигурят своето съществуване и развитие.
ФИНАНСИ - съвкупност от икономически отношения в процесите на формиране, разпределение и използване на централизираните и децентрализираните фондове за парични средства. В ежедневието думата финанси се използва като синоним на пари.

Безработицата е главно икономическо явление с негативно отражение върху социалния, финансовия и дори психологическия и здравния статус на отделния индивид. Ама като гледам тука някои фенове даже и се кефят :o
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Сега е модерно ънимплоймант иншуранс и по цял ден се лежи :lol:
Стефан Цанев
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Само по-внимателно с категории като "всяка". Аз започнах по специалността,7 месеца след идването ми и от 8 човека на сxoдна позиция, 4-ма бяхме емигранти дето това ни беше първа работа в Canada. През следващите година и половина назначиха още двама такива

Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Ivan1007 написа:Само по-внимателно с категории като "всяка". Аз започнах по специалността,7 месеца след идването ми и от 8 човека на сxoдна позиция, 4-ма бяхме емигранти дето това ни беше първа работа в Canada. През следващите година и половина назначиха още двама такива
А така вече може !
Сега ако и кажеш по време на криза ли беше или не ще бъдеш по точен
Стефан Цанев
Публикувай отговор