Признаване на диплома за "2е cycle" от квебекски к

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.

знаете ли според Квебекските стандарти на кой цикъл се равнява дипломата ви?

Анкетата свършва на Пон Юни 07, 2004 2:36 pm

Общо гласове: 0
Аватар
yaiuat
Обратна връзка:

Признаване на диплома за "2е cycle" от квебекски к

Мнение от yaiuat »

Хора дайте някаква идея как магистърска диплома от бг (5 години) може да се признае за втори цикъл на интервю за Куебек. какви допълнителни документи трябва да се представят за целта. И може ли понякакъв начин от България да се комуникира с някое там от техните министерства за да издаде някаква хартиика , която да послужи за целта.

Става въпрос това нещо да послужи за интервю. После каква работа ще върши тази диплома и това признаване в Канада за момента не ме интересува.
Гост

Мнение от Гост »

Ето, yaiuat :

http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=1140

Обикновено магистър се признава за бакалавърска степен, което е съвсем достатъчно за интервю, а и за работа в Квебек. Даже за намиране на работа е малко множко. :wink:
Аватар
yaiuat
Обратна връзка:

Мнение от yaiuat »

Ombudsman написа:Ето, yaiuat :

http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=1140

Обикновено магистър се признава за бакалавърска степен, което е съвсем достатъчно за интервю, а и за работа в Квебек. Даже за намиране на работа е малко множко. :wink:
Meрси но за съжаление на мен не ми е достатъчно това тяхно "признаване" (редуциране) това за интервю. Всъщност доколкото разбирам разликата не е толкова в годините, които е учил човек а в кредитите.

Пък и в докумените за федерална Канада май магистърско си се признава за такова и се взема точки за магистърско а не за бакалавърско.

:shock: :?
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Само за бакалавър знам, че се признава. И да има начин (а мисля, че няма), аз не го знам, нито съм чувала.
Аватар
fe_ya
Ефирна
Обратна връзка:

Мнение от fe_ya »

Абе то приравняването ясно - лошото е че за нищо не служи ако не е подплатена с някаква тукашна :roll:
Аватар
didi-did

Мнение от didi-did »

Знае ли някой сьс сигурност, дали дипломата на Национална спортна академия се признава в Канада, защото в академията са ни казали, че е призната по цял свят. :?:
Животът не се измерва с броя вдишвания,а с моментите,които спират дъхът ни !

http://scandalni.com/wp-content/uploads ... ney400.jpg
LaRue

Мнение от LaRue »

Разбира се, та нали това е най-авторитетния университет в България!!!
70% от Бг. бизнесмените са го завършили. Имат малък проблем с изпита по биомеханика и още две дисциплини ..........
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
Аватар
didi-did

Мнение от didi-did »

Че е авторитетен, това е така!!! Но аз искам мнението на някой компетентен по въпроса, а не твоето...И една подробност- не е университет, а е академия.

pumpy

Мнение от pumpy »

LaRue написа:Разбира се, та нали това е най-авторитетния университет в България!!!
70% от Бг. бизнесмените са го завършили. Имат малък проблем с изпита по биомеханика и още две дисциплини ..........
отговора като аватара :D
Аватар
didi-did

Мнение от didi-did »

Виж, тази дизциплина все още не е вьведена, иначе познай... :wink:

Гост

Мнение от Гост »

didi-did написа:Знае ли някой сьс сигурност, дали дипломата на Национална спортна академия се признава в Канада, защото в академията са ни казали, че е призната по цял свят. :?:

Какво значи дали се признава ? Всички дипломи от официално акредитирани учебни заведения в България се признават в Канада. Даже и на Националната спортна АКАДЕМИЯ :wink: Какво "признание" търсиш - на хартия или действително ? За интервю или за работа ? На магистърската ти степен ще дадат бакалавърска, както и във всички останали случаи с български дипломи. А те само "казали" ли са ви го или го има и на хартия ? Защото този мит за "училището за царе" /разбирай ВИФ или АКАДЕМИЯТА :D / битува не просто от 10 години, а откакто е открита. "Нашите дипломи най-тачени по чужбината, най-признати, да му мислят останалите загубеняци от другите български университети." Не ме разбирай погрешно, много е важна НСА и дипломите й, ама този ЕЛИТАРИЗЪМ ме разбива от години. :lol:
Аватар
avve
Обратна връзка:

ЗАЩО НЕ СЕ ПРИЗНАВА МАГИСЪТРСКАТА СТЕПЕН???

Мнение от avve »

може би проблема по признаването на магистърскато степен е в часовете, които си учил, за да я получиш?!? аз се боря за всяка точка преди да се "доверя" сляпо на онлайн тестуването(на него излиза, че съм ОК-давай напред!), но всъщност като си сметнах точките не ги събирам, ако не владея прекрасно езика, например!!
тъй че, ако някой има идея КАК да се докаже магистърската степен нека каже??
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Ами за бак искат 90 или 120 (за инж. и още някои др. специалности) кредита, а за метриз още 45 кредита. Курсовете са средно по 3 кредита и са по 3 часа седмично лекции + 9 часа самостоятелна работа (която няма как да ти се отчете, но така описват структурата на курсовете). Разбира се, това е твърде обобщено (има курсове с лаборатории, които пък са по 3 часа и тогава се намалят часовете за самост. работа), но значи общо взето 1 курс = 3 кр. = 12 часа седмично. Е, вече имате база за сметки. Обикновено нашите курсове са с повече часове (с изкл. на задочното), но е също важно и какви са курсовете, т.е. колко общо имат с курсовете, които са включени тук в дад. програма.
Аватар
yaiuat
Обратна връзка:

Мнение от yaiuat »

Всъщност порових се из едни други форуми и действително втори цикъл може да се докаже чрез часовете.(поне някои руснаци са го правили) Това с цел за самото интервю а не за после. За по нататък естествено няма да стане така

Тъй че хора прегледайте си добре хорариумите и другите неща, които сте учили като например курсове за преквалификация по време съответното образованието и т.н

Това може да помогне с това че човек да не се надценява твърде много по езиците! Разлика в точките между 1 и 2 цикъл може да ви позволи да си смъкнете френския най малко с 3 квадратчета.

Щото ето, като се надцени човек по франсе и връщат че и отказват. :roll:

:beer: :D :beer:
LaRue

Мнение от LaRue »

Уважаема didi-did, направих си труда да изчета всичко в: http://www.nsa.bg/ , но не успях да намеря нещо с което да те зарадвам. Ако искаш провери сама, но сайта е само на английски.Явно е, че учите здраво.
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
Заключено