Fireman написа:....а в България безработицата се увеличава ..... :nenam:
Затова да Емигрираме,за да намалим безработицата
Тя и в Канада се увеличава по официални данни. Все още. Трябва да имате готовност да карате на мускули и подкожна тлъстина поне половин или цяла година, по моя преценка...
Тук е трудно за снобите, капризните, хората с неподплатено самочувствие, мамините синчета и т.н., за останалите лесно стават нещата. И работа има колкото искаш. От теб си зависи колко и как ще я караш, според собствените ти амбиции и възможности.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Моите разбирания са че като отидеш там трябва да се почне нещо каквото и да е без никакви претенций от твоя страна и чак като навлезеш в обстановката на страната езика и докажеш че можеш да си намериш свястна работа.
tot2311 написа:Толкоз ли е трудно да си намери нов имигрант някаква работа,дори и ниско платена.Тва половин година или цяла без работа е много тегава история.
Според мен не е толкова трудно. Ние познаваме доста българи макар да сме тук от само 2 години и всички са си намерили работа и то в началото.
Мога да кажа за себе си, че не работех в първите десетина месеца, но това беше по предварително решение, а не че не можех да намеря работа. Като започнах да търся, веднага намерих - не чак толкова хубава работа, но не ми се наложи да я работя повече от 5 месеца за радост.
tot2311 написа:Толкоз ли е трудно да си намери нов имигрант някаква работа,дори и ниско платена.Тва половин година или цяла без работа е много тегава история.
Работа има бол, само да ти се работи Друг е въпроса дали ще ти се хареса... Но няма голям избор човек в началото... Пък и в крайна сметка не е толкоз страшно... По добре с работа отколкото без нея
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст" Георг Вилхелм Фридрих Хегел
tot2311 написа:Моите разбирания са че като отидеш там трябва да се почне нещо каквото и да е без никакви претенций от твоя страна и чак като навлезеш в обстановката на страната езика и докажеш че можеш да си намериш свястна работа.
Не знам дали е много добре чак без никакви претенции... За хубава/свястна или просто работа, която ти се бачка, в някои случаи не е необходимо много много доказване а малко помощ от публиката...(Причината е че един "нюкамър"(за такъв те смятат до третата ти година тук) по-трудно доказва каквото и да било) Искам да кажа "връзки", "нетуъркинг", "шуробаджанащина", кой както го възприема. Това като за начало... После вече доказвай
Но пак да отбележа и аз ,че всичко е индивидуално и няма една посока на развитие за различните хора...
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст" Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Абе не е толкова сташно, нямайте кахър. Аз лично в интерес на истината, последната 1 година не съм си търсил нова работа. Също - търсят се и доброволци, без пари де. И за другите градове също нямам директна информация. Има обаче разлика за един човек с тукашен опит и новодошлия.
7George написа:Абе не е толкова сташно, нямайте кахър. Аз лично в интерес на истината, последната 1 година не съм си търсил нова работа. Също - търсят се и доброволци, без пари де. И за другите градове също нямам директна информация. Има обаче разлика за един човек с тукашен опит и новодошлия.
А за оцеляването нямам съмнения.
Не е хич страшно даже. Разликата между чоек с тукашен опит и новодошъл е в това, че ако този с местния опит има големи трудности да намери работа, то новодошлият почти няма шанс в сегашната обстановка.