Безработицата в Канада намалява!

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Fireman написа:....а в България безработицата се увеличава ..... :nenam:
Затова да Емигрираме,за да намалим безработицата :lol:
Тя и в Канада се увеличава по официални данни. Все още. Трябва да имате готовност да карате на мускули и подкожна тлъстина поне половин или цяла година, по моя преценка... :?
Embrace your climate change!
Fireman

Мнение от Fireman »

Джордж,ако има пресни картофи и боб,значи ще оцелеем :wink:
tot2311

Мнение от tot2311 »

Толкоз ли е трудно да си намери нов имигрант някаква работа,дори и ниско платена.Тва половин година или цяла без работа е много тегава история.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Тук е трудно за снобите, капризните, хората с неподплатено самочувствие, мамините синчета и т.н., за останалите лесно стават нещата. И работа има колкото искаш. От теб си зависи колко и как ще я караш, според собствените ти амбиции и възможности.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
tot2311

Мнение от tot2311 »

Моите разбирания са че като отидеш там трябва да се почне нещо каквото и да е без никакви претенций от твоя страна и чак като навлезеш в обстановката на страната езика и докажеш че можеш да си намериш свястна работа.
Жени

Мнение от Жени »

tot2311 написа:Толкоз ли е трудно да си намери нов имигрант някаква работа,дори и ниско платена.Тва половин година или цяла без работа е много тегава история.
Според мен не е толкова трудно. Ние познаваме доста българи макар да сме тук от само 2 години и всички са си намерили работа и то в началото.

Мога да кажа за себе си, че не работех в първите десетина месеца, но това беше по предварително решение, а не че не можех да намеря работа. Като започнах да търся, веднага намерих - не чак толкова хубава работа, но не ми се наложи да я работя повече от 5 месеца за радост. :wink:
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

tot2311 написа:Толкоз ли е трудно да си намери нов имигрант някаква работа,дори и ниско платена.Тва половин година или цяла без работа е много тегава история.
Работа има бол, само да ти се работи :D Друг е въпроса дали ще ти се хареса... Но няма голям избор човек в началото... Пък и в крайна сметка не е толкоз страшно... По добре с работа отколкото без нея :beer:
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
tonich

Мнение от tonich »

tot2311 написа:... претенций...
НЯМА такава дума!

Поздрави! :lol:
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

tot2311 написа:Моите разбирания са че като отидеш там трябва да се почне нещо каквото и да е без никакви претенций от твоя страна и чак като навлезеш в обстановката на страната езика и докажеш че можеш да си намериш свястна работа.
Не знам дали е много добре чак без никакви претенции... За хубава/свястна или просто работа, която ти се бачка, в някои случаи не е необходимо много много доказване а малко помощ от публиката...(Причината е че един "нюкамър"(за такъв те смятат до третата ти година тук) по-трудно доказва каквото и да било) Искам да кажа "връзки", "нетуъркинг", "шуробаджанащина", кой както го възприема. Това като за начало... После вече доказвай :)
Но пак да отбележа и аз ,че всичко е индивидуално и няма една посока на развитие за различните хора...
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Fireman написа:Джордж,ако има пресни картофи и боб,значи ще оцелеем :wink:
За боба не знам, но картофите и доматите са под въпрос през тази гадна, влажна и студена година :) ...
http://news.yahoo.com/s/nm/20090710/us_ ... ight_usa_3
Последно промяна от anxeli на Съб Юли 11, 2009 10:47 am, променено общо 1 път.
Циганите - на Сатурн !
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Не се притеснявай Драго, приятел съм с двама-трима фермера дето гледат картофи - ай гот дъ хук ъп, дет са вика :)
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Абе не е толкова сташно, нямайте кахър. Аз лично в интерес на истината, последната 1 година не съм си търсил нова работа. Също - търсят се и доброволци, без пари де. :wink: И за другите градове също нямам директна информация. Има обаче разлика за един човек с тукашен опит и новодошлия.

А за оцеляването нямам съмнения.
Embrace your climate change!
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Още от вестника...

Job loss hits Alberta's young

И коментарите отдолу са показателни.
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

7George написа:Абе не е толкова сташно, нямайте кахър. Аз лично в интерес на истината, последната 1 година не съм си търсил нова работа. Също - търсят се и доброволци, без пари де. :wink: И за другите градове също нямам директна информация. Има обаче разлика за един човек с тукашен опит и новодошлия.

А за оцеляването нямам съмнения.
Не е хич страшно даже. Разликата между чоек с тукашен опит и новодошъл е в това, че ако този с местния опит има големи трудности да намери работа, то новодошлият почти няма шанс в сегашната обстановка.

Добре дошли в сървайвър Ка ! Приятно оцеляване !
Fireman

Re: Безработицата в Канада намалява!

Мнение от Fireman »

Като се заговорихме за картофките,се сетих за друго.
Джордж,до каква степен е развито фермерството в Калгари,за нефта знам :lol:
Публикувай отговор