въпроси за TCFQ
- demococcus
въпроси за TCFQ
Здрасти!
Някой ще ходи ли на изпит в ИЧС (има в края на октомври)?
И към тези, които вече са ходили: В "раздел устен разбиране" има ли време между въпросите (10-20 секунди) да си прочетеш възможните отговори и да избереш правилния, преди да са започнали да четат следващия въпрос. Или трябва едновремено да четеш и да слушаш и като свърши слушането вече да си избрал?
Знам че е най-добре да ида на подготвителния курс и там да ми отговорят на въпросите, ама.. нямам възможност.
Някой ще ходи ли на изпит в ИЧС (има в края на октомври)?
И към тези, които вече са ходили: В "раздел устен разбиране" има ли време между въпросите (10-20 секунди) да си прочетеш възможните отговори и да избереш правилния, преди да са започнали да четат следващия въпрос. Или трябва едновремено да четеш и да слушаш и като свърши слушането вече да си избрал?
Знам че е най-добре да ида на подготвителния курс и там да ми отговорят на въпросите, ама.. нямам възможност.
Re: въпроси за TCFQ
Мисля ,че има малко време (секунди) между въпросите. Ние ще ходим на изпита на 29 октомври.
Здравейте,
Аз и половинката се записахме за TCFQ, който ще се проведе на 30.10 в 13.00ч в ИЧС.
Отговорничката за провеждането на изпита от бълг. страна леко ни взе страха, но решихме да се борим докрай.
Слушане с разбиране: 30 откъсчета с придружаващи въпроси за 30 мин с градираща сложност
Разговор с комисия: 15-20мин -Теми от живота и ежедневието (нищо конкретно не сподели, можело да е всичко)
Успех на всички, който ще се явят засега май сме 5 човека
Може да направим някаква организация да пием по едно кафе преди изпита 
Аз и половинката се записахме за TCFQ, който ще се проведе на 30.10 в 13.00ч в ИЧС.
Отговорничката за провеждането на изпита от бълг. страна леко ни взе страха, но решихме да се борим докрай.
Слушане с разбиране: 30 откъсчета с придружаващи въпроси за 30 мин с градираща сложност
Разговор с комисия: 15-20мин -Теми от живота и ежедневието (нищо конкретно не сподели, можело да е всичко)
Успех на всички, който ще се явят засега май сме 5 човека

UPS shipment docs to VIE-------22.07.09
Accusé de réception------------17.08.09
Confirmation d'entrevue-------- 06.10.09
Entrevue de selection-----------09.12.09
Speedy shipment docs to Buh---14.07.10
Examens médicaux ОК----------18.10.10
B&J
B&J
-
- Обратна връзка:
Аз може ли да попитам (може да прозвучи малко глупаво,но...) с каква цел се явявате на този изпит и необходим ли е той? Благодаря и ви пожелавам успех на него!
))

DCS- Виена - 12.10.2009 г.
ПОЛЕТ-София-Мюнхен–Монреал-25.03.2012г.
Няма нищо задължително
всичко е по желание.
Ние се явяваме, за да си сферим часовниците и освен това ако се получи да вземем диплома TCFQ, която се надяваме да ни е от полза на бъдещо интервю, тъй като други такива за френски език нямаме.

Ние се явяваме, за да си сферим часовниците и освен това ако се получи да вземем диплома TCFQ, която се надяваме да ни е от полза на бъдещо интервю, тъй като други такива за френски език нямаме.
UPS shipment docs to VIE-------22.07.09
B&J
B&J
-
- Обратна връзка:
Е то по принцип, до колкото знам, не се изисква някакъв документ за владеене на френски. Всичко се преценява на самото интервю.А ако там нещо не харесат в това отношение, карат да им се представи нещо такова. Но иначе е добре за сверка! Успех на явяващите се !!!
)

DCS- Виена - 12.10.2009 г.
- demococcus
За който още не е чул и разбрал - интервюто не е задължителен елемент от процедурата. Но ако заявите ниво на валдеене на език, без да можете да го докажте с валиден документ (от TCFQ или TEFaQ), то тогава имиграционният чиновник е длъжен да ви привика на интервю.
Принципно, ако всичко което сте заявили в молбата е подкрепено с читави документи, няма да има причина да ходите на интервю.
ПС: Опитах се да го кажа с мек тон, ама нещо не се получи
Принципно, ако всичко което сте заявили в молбата е подкрепено с читави документи, няма да има причина да ходите на интервю.

Не е задължителен елемент, но това само имиграционните го решават. Т.е., дори и да си минал TCFQ по собствено желание, пак може да те извикат на интервю. Историята познава такива случаи.
На всички - УСПЕХ на теста!
На всички - УСПЕХ на теста!
- demococcus
jacky, в случай че няма да ходите на подготвителния курс - имам (благодарение на liankulov) учебник с пояснения и примерни TCF тестове. мога да ви го пратя и вие да разгледате - има особености, които е добре предварително да ги знаете.
За среща-кафе преди изпита - би било добре! Аз мисля да се домъкна до София още предната вечер.
За среща-кафе преди изпита - би било добре! Аз мисля да се домъкна до София още предната вечер.
аз нямам такъв документ за езика, но във средното у-ще (профилирана езикова паралелка с 1-ви език англ. и 2 език - френски) имам отличен 5.67 в дипломата за средно и хорариум 206 часа.demococcus написа:За който още не е чул и разбрал - интервюто не е задължителен елемент от процедурата. Но ако заявите ниво на валдеене на език, без да можете да го докажте с валиден документ (от TCFQ или TEFaQ), то тогава имиграционният чиновник е длъжен да ви привика на интервю. Принципно, ако всичко което сте заявили в молбата е подкрепено с читави документи, няма да има причина да ходите на интервю.
дали ще ми вземат тази оценка предвид? и имам ли шанс според вас да се размина с интервю? Някой може ли да ми припомни 200 часа на кое ниво на владеене на езика съответстват (А1; А2 или В1)
... САЩ или Канада? 
Решено е - USA, идвамееее!
Летим на 17 март 2011
Las Vegas, пази се!!!

НАПРАВИХМЕ ПРАВИЛНИЯ ИЗБОР! Тук все повече ни харесва!!!
http://www.youtube.com/watch?v=YqlQS5CC" onclick="window.open(this.href);return false; ... r_embedded

Летим на 17 март 2011
Las Vegas, пази се!!!

http://www.youtube.com/watch?v=YqlQS5CC" onclick="window.open(this.href);return false; ... r_embedded
- montrelcho
За да не те извикат на интервю трябва да си работил да кажем в Франция поне 3-4 години на френски , и да си завршил факултет на френски,
А само с сертификат за ниво на френски не вярвам да става.
Поне от форума до сега така съм разбрал
А само с сертификат за ниво на френски не вярвам да става.
Поне от форума до сега така съм разбрал
- montrelcho
MarinaNik написа:аз нямам такъв документ за езика, но във средното у-ще (профилирана езикова паралелка с 1-ви език англ. и 2 език - френски) имам отличен 5.67 в дипломата за средно и хорариум 206 часа.demococcus написа:За който още не е чул и разбрал - интервюто не е задължителен елемент от процедурата. Но ако заявите ниво на валдеене на език, без да можете да го докажте с валиден документ (от TCFQ или TEFaQ), то тогава имиграционният чиновник е длъжен да ви привика на интервю. Принципно, ако всичко което сте заявили в молбата е подкрепено с читави документи, няма да има причина да ходите на интервю.
дали ще ми вземат тази оценка предвид? и имам ли шанс според вас да се размина с интервю? Някой може ли да ми припомни 200 часа на кое ниво на владеене на езика съответстват (А1; А2 или В1)
И аз съм в също положение и с хорариум 256 часа, и чакам покана за интервю
ясно - ще се потим над френския.
слушам RFI (уж за упражнение) и се чудя, защо все на мен този късмет - от малка не харесвам френския. Едва избутах френския в училище и си мислех, че съм се оттървала за цял живот ...
слушам RFI (уж за упражнение) и се чудя, защо все на мен този късмет - от малка не харесвам френския. Едва избутах френския в училище и си мислех, че съм се оттървала за цял живот ...
... САЩ или Канада? 
Летим на 17 март 2011
Las Vegas, пази се!!!

Летим на 17 март 2011
Las Vegas, пази се!!!

- demococcus
Монтрелчо, точните причини да бъде извикан един кандидат на интервю можш да намериш описани тук:
http://www2.publicationsduquebec.gouv.q ... PI-3-1.pdf
Ако го прочетеш, ще откриеш малко противоречия със разбиранията ти към момента.
MarinaNik, като позадобрееш малко и има приятни хора с които да го говориш.. може да се окаже че е хубав този френски. В училище и на мене не ми беше приятен! Даже бягах от часовете, щото ми беше противно да си кълчотя устата!
Аз също слушам по РФИ едно предаване - Tam-Tam Canada. То си е направо като подготовка за интервю! Но според мене е за хора с ниво B1 и нагоре. Имат интервюта с много новодошли имигранти, раздуват това-онова от Канадското еждневие.. понякога използват много лесен език, понякога нищо не им разбирам. Но винаги е много интересно, даже после разказвам на жена ми по-любопитните истории, които съм чул. Най-яки бяха едно семейство, които трябвало да си напускат страната по политически причини и им било все тая къде ще отидат.. стига да е цивилизовано. Дали глобуса на децата и те посочили Канада. И като ги попитал бащата защо, те отговорили "Защото е близо до мяското където живее Дядо коледа!"
http://www2.publicationsduquebec.gouv.q ... PI-3-1.pdf
Ако го прочетеш, ще откриеш малко противоречия със разбиранията ти към момента.
MarinaNik, като позадобрееш малко и има приятни хора с които да го говориш.. може да се окаже че е хубав този френски. В училище и на мене не ми беше приятен! Даже бягах от часовете, щото ми беше противно да си кълчотя устата!
Аз също слушам по РФИ едно предаване - Tam-Tam Canada. То си е направо като подготовка за интервю! Но според мене е за хора с ниво B1 и нагоре. Имат интервюта с много новодошли имигранти, раздуват това-онова от Канадското еждневие.. понякога използват много лесен език, понякога нищо не им разбирам. Но винаги е много интересно, даже после разказвам на жена ми по-любопитните истории, които съм чул. Най-яки бяха едно семейство, които трябвало да си напускат страната по политически причини и им било все тая къде ще отидат.. стига да е цивилизовано. Дали глобуса на децата и те посочили Канада. И като ги попитал бащата защо, те отговорили "Защото е близо до мяското където живее Дядо коледа!"
- misirosi
- Обратна връзка:
Здрвейте, аз също ще ходя на теста в София. Идеята за кафе е супер и успех!