Безработицата в Канада намалява!

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Re: Безработицата в Канада намалява!

Мнение от Linko »

ablood, наистина ли не можеш да се усетиш, че това което си написал е пълна безсмислица, безумие някакво? Как може хората да не могат да се обслужват сами, за което ползват социални работници, и в същото време да се трудят и да помагат не само на самите себе си а и на обществото?
Та това твоето напомня на разказ от областта на фантастиката, от онези - за съхранявани във физиологичен разтвор и изкуствено поддържани живи супер-мозъци, които се ползват за информация, съставяне на алгоритми, решаване на аналитични задачи и т.н. :)
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
IFF

Мнение от IFF »

Усеща се,затова и не отговаря.Проблема му е,че пръстите му търчат по клавиатурата по-бързо от мислите.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Или пък умът му е прекалено зает със следенето на популацията на черните мухи. Нелека задача все пак. ;)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Линко, ние със теб винаги сме мислили по коренно различен начин. Ти многократно си демострирал симпатиите си към професионалните социаладжии.

Аз симпатизирам на мосю Пиер Г. който:
Става всяка сутрин в 4 часа за да може до 6 да се облече и да се покатери на инвалидния стол.
В 6 часа със скорост на костенурка той се изтъркалва до тротоара, откъдето го взима адаптиран транспорт на STM.
Пиер се дотъркалва зад бюрото си в Hidro Quebec, където прекарва 8 часа извършвайки дейност за която е квалифициран.
Пиер ако иска може да не отиде на работа. Ако иска може никога да не работи и държавата пак ще се грижи за него, но той иска да се чувства като нормален, пълноценен човек.
Когато пиер се прибере от работа, у дома го чака работник, който му помага да отиде по голяма нужда, изкъпва го, почиства къщата и си тръгва.На Пиер му трябват часове докато си приготви нещо за ядене, наяде се и си отсервира. Въпреки това никога не съм го виждал да си поръчва готова храна.
Става ужасно неприятно ако Пиер падне, докато се катери на стола, или му се досере преди да е дошил социалния работник, но тези неща той не може да промени. Което може, той го прави, и то със всички сили.

В същия този ден някъде в Монреал, някой познат на Линко се събужда в 10 часа.
Никой не му се е обадил да ходят да боядисват, така че той си прави кафе и сяда пред екрана.
Ако му се обадят, отива да побачка няколко часа с други като него, без да си дават зор.
Той обаче не си търси истинска работа, защото ако си намери ще трябва да става поне в 8.
Той настоява и жена му да не си търси истинска работа, защото ще се отрази и на него. Ако може да учи, най добре.

Да Линко, усещам, че пиша безмислици. Безмислици за теб, смислено за мен.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

ablood защо им се връзваш??? какво им се обясняваш...
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Моите уважения и дори преклонение пред мосю Пиер, но ние не говорим за героичните му усилия да се справя с проблемите и да се социализира, а за глупостта на написаното от ablood, че инвалид който не може да се обслужва сам работи и помага на обществото. От обясненията е видно, че мосю Пиер не е с тази степен на инвалидност с каквато го изкара мосю ablood. Защото тези които не могат да се обслужват сами не могат и да работят.
А това че някой ползва чужда помощ за да се изкъпе, изсере и да му почистя къщата не означава непременно висока степен на инвалидност, може и да е въпрос на мързел и много пари. :)

П.С. И отново си далеч от истината относно това на кой симпатизирам и на кой не.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Linko написа:Моите уважения и дори преклонение пред мосю Пиер, но ние не говорим за героичните му усилия да се справя с проблемите и да се социализира, а за глупостта на написаното от ablood, че инвалид който не може да се обслужва сам работи и помага на обществото. От обясненията е видно, че мосю Пиер не е с тази степен на инвалидност с каквато го изкара мосю ablood. Защото тези които не могат да се обслужват сами не могат и да работят.
А това че някой ползва чужда помощ за да се изкъпе, изсере и да му почистя къщата не означава непременно висока степен на инвалидност, може и да е въпрос на мързел и много пари. :)

П.С. И отново си далеч от истината относно това на кой симпатизирам и на кой не.
Явно Линко си още нов тук в Канада и некой работи не ги знаеш или разбираш,лично аз сьм виждал такава жена да работи в "Торонто Стар" на ул "Янг" 1 ,има програма за инвалиди която ги внедрява в различни видове работи ,и не е за да изкарат некой лев а за да се почустват полезни и тьрсени в това общество -Жената е без рьце -айде сега кажи може ли да се обслужва сама ?!? :evil:
А те мислех за по в навьтре в нещата и се правиш ,ама явно сьм грешил !!
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Alisa75

Мнение от Alisa75 »

Тоя Аблод наистина вече досажда с препоръките и напътствията си кой как да си урежда живота в частност трудовия стаж.
Аз като от 10 години съм на социал и успоредно с него въртя клининг бизнес в сивия сектор данеби да не съм прокопсала ,че ще ме праща във фабриката/склада/ на жена си за някакви си кирливи 10 дол. на час на които и данъци трябва да плащам.
И трипклекс си имам и нов мерцедес и ако бях слушала акълите на такива като него,демек моралната им пропаганда досега от глад да бях умряла докато редя някой палет в някой склад.
Аве пич ,стига прави реклама на бизнеса на жена си да ме пращаш да бачкам на бяло за тоз дето клати дърветата,кака ти следващите 100 години не я търси докато има социал.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Linko написа:От обясненията е видно, че мосю Пиер не е с тази степен на инвалидност с каквато го изкара мосю ablood. Защото тези които не могат да се обслужват сами не могат и да работят.
А това че ползва чужда помощ за да се изкъпе, изсере и да му почистя къщата...
Явно поят познат Пиер е атлет в сравнение с инвалидите с които ти си свикнал да общуваш и жалките му усилия ти се виждат безсмислени.
Sorry
IFF

Мнение от IFF »

ablood написа:Линко, ние със теб винаги сме мислили по коренно различен начин. Ти многократно си демострирал симпатиите си към професионалните социаладжии.

Аз симпатизирам на мосю Пиер Г. който:
Става всяка сутрин в 4 часа за да може до 6 да се облече и да се покатери на инвалидния стол.
В 6 часа със скорост на костенурка той се изтъркалва до тротоара, откъдето го взима адаптиран транспорт на STM.
Пиер се дотъркалва зад бюрото си в Hidro Quebec, където прекарва 8 часа извършвайки дейност за която е квалифициран.
Пиер ако иска може да не отиде на работа. Ако иска може никога да не работи и държавата пак ще се грижи за него, но той иска да се чувства като нормален, пълноценен човек.
Когато пиер се прибере от работа, у дома го чака работник, който му помага да отиде по голяма нужда, изкъпва го, почиства къщата и си тръгва.На Пиер му трябват часове докато си приготви нещо за ядене, наяде се и си отсервира. Въпреки това никога не съм го виждал да си поръчва готова храна.
Става ужасно неприятно ако Пиер падне, докато се катери на стола, или му се досере преди да е дошил социалния работник, но тези неща той не може да промени. Което може, той го прави, и то със всички сили.

В същия този ден някъде в Монреал, някой познат на Линко се събужда в 10 часа.
Никой не му се е обадил да ходят да боядисват, така че той си прави кафе и сяда пред екрана.
Ако му се обадят, отива да побачка няколко часа с други като него, без да си дават зор.
Той обаче не си търси истинска работа, защото ако си намери ще трябва да става поне в 8.
Той настоява и жена му да не си търси истинска работа, защото ще се отрази и на него. Ако може да учи, най добре.

Да Линко, усещам, че пиша безмислици. Безмислици за теб, смислено за мен.
Твоя Пиер е по измизслен и от "мияча на чинии Вацлав".Никой няма нищо против инвалидите,даже напротив.Според мен твоята борба със социаладжиите е пряко свързана с процента който взима твоята жена в агенцията за всяко излъгано камилче,решило да и ползва услугите.Понеже сте българи няма от къде другаде да си намерите хора.Поведението ти е двулично и непоследователно,доказателство за това са указанията,които раздаваш за начините да се крадат филми,програми,музика и телевизия.
Alisa75

Мнение от Alisa75 »

Аблъд ,прав е човека.Монтреал е малък град и нещата бързо се разчуват.Само за твое сведение маса народ пищи от услугите на фирмата в която работи жената.На хората им се обещава лека работа в предприятия и складове на територията на Монтреал с/у заплащане от 10д. на час ,но в последствие работата се оказва разтоварване на карго контейнери и правене на палети ,безумно тежка работа за която 10д. на час са смешни пари.За тази работа даже и неуките патладжани без документи от Борунди не се хващат за по малко от 15 кинта.
Нищо лично,мен не ме касае ,а ти можеш да си разиграваш сценария колкото си искаш за да изкарате някой лев на гърба на някое камилче ,но съм длъжен да те предупредя ,че вече има настроения които са ти оформили опозиция с организирана структура и нищо чудно да изядеш една гора бой .Така ,че пази се и бъди по внимателен.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Блъди, няма смисъл...

Неволно се сещам за оня документален филм за Могилино. Защо ли?
IFF

Мнение от IFF »

Marto написа:Блъди, няма смисъл...

Неволно се сещам за оня документален филм за Могилино. Защо ли?
И семейния приятел се обади...
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Не съм им семеен приятел, а шеф :lol:

Визирах отношението - както аз го възприех - на Линко към инвалидите. Не знам за користните подбуди на аблъд и дали въобще и 1% от казаното по негов адрес е вярно. Но дори и да беше, имаше много истина в това, което беше написал той.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Тук нещата взеха нещо да се объркват.

Позицията ми към професионалните социаладжии е мнооого отпреди жена ми да започне работа в агенция за наемане. Това си е моя позиция.

Жена ми все още не е истински агент и взима не повече от самите работници. Допълнителният процент за намирането на работник е точно $0. Аз също съм съгласен, че не е лошо да се натягаш на шефа. Рано, или късно това се връща.

Няколко пъти съм слушал нейни разговори по телефона с потенциално работници. Всеки път я чувам изрично да натъртва, че работата е хамалска и единствено на бяло. Не знам какво по-ясно от това. Който се съмнява, да и разгледа постовете в "Малки обяви."

Няма да притеснявам Пиер, снимайки го как отива на работа. Ако искате го приемете за истински, колкото дългокраката мацка с мерцедеса. :wink:
Публикувай отговор