Кой и защо трябва да имигрира - моята версия!
Кой и защо трябва да имигрира - моята версия!
Последно промяна от Sven на Нед Май 02, 2004 10:16 am, променено общо 1 път.
Do not take life too seriously. You will never get out of it alive.
Re: Кой и защо трябва да имигрира - моята версия!
Здравей Sven, приветствам решението ти да направиш тази толковаSven написа:...и сега, когото държа в ръцете си паспортта с визата тръпки на несигурност лазят по гърба ми, защото знам че там където отивам ще съм господин никой, родом от никъде. Аз съм се прежалил - може и живота ми да не бъде такъв какъвто съм го искал, но поне един ден децата ми ще имат шанса да да успеят ако имат волята за това! И наред с несигурността и страха от неизвестното се появява едно второ чувство надеждата - много по-приятно усещане от огорчението, което оставам тук.
важна в живота на всеки човек крачка към "неизвестното".
Забрави за това да си "господин никой, родом от никъде"!
Ще си такъв какъвто сам се чувстваш. Нормална доза самочувствие,
себеуважение и почитане на произхода ти са най-малкото
задължителни, за да бъдеш приет по достойнство не само в Канада,
но и навсякъде по света. Ако ти се принизиш дотолкова че да
се чувстваш "господин никой", как другите искаш да повярват, че
си "някой"? Зареди се с положителни емоции, повярвай в себе си
и ще успееш - убеден съм в това. А за това че си се "прежалил"
колкото по-бързо го забравиш, толкова по-дълго ще имаш
възможността да се радваш на по-добър и по-спокоен живот.
Надеждата е несигурно пасивно понятие, избягвам да го ползвам,
каквото сам си направиш, това е, но с активни действия, воля,
труд, упоритост, желание за успех - само надежда не помага.
Доколкото за децата съм с малко противоречиво мнение. Те не
са познали мизерията на собствен гръб и едва ли ще са заредени
със същата амбиция за успех един ден, както ти сега. Това е
важен психологически момент, имайки в предвид, че тук в училище
ги учат всичко да се прави по по-лесния начин, ако нещо не е
задължително - не се прави, т.е. възпитават ги да станат бъдещи
консуматори, което трябва да се компенсира активно от страна на
семейството.
Желая ти успех във всичко!
Ех братле, на теб държавата ти дава 250 лева, а на мен ми взима толкова като данъкyahoo написа:Здравей Sven, приветствам решението ти да направиш тази толковаSven написа:...и сега, когото държа в ръцете си паспортта с визата тръпки на несигурност лазят по гърба ми, защото знам че там където отивам ще съм господин никой, родом от никъде. Аз съм се прежалил - може и живота ми да не бъде такъв какъвто съм го искал, но поне един ден децата ми ще имат шанса да да успеят ако имат волята за това! И наред с несигурността и страха от неизвестното се появява едно второ чувство надеждата - много по-приятно усещане от огорчението, което оставам тук.
важна в живота на всеки човек крачка към "неизвестното".
Забрави за това да си "господин никой, родом от никъде"!
Ще си такъв какъвто сам се чувстваш. Нормална доза самочувствие,
себеуважение и почитане на произхода ти са най-малкото
задължителни, за да бъдеш приет по достойнство не само в Канада,
но и навсякъде по света. Ако ти се принизиш дотолкова че да
се чувстваш "господин никой", как другите искаш да повярват, че
си "някой"? Зареди се с положителни емоции, повярвай в себе си
и ще успееш - убеден съм в това. А за това че си се "прежалил"
колкото по-бързо го забравиш, толкова по-дълго ще имаш
възможността да се радваш на по-добър и по-спокоен живот.
Надеждата е несигурно пасивно понятие, избягвам да го ползвам,
каквото сам си направиш, това е, но с активни действия, воля,
труд, упоритост, желание за успех - само надежда не помага.
Доколкото за децата съм с малко противоречиво мнение. Те не
са познали мизерията на собствен гръб и едва ли ще са заредени
със същата амбиция за успех един ден, както ти сега. Това е
важен психологически момент, имайки в предвид, че тук в училище
ги учат всичко да се прави по по-лесния начин, ако нещо не е
задължително - не се прави, т.е. възпитават ги да станат бъдещи
консуматори, което трябва да се компенсира активно от страна на
семейството.
Желая ти успех във всичко!
В България ако си на държавна работа, независимо къде, трябва или да правиш далавери, или да умираш от глад- това е истината. Една моя позната в Министерството на транспорта в София с два перфектни западни езика и отлична диплома по икономика получава със 100 лева по-малко от мен, мързеливия инженер Жорко в село Разлог (голяма заблуда е, че в София заплатите са големи, всъщност 90% от софиянци получават по-малко от 300 лева на месец)
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
joro, извинявай, но немога да схвана защо цитираш мен правейки
тези разсъждения. И аз 94-та като завърших ТУ започнах работа
като инженер за минимална работна заплата, но бързо се усетих
че това неможе да го бъде и направих частна фирма. Нещата се
разрастнаха достатъчно за 5 години, мисля че още тук в Канада
не съм стигнал доходите които имах в БГ, но съм тук заради по-
голямата сигурност, а не борчагите да идват и да изпочупват
офиса ми, да ме пребиват, заплашвайки ме че ако не напусна
страната ще съм мъртвец. Ето това е което ме гнуси в България.
Ако направиш по-голям бизнес с честен труд и създадеш изделия
на световно ниво, винаги ще пречиш на някой внасящ боклуци и
продаващ ги на световни цени в България. Не желаех някой
да стои зад гърба ми и да ме "пази", затова и сега съм в тук.
тези разсъждения. И аз 94-та като завърших ТУ започнах работа
като инженер за минимална работна заплата, но бързо се усетих
че това неможе да го бъде и направих частна фирма. Нещата се
разрастнаха достатъчно за 5 години, мисля че още тук в Канада
не съм стигнал доходите които имах в БГ, но съм тук заради по-
голямата сигурност, а не борчагите да идват и да изпочупват
офиса ми, да ме пребиват, заплашвайки ме че ако не напусна
страната ще съм мъртвец. Ето това е което ме гнуси в България.
Ако направиш по-голям бизнес с честен труд и създадеш изделия
на световно ниво, винаги ще пречиш на някой внасящ боклуци и
продаващ ги на световни цени в България. Не желаех някой
да стои зад гърба ми и да ме "пази", затова и сега съм в тук.
Maleee, bratche, ti pod mosta li si bil be?! I spored men si se minal da hodish v kazarma, shtoto na kanadcite izobshto ne im puka dali si karal kazarma ili ne kato kandidatstvash za kanadsko grajdanstvo i nikoy nyamashe da te kara da se otkazvash ot bg grajdanstvo. Az sashto ne sam karal kazarma, a sledvashtiat pat kato ida v bg shte bada bez bg grajdanstvo kato tourist i voennite samo mogat da si udaryat cheloto v klenoviya list na pasporta mi.

Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид
Горд канадски гражданин в Мадрид
-
Dimitar Kolev
Az kato sum bil malko voenen moga za voennite takiva da gi naredia,4e da mi iztriat mnenieto,6toto po-tupa institucia ot BG armiata napravo ne moga da se setia...Glasuvam s dve race za zakrivaneto na tazi bezmislena gulta4ka na pari ot budjeta!!!Да ме прощават военните в този форум, но просто наричам нещата с истинските им имена, защото ако съм имал момент в живота си, когато съм бил на една крачка от полудяването - това беше точно първата ми седмица в казармата
Uspeh
Ne se ot4aivai,brat.4ovek e 4ovek navsiakade po sveta i e u doma si navsiakade kadeto ima razum...
A i v BG kakto i navsiakade shte bade normalno edin den dai Boje po skoro!
A i v BG kakto i navsiakade shte bade normalno edin den dai Boje po skoro!
- estoyanova
- Обратна връзка:
Sorry,обаче БГ не я виждам скоро да е добре!Просто никой няма интерес тя да е добре!А един народ трябва да се държи във вечно подчинение тук на Балканите.И аз бях оптимист,но оптимизмът ми бързо умря.Реално и висшистите в БГ са и в повече.Защото всеки вече учи....а колко от тях си намират тук работа е друга тема.
Дай Боже да се оправи,но до 50 години не го виждам!
Дай Боже да се оправи,но до 50 години не го виждам!
-
Botzo
Свен,винаги съм знаела,че на тази служба всеки губи чиста съвест.И ти не си исключение!
Как смяташ ти,какъв процент от служещи,работещи в тази държава взимат повече от 250 лв.?
Как смяташ ти,какъв процент от тях дават повече на тази държава от един митничар?
И смяташ ли,че трябва да им стискаме на всички ръка,за това че "взимат",защото не е престъпление да си храниш семейството?
Та,за твое сведение,конкурсите,които аз съм минала не си ги и сънувал,държала съм не 7 изпита,а 707 и съм живяла със заплата от 150 лв. БЕЗ ДА ВЗИМАМ ! Това,което съм давала за държавата не се оценява с пари,просто защото е неоценимо- ЗДРАВЕТО на хората.
250 лв. е заплатата на лекарите,а те,скъпи Свен дават определено много повече от теб ! С учителите е същото положението...
Свен,как всеки гледа от собствената си камбанария,а? Има хора тук в този форум и в нашата мила татковина,които не вярват в мизерията,в която тъне народа,защото народа за него означава тъпа безмозъчна,неграмотна сива маса. Той умния,той заслужилия е вечно недооценен...Той най-много е дал,а каква несправедливост,а?
Погледнете малко по-далеч от носа си,хора! Не издържам вече да чета постинги,от които си личи тесногръдство и ограниченост и да си мълча...
Незаслужено невъзнаграденият митничар чака съчувствие...
(Това го показва достатъчно красноречиво)А нечистата съвест в такива моменти е по-малкото зло, и понеже преди, когато постъпвах бях идеалист, ако сега разбера че някой колега е "взел" ще му стисна ръката, защото не е престъпление да си храниш семейството а с 250лв. на месец това не става.
Как смяташ ти,какъв процент от служещи,работещи в тази държава взимат повече от 250 лв.?
Как смяташ ти,какъв процент от тях дават повече на тази държава от един митничар?
И смяташ ли,че трябва да им стискаме на всички ръка,за това че "взимат",защото не е престъпление да си храниш семейството?
Та,за твое сведение,конкурсите,които аз съм минала не си ги и сънувал,държала съм не 7 изпита,а 707 и съм живяла със заплата от 150 лв. БЕЗ ДА ВЗИМАМ ! Това,което съм давала за държавата не се оценява с пари,просто защото е неоценимо- ЗДРАВЕТО на хората.
250 лв. е заплатата на лекарите,а те,скъпи Свен дават определено много повече от теб ! С учителите е същото положението...
Има хора,които ежедневно рискуват живота си на работното място и за такива награди не смеят и да мечтаят.Не мога да приема факта че митнически служител рискувал живота си за да спре наркотици на стойност 1 500 000 лв. - получава награда от цели 1000 лв за добре свършена работа, от които след като му удържат данъците остават към цели 600 лв да си ги харчи на воля.
Това е бягство от себе си,а то не е добър мотив.заминавам преди да съм се институционализирал и преди да прекрача тънката граница, която превръща чистия във "взел".
Свен,как всеки гледа от собствената си камбанария,а? Има хора тук в този форум и в нашата мила татковина,които не вярват в мизерията,в която тъне народа,защото народа за него означава тъпа безмозъчна,неграмотна сива маса. Той умния,той заслужилия е вечно недооценен...Той най-много е дал,а каква несправедливост,а?
Погледнете малко по-далеч от носа си,хора! Не издържам вече да чета постинги,от които си личи тесногръдство и ограниченост и да си мълча...
Незаслужено невъзнаграденият митничар чака съчувствие...
Dali vzimat ili ne mitnicharite..., mai povecheto vzimat. Nevuzmozno e da sa vsichkite, no povecheto...
Az imam poznat v glavno upravlenie mitnici, ta toi mi e kazval che kato otide komandirovka ot Sofiq po KPP-tata si dokarva za nqkolko sedmici poveche ot godishnata zaplata... v smisal che tiq deto vzimat ponqkoga se nalaga i da davat za da ne gi hvanat... i taka do bezkrai... eto tova ne mi haresva po sveta i u nas, nai veche u nas.
Az imam poznat v glavno upravlenie mitnici, ta toi mi e kazval che kato otide komandirovka ot Sofiq po KPP-tata si dokarva za nqkolko sedmici poveche ot godishnata zaplata... v smisal che tiq deto vzimat ponqkoga se nalaga i da davat za da ne gi hvanat... i taka do bezkrai... eto tova ne mi haresva po sveta i u nas, nai veche u nas.
"Une réaction anormale à une situation anormale est une réaction normale."
V.Frankl (1962)
V.Frankl (1962)