Безработицата в Канада намалява!
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Re: Безработицата в Канада намалява!
Няма смисъл нито да го снимаш нито да ни занимаваш повече с личността и живота на мосю Пиер, или който и да било друг като него. Тяхната участ е съвсем друга тема и не е предмет на обсъждане изобщо. Още повече, че даденият пример изобщо не илюстрира казаното от теб преди това.
Да, всички тези хора заслужават не само нашето състрадание и съчувствие, но и уважение и дори както вече споменах и преклонение за всичко което правят. И именно като пример за това отношение на обществото към инвалидите са и приетите закони и програми за тяхното социализиране, включително и чрез програмите за заетост. С други думи обществото помага на хората със затруднения и така трябва да бъде, това е нормалното в днешния век. Защото някои общества от древността та и до наши дни са имали и имат съвесем друго отношение към тази общност.
Но да се обръщат нещата напъки и да се твърди, че инвалидът работи и помага на обществото вече е всичко друго но не и обективната истина. На всични ни е ясно в условията на свободна конкуренция колко от инвалидите биха заемали работните си места, на които са в момента.
Да, всички тези хора заслужават не само нашето състрадание и съчувствие, но и уважение и дори както вече споменах и преклонение за всичко което правят. И именно като пример за това отношение на обществото към инвалидите са и приетите закони и програми за тяхното социализиране, включително и чрез програмите за заетост. С други думи обществото помага на хората със затруднения и така трябва да бъде, това е нормалното в днешния век. Защото някои общества от древността та и до наши дни са имали и имат съвесем друго отношение към тази общност.
Но да се обръщат нещата напъки и да се твърди, че инвалидът работи и помага на обществото вече е всичко друго но не и обективната истина. На всични ни е ясно в условията на свободна конкуренция колко от инвалидите биха заемали работните си места, на които са в момента.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Много интересна позиция,ти като вземаше социална помощ от държавата какво ти беше отношението?ablood написа:Тук нещата взеха нещо да се объркват.
Позицията ми към професионалните социаладжии е мнооого отпреди жена ми да започне работа в агенция за наемане. Това си е моя позиция.
Обаче Аблоод трябва да признаеш ,че черната икономика вьрти дьржавата !!
Гледай сега какво става ,аз сьм на сметка да ми боядиса някой който ще ми вземе по тьнко нали така !??
Да ми оправи покрива сьщо ...
Ей най простия пример, ти си купи телефон хибрид за 200 кинта от китайците,що не си купи от Ейпьл за 700 кинта ?

Гледай сега какво става ,аз сьм на сметка да ми боядиса някой който ще ми вземе по тьнко нали така !??
Да ми оправи покрива сьщо ...
Ей най простия пример, ти си купи телефон хибрид за 200 кинта от китайците,що не си купи от Ейпьл за 700 кинта ?

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Стефан Цанев
- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Нова информация, предимно за Кебек, по темата:
37 000 emplois perdus au Québec
Нивото на безработица сред младите (19-24 г) е 21% - най-високо ниво от 1977 година.
37 000 emplois perdus au Québec
37 000 загубени работни места през месец Юли. Безработицата е 9% - най-високо развнище от Януари 2004.
On laisse parfois entendre que la récession tire à sa fin. Mais ça ne se reflète certainement pas dans les statistiques sur l'emploi.
Le mois de juillet a été désastreux au Québec avec plus de 37 000 emplois perdus. Du coup, le taux de chômage a fait un bond de deux dixièmes à 9%, le taux le plus élevé depuis janvier 2004. Au total, à la grandeur du pays, ce sont 45 000 emplois qui ont disparu le mois dernier.
Cela dit, le taux de chômage au Canada reste stable à 8,6%.
Les pertes d'emploi ont touché principalement les jeunes canadiens. Le taux de chômage des étudiants âgés de 19 à 24 ans a grimpé à 21% en juillet, soit le plus haut taux jamais atteint en juillet depuis 1977.
Нивото на безработица сред младите (19-24 г) е 21% - най-високо ниво от 1977 година.
-
Нито инвалидите помагат на обществото, нито пък черната икономика върти държавата
Всеки гледа да помогне на себе си.
Но темата беше за безработицата първоначално
Според моите наблюдения, сега е добре за квалифицирани хора, дето могат бързо и качествено да свършат работата. Какви са основанията за моите твърдения
Фирмата в която работя е международна търговка и производителна компания със 600 магазина от които 150 в Северна Америка, Вчера моят шеф, Началник на информационния отдел, се върна от Англия от съвещанието на директорите,
Основните изводи:
Японският клон е много печеливш защото имат много добра организация на труда и много строга субординираност със съответните отговорности.
Фирамта няма вече да раздава бонуси на равноправна основа, а ще иска конкретни проекти, внедрени, изчислен икономическия ефест, и , процент от него , в джоба на човека
Много съм любопитна какво ще стане Американците всичко измерват в пари , в държавен и най вече в личен план Аз не го намирам това за лошо
Лошото което виждам е че Европа, според това коя държава какво предприема за преодоляване на кризата, определено проявява много по-голяма гъвкавост и интелигентност в решенията на високо държавно ниво отколкото Америките
Ниската производителост на труда е основен проблем за Америка като цяло
За качеството на произведените изделия, там нямам думи
Според мена няма значение дали увеличаването на безработицата ще продължи 6 или 9 месеца. Ако сте останали без работа сега, най добре е да се върнете на училище за една година, независимо кога сте завършили и колко добре си знаете нещата,
Колкото за неквалифицирана работа, от моите лични семейни наблудения мисля че работа за 10-на долара се намира винаги, Моите двама сина, студенти в колеж още първа година даже, имат такива работи
Ако имате повече отговорности обаче, както мъжа ми, например, той се върна в училище за да вземе нещо в Trade и няма никакъв проблем да му удължат EI, както и да му платят курсовете, нещо което беше невъзможно преди две години, когато, въпреки че на него му се щеше да учи, му намериха добра работа за една седмица
Да са съм по-конкретна, той работи като работник във фабрика за покриви, която е част от строителната индустрия и има същата история на скорошен голям бум и настоящ спад както целия сектор
Колкото до макроикономическите прогнози , искам да напомня , че икономиката е точна наука, въпреки че ефекта от предприетите действия се проявява доста късно, по-късно отколкото хората очакват,
Не мисля че има място за черногледство или розовогледство в дискусия около икономическите сюжети
P.S. Определено съм забравила къде е точката на стандартната клавиатура, извинения за нестройния стил
Всеки гледа да помогне на себе си.
Но темата беше за безработицата първоначално
Според моите наблюдения, сега е добре за квалифицирани хора, дето могат бързо и качествено да свършат работата. Какви са основанията за моите твърдения
Фирмата в която работя е международна търговка и производителна компания със 600 магазина от които 150 в Северна Америка, Вчера моят шеф, Началник на информационния отдел, се върна от Англия от съвещанието на директорите,
Основните изводи:
Японският клон е много печеливш защото имат много добра организация на труда и много строга субординираност със съответните отговорности.
Фирамта няма вече да раздава бонуси на равноправна основа, а ще иска конкретни проекти, внедрени, изчислен икономическия ефест, и , процент от него , в джоба на човека
Много съм любопитна какво ще стане Американците всичко измерват в пари , в държавен и най вече в личен план Аз не го намирам това за лошо
Лошото което виждам е че Европа, според това коя държава какво предприема за преодоляване на кризата, определено проявява много по-голяма гъвкавост и интелигентност в решенията на високо държавно ниво отколкото Америките
Ниската производителост на труда е основен проблем за Америка като цяло
За качеството на произведените изделия, там нямам думи

Според мена няма значение дали увеличаването на безработицата ще продължи 6 или 9 месеца. Ако сте останали без работа сега, най добре е да се върнете на училище за една година, независимо кога сте завършили и колко добре си знаете нещата,
Колкото за неквалифицирана работа, от моите лични семейни наблудения мисля че работа за 10-на долара се намира винаги, Моите двама сина, студенти в колеж още първа година даже, имат такива работи
Ако имате повече отговорности обаче, както мъжа ми, например, той се върна в училище за да вземе нещо в Trade и няма никакъв проблем да му удължат EI, както и да му платят курсовете, нещо което беше невъзможно преди две години, когато, въпреки че на него му се щеше да учи, му намериха добра работа за една седмица
Да са съм по-конкретна, той работи като работник във фабрика за покриви, която е част от строителната индустрия и има същата история на скорошен голям бум и настоящ спад както целия сектор
Колкото до макроикономическите прогнози , искам да напомня , че икономиката е точна наука, въпреки че ефекта от предприетите действия се проявява доста късно, по-късно отколкото хората очакват,
Не мисля че има място за черногледство или розовогледство в дискусия около икономическите сюжети
P.S. Определено съм забравила къде е точката на стандартната клавиатура, извинения за нестройния стил
Не се извинявай ,добре пишеш,обаче можеш ли да кажеш защо държавната администрация в Канада в условия на финансова и икономическа криза е раздута до безкрайност със стартова минимална заплата от 40К годишно на калпак ,а данъците в/у заплатите на хората заети в бизнеса гонят 50 те %а.Това не ти ли прилича малко на Бай Тошова работа.Тези дето създават благата лапат мухите,а тези дето си клатят краката ги мажат с мед и масло.
- ZanzibarHero
Това са три констатации, които направо ми разбиха представата за модерния свят.elibeliata написа: ... Ниската производителост на труда е основен проблем за Америка като цяло
... За качеството на произведените изделия, там (Америка) нямам думи![]()
![]()
![]()
... Колкото до макроикономическите прогнози , искам да напомня , че икономиката е точна наука ..

И малък update за безработицата в Канада ...
Canada's jobless rate remained steady at 8.6 per cent in July, even as the country lost about 45,000 jobs, Statistics Canada said Friday.
The unemployment rate remained unchanged from June as people gave up looking for work and dropped out of the labour market.
Economists had been forecasting the country would lose between 20,000 and 30,000 jobs for the month and that the unemployment rate would bump up to 8.8 per cent.
Self-employment continued to rise last month, adding 35,000 jobs. Since October, self-employment has gone up by 70,000.
http://www.cbc.ca/money/story/2009/08/0 ... -july.html
Ами на мен това единственно ми говори за безотговорното отношение на държавата към нейните поданици.Ако има как да направят всички селф емплоед ще си решат въпроса напълно.
По някой път им се чудя защо трябва да им плащам данъци,да хрантутя с труда си всичките безхаберни мизерници и насреща на това да не ползвам нищо от така наречената ;социална; политика като селф емплоерка.
По някой път им се чудя защо трябва да им плащам данъци,да хрантутя с труда си всичките безхаберни мизерници и насреща на това да не ползвам нищо от така наречената ;социална; политика като селф емплоерка.
- ablood
- Обратна връзка:
Хайде продължаваме с глупостите.IFF написа:Много интересна позиция,ти като вземаше социална помощ от държавата какво ти беше отношението?

Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Ми каква му беше позицията,Друга.Сега като му излезе въшката на челото започна да се големее.Недай си боже жена му да я отрежат от агенцията и семейните доходи да се скапят съвсем ще се сниши.
Таман се върнах от пиците,та рекох да ти отговоря.Няма какво да се пулиш учудено,ти на КОФИ-то как му викаш?ablood написа:Хайде продължаваме с глупостите.IFF написа:Много интересна позиция,ти като вземаше социална помощ от държавата какво ти беше отношението?
- valioiko
- Модератор
- Обратна връзка:
http://www.statcan.gc.ca/subjects-sujet ... pa-eng.htm - аз нищо няма да казвам.
Дано да продължи така 

"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
valioiko написа:http://www.statcan.gc.ca/subjects-sujet ... pa-eng.htm - аз нищо няма да казвам.Дано да продължи така
Заглавие: Безработицата в Канада намалява!Публикувано на: Пон Май 11, 2009 8:57 am
Friday, 08 May 2009
Аз също

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
Стефан Цанев
Стефан Цанев
-
Aми след този отбой , който даваш, си е за радване батмух 

Днес официално по радиото съобщиха че безработицата в Онтарио е спаднала с 0,3 процента... За първи път от една година насам имало спад... Водещата даже се изхили накрая...
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Георг Вилхелм Фридрих Хегел