Рецесията в Канада свърши!
Re: Рецесията в Канада свърши!
За съжаление аз също мисля че радкоМ е прав. Централната банка си мени прогнозите досега 3-4 пъти и всичките бяха малко или много грешни. Те хубаво сега казали че рецесията е свършила, ама миналата година по едно време твърдяха, че в Канада въобще няма да има рецесия.
Аз лично мисля, че се стремят с това изявление да "отпушат" сток маркета, защото там психологическия елемент е важен и е добре инвеститорите да имат оптимизъм, така капиталните пазари набират скорост и икономиката тръгва. Също и потреблението се увеличава, защото хората намаляват разходите когато има криза и почват да харчат само когато мислят, че кризата е свършила - т.е. пак психологически момент, който влияе на реалната икономика.
Аз лично мисля, че се стремят с това изявление да "отпушат" сток маркета, защото там психологическия елемент е важен и е добре инвеститорите да имат оптимизъм, така капиталните пазари набират скорост и икономиката тръгва. Също и потреблението се увеличава, защото хората намаляват разходите когато има криза и почват да харчат само когато мислят, че кризата е свършила - т.е. пак психологически момент, който влияе на реалната икономика.
- valioiko
- Модератор
- Обратна връзка:
Ами освен да се надяваме прогнозите да се сбъднат в тоя вид и похвата да свърши работата си, друго незная какво можем да направим.....
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
Трябва да сме оптимисти!Finance Minister Jim Flaherty cautioned Tuesday (разбирай завчера) that it's too early to pronounce the recession over, as the number of Canadians collecting jobless benefits surged to the highest level since 1997.
"No," replied Flaherty, when asked whether he's ready to declare the end of the recession.
But as figures released Tuesday showed the number of people receiving employment insurance benefits in May jumped to the highest level on record, Flaherty warned Canadians to expect more job losses.
"People should expect that, that we will have continued worsening of the employment numbers over a period of time, and that those numbers won't recover as quickly as the economy," the minister told reporters after attending a Conservative caucus meeting.
Statistics Canada reported Tuesday that the number of people receiving regular EI benefits was up 9.2 per cent to 778,700 during the month, after a 3.7 per cent rise in April. That was the highest level since 1997, when the federal agency began collecting comparable data.
Since peak employment in October, the number of regular EI beneficiaries has soared 55.6 per cent, or by 278,300, with increases coming across the country. Over that seven-month period, the biggest increases were in Alberta (up 16.8 per cent) and Ontario (16 per cent).

Последно промяна от 7George на Чет Юли 30, 2009 5:49 pm, променено общо 1 път.
Embrace your climate change!
да, нека да сме оптимисти, нищо ,че в БС затварят болници и съкращават медицински персонал......
И в Албърта замразиха назначенията в обществения сектор, скоро четох. А медицински сестри също не назначавали от няколко месеца. Трудът е скъп в Канада, като няма пари се реже живо месо. Вие как я мислехте - че ще опитате само то сладката и мазна част на капитализма, когато е в подем...prace написа:да, нека да сме оптимисти, нищо ,че в БС затварят болници и съкращават медицински персонал......
Embrace your climate change!
Аз рецесия в Канада не виждам.От ден на ден ме товарят с по вече и по вече работа макар и да не искам да работя по много.Като кажа и възроптая ,че не искам много да работя ,реакцията им е -да но колкото по вече работиш правиш по вече пари.Моята съответно е да им обесня ,че не са ми нужни чак толкова и нямам нищо напротив да ги разделя с някой друг,да наемата още персонал.А техният отговор е ,че няма кой ,нямало такива хора дето да свършат работата както трябва и заради това разчитали на мен.
Е то какво излиза от цялата работа,работа имало бол ,но квалифицирани бачкатори дето да я свършат липсвали.
Ми кажете ми тогава рецесия има ли или няма ,защото ако имаше аз щях да съм рахат ,а не да ме товарят с работа като магаре и да ми тикат насила едни пари които не искам да взема ,а предпочитам да ги разделя с някой друг само и само да имам по вече свободно лично време за себе си.
Е то какво излиза от цялата работа,работа имало бол ,но квалифицирани бачкатори дето да я свършат липсвали.
Ми кажете ми тогава рецесия има ли или няма ,защото ако имаше аз щях да съм рахат ,а не да ме товарят с работа като магаре и да ми тикат насила едни пари които не искам да взема ,а предпочитам да ги разделя с някой друг само и само да имам по вече свободно лично време за себе си.
[quote="7George"][quote="prace"]да, нека да сме оптимисти, нищо ,че в БС затварят болници и съкращават медицински персонал......[/quote]
И в Албърта замразиха назначенията в обществения сектор, скоро четох. А медицински сестри също не назначавали от няколко месеца. Трудът е скъп в Канада, като няма пари се реже живо месо. Вие как я мислехте - че ще опитате само то сладката и мазна част на капитализма, когато е в подем...[/quote]
просто не разбирам защо режат от най-проблематичният сектор така или иначе в Канада. Защо не отрежат от някоя малко по-важна част отколкото здравеопазването? Аз трябва да чакам повече от 6-7 месеца, за да оперират хернията на синът ми, защото има само една детска болница в Ванкувър, като в същото време затварят 5 операционни в друга детска болница в Langley, която била отворила врати само преди 6 месеца.
Май ми намирисва повече на некадърно управление, отколкото на рецесия.
И в Албърта замразиха назначенията в обществения сектор, скоро четох. А медицински сестри също не назначавали от няколко месеца. Трудът е скъп в Канада, като няма пари се реже живо месо. Вие как я мислехте - че ще опитате само то сладката и мазна част на капитализма, когато е в подем...[/quote]
просто не разбирам защо режат от най-проблематичният сектор така или иначе в Канада. Защо не отрежат от някоя малко по-важна част отколкото здравеопазването? Аз трябва да чакам повече от 6-7 месеца, за да оперират хернията на синът ми, защото има само една детска болница в Ванкувър, като в същото време затварят 5 операционни в друга детска болница в Langley, която била отворила врати само преди 6 месеца.
Коя е например тая по малко важна част от която да отрежат ,след като тук почти всичко е отрязано и отдавна изядено.Къде според теб трябва да се реже.
Нали за да има по вече операционни парите трябва да ги вземат от теб и мен,е замисляла ли се в/у въпроса колко още да вземат и душите ли да си дадем след като над 50% от доходите ни отиват за всевъзможни данъци и лихви за ползване право въздух.
Нали за да има по вече операционни парите трябва да ги вземат от теб и мен,е замисляла ли се в/у въпроса колко още да вземат и душите ли да си дадем след като над 50% от доходите ни отиват за всевъзможни данъци и лихви за ползване право въздух.
Отговора на всички вас дечица ,го дава баща ви Обама
Американският президент Барак Обама предупреди, че очаква свиване на американската икономика и през второто тримесечие на 2009 г.
Коментарите на Обама идват ден преди публикуването на данните за състоянието на най-голямата икономика в света за април до юни.
Много хора се надяваха, че данните ще покажат край на 18-месечната рецесия, след отчайващите и мрачни данни за предишните две тримесечия.
Данните от Бюрото за икономически анализи показват, че икономиката се е свила с 5,5% за първото тримесечие, след подобен спад от 6,3% за четвъртото тримесечие на 2008 г.
Вчера Обама оптимистично обяви, че краят на кризата се вижда. Обама посочи, че е разтревожен от размера на бюджетния дефицит на страната. Според прогнозите той ще нарасне до 1,8 трлн. долара до края на годината.
Нема,сичко е изядено ....
Американският президент Барак Обама предупреди, че очаква свиване на американската икономика и през второто тримесечие на 2009 г.
Коментарите на Обама идват ден преди публикуването на данните за състоянието на най-голямата икономика в света за април до юни.
Много хора се надяваха, че данните ще покажат край на 18-месечната рецесия, след отчайващите и мрачни данни за предишните две тримесечия.
Данните от Бюрото за икономически анализи показват, че икономиката се е свила с 5,5% за първото тримесечие, след подобен спад от 6,3% за четвъртото тримесечие на 2008 г.
Вчера Обама оптимистично обяви, че краят на кризата се вижда. Обама посочи, че е разтревожен от размера на бюджетния дефицит на страната. Според прогнозите той ще нарасне до 1,8 трлн. долара до края на годината.
Нема,сичко е изядено ....
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
- valioiko
- Модератор
- Обратна връзка:
Нищо не е изядено, просто от едно място отива на друго.myhata II написа:Нема,сичко е изядено ....
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
- valioiko
- Модератор
- Обратна връзка:
Обама: Вижда се краят на рецесията
29.07.2009 21:30
Пазарът върви нагоре и финансовата система вече не е на ръба на колапса, губим работни места наполовина по-малко в сравнение с януари, каза той
Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че САЩ може би са свидетели на "началото на края" на тежката рецесия.
В реч на среща с обществеността в Ралай, Северна Каролина, Обама звучеше оптимистично, говорейки за състоянието на американската икономика, но предупреди, че масовите закривания на работни места вероятно ще продължат още известно време.
"Пазарът върви нагоре и финансовата система вече не е на ръба на колапса.
Ние губим работни места с около наполовина по-малко спрямо встъпването ми в длъжност преди шест месеца", заяви Обама.
"Може би вече виждаме началото на края на рецесията, но това не е кой знае каква утеха за хората, които са изгубили работата си", каза той, като в същото време добави, че трудното вече е свършило.
още по темата
Той защити мерките за спасяване на автомобилостроителните компании "Крайслер" и "Дженерал мотърс", като отбеляза, че техният крах е щял да се отрази пагубно на икономиката.
Спасихме стотици хиляди работни места в резултат на това и очакваме да си върнем парите, допълни Обама.
Той заяви, че е разтревожен от размера на дефицита, който по прогнози трябва да нарасне до 1,8 трилиона долара тази година, но посочи, че задържането му сега би било грешка.
Ние ще трябва да затегнем коланите, но не можем да го направим в момент, когато икономиката излиза от рецесия, смята президентът.
Управлението на федералния резерв (централната банка на САЩ) смята, че в някои региони на САЩ икономика най-сетне започва да показва признаци на стабилизиране. Тази констатация подсилва надеждите за по-масово възстановяване още тази година, предаде Асошиейтед прес.
Становището на централната банка се съдържа в разпространен документ, в който се прави оценка на икономическите условия в САЩ.
В повечето от 12-те региона има признаци, че "темпът на спада е умерен" или че икономическата активност "е започнала да се стабилизира, макар и на ниско равнище", се казва в документа.
Източник: http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2331591
Ето и друг източник: http://www.bloomberg.com/apps/news?pid= ... 1VuLM3DTIw
29.07.2009 21:30
Пазарът върви нагоре и финансовата система вече не е на ръба на колапса, губим работни места наполовина по-малко в сравнение с януари, каза той
Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че САЩ може би са свидетели на "началото на края" на тежката рецесия.
В реч на среща с обществеността в Ралай, Северна Каролина, Обама звучеше оптимистично, говорейки за състоянието на американската икономика, но предупреди, че масовите закривания на работни места вероятно ще продължат още известно време.
"Пазарът върви нагоре и финансовата система вече не е на ръба на колапса.
Ние губим работни места с около наполовина по-малко спрямо встъпването ми в длъжност преди шест месеца", заяви Обама.
"Може би вече виждаме началото на края на рецесията, но това не е кой знае каква утеха за хората, които са изгубили работата си", каза той, като в същото време добави, че трудното вече е свършило.
още по темата
Той защити мерките за спасяване на автомобилостроителните компании "Крайслер" и "Дженерал мотърс", като отбеляза, че техният крах е щял да се отрази пагубно на икономиката.
Спасихме стотици хиляди работни места в резултат на това и очакваме да си върнем парите, допълни Обама.
Той заяви, че е разтревожен от размера на дефицита, който по прогнози трябва да нарасне до 1,8 трилиона долара тази година, но посочи, че задържането му сега би било грешка.
Ние ще трябва да затегнем коланите, но не можем да го направим в момент, когато икономиката излиза от рецесия, смята президентът.
Управлението на федералния резерв (централната банка на САЩ) смята, че в някои региони на САЩ икономика най-сетне започва да показва признаци на стабилизиране. Тази констатация подсилва надеждите за по-масово възстановяване още тази година, предаде Асошиейтед прес.
Становището на централната банка се съдържа в разпространен документ, в който се прави оценка на икономическите условия в САЩ.
В повечето от 12-те региона има признаци, че "темпът на спада е умерен" или че икономическата активност "е започнала да се стабилизира, макар и на ниско равнище", се казва в документа.
Източник: http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2331591
Ето и друг източник: http://www.bloomberg.com/apps/news?pid= ... 1VuLM3DTIw
- kikolilokiko
нещата са сериозни
няма шега
а това дали има рецесия не зависи точно от това дали точна нас е засегнала или не
нека гледаме малко по-надалеч 
обикновено пика на безработицата е няколко месеца след края на рецесията, а фирмите започват да увеличават заетостта много след това
и в криза в Канада е по-добре от колкото в бг
за високо квалифицираните и високо ценените кадри е лесно - тях не ги мисля
въпросът е какво да прави ние неквалифицираните и неценените нови емигранти?!
да поотлагаме ли или не?
няма шега
а това дали има рецесия не зависи точно от това дали точна нас е засегнала или не

обикновено пика на безработицата е няколко месеца след края на рецесията, а фирмите започват да увеличават заетостта много след това

да поотлагаме ли или не?
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
Ами той си го е написал човека, спад на GDP а не спад на нарастването, както го мислиш ти.radkoM написа:valioiko,ти си писал цитирамvalioiko написа:Аз нали същото казвам в по-горното си мнение????? Не четеш ли?radkoM написа:техническото название на рецесия е две поредни тримесечия да има отрицателен ръст на GDP и такива имаме Q4/08 и Q1/09 ,а не глупостите които си писал от не знам кои измислен източник.
А по въпросите, за които говориш съм мислил вече и точно поради тая причина аз нищо не твърдя, а цитирал какво казват от централната банка на Канада. При всички случаи обаче съм по-склонен да вярвам на цитираните източници, отколкото на теб да речем.... А ти щом си мислиш, че си по-наясно от мен, ОК - щом те прави щастлив![]()
П.С. Някой администратор ако прецени и има желание да удовлетвори искането на мухата и батето - да ме б.а.н.н.е.колко голям трябва да е този спад ,ако имаме от 3.5% на 3.0% ? или от 2.8% на 2.7% тва рецесия ли еВ макроикономиката понятието рецесия обикновено се свързва със спад в реалния брутен вътрешен продукт на дадена страна, или негативен икономически растеж.
за какъв интервал от време говорим тук? ако един месец имаме 0.8% а другия 0.7% тва рецесия ли е?
сам виждаш че написаното от теб е чиста партенка
има точно определени правила за това кога сме в рецесия и какво е рецесия !!!
колкото за линковете ти препоръчвам да гледаш докладите от самия сайт на Bank of Canada http://www.bank-banque-canada.ca/en/index.html а не някакви си информациони сайтове
И пак ти казвам Канада е в рецесия и ще продължи да е в такава докато не излезнат официални данни за БВП доказващи обратното,всичко останало е в сферата на прогнозите ,/които не веднъж са били тотално опровергавани,/ до свободните съчинения на някои като теб тръбящи за край на рецесията
не ме разбирай погрешно,аз не съм против тази "новина" напротив даже ме радва че по време на кризата Канада доказа че има една от наи-стабилните да не кажа и наи-стабилната банкова система в света отделно и икономическите и показатели и са в челото от развитите страни
но когато се тръби нещо което не е вярно не съм съгласен

Ама много станаха разбирачите.
Не го разглеждаи по тоя начин -квалифицирнани или не, ценени или неценени...kikolilokiko написа:нещата са сериозни
няма шега
а това дали има рецесия не зависи точно от това дали точна нас е засегнала или ненека гледаме малко по-надалеч
да поотлагаме ли или не?
Виж ти на каква работа би се хванал -наи вече за колко пари минимум си готов да работиш....
Сгрибаторска работа за малко кинти винаги ще има -е по време на криза ще е по различно от некризисно време -например общ работник на строеж -няма сършек и криза няма .Така че израявам лично мнение тука- за високо квалифицираните кризата е по кофти-някои с 5 дипломи ,мениджърче и незнам си какво ще иска лека работа на бюро за много кинтии - вероятноста да се препитава като общ работник е минмална (естесвено че зависи от конкретната личност -говоря за общия случаи ) докат на неквалифициран му е ясно отдалече че меката и сладка работа няма да го огрее и тои се стяга за здраво опаване на каиша.
То че некадърно управление може да има е ясно ,както и 100 други фактора но наи важния фактор са ПАРИТЕ.prace написа:просто не разбирам защо режат от най-проблематичният сектор така или иначе в Канада. Защо не отрежат от някоя малко по-важна част отколкото здравеопазването? Аз трябва да чакам повече от 6-7 месеца, за да оперират хернията на синът ми, защото има само една детска болница в Ванкувър, като в същото време затварят 5 операционни в друга детска болница в Langley, която била отворила врати само преди 6 месеца.7George написа:И в Албърта замразиха назначенията в обществения сектор, скоро четох. А медицински сестри също не назначавали от няколко месеца. Трудът е скъп в Канада, като няма пари се реже живо месо. Вие как я мислехте - че ще опитате само то сладката и мазна част на капитализма, когато е в подем...prace написа:да, нека да сме оптимисти, нищо ,че в БС затварят болници и съкращават медицински персонал......
Колкото и управляващитеи мениджърите да са тъпи и некадарни и на наи запалия е ясно че здрвеопазване с пари се прави и има наи различни интереси ако че е здравеопазване.
На всички е ясно че наистина липсват и лекари и мед сестри и теоретично могат да се внесат и кат погледнеш на пропаганда -правителствени листи - и мед сестри и доктори са в листата на много търсени имигранти.
Ама преди време говорих с една мед сестра местна канадка тя е на каде 40 долара на час и жената рече горе долу тъи -
ами ако се позволи директно на новодошлите да работят в медицината - те са готови да бачкат за жълти стинки -ще ни паднат заплатите и какво ме боли мене че на обществото ще му е по добре след като в моя джоб ще влизат по малко кинти...
Та какво като е Канада - правилото кат гледма е същото кат навсякъде по света- кат стане дума за кинти всеки дърпа чергата към себе си-печели тоя де те по силен.