Това означава ли, в твоя случай, че ти нямаш диплома за висше образование от преди 1 януари 2007 г.Жени написа: Т.е. тази 6 точка, която гласи, че:е влязла в сила чак на 1 януари 2007.§ 6. Дипломи за висше образование, издадени от висшите училища до влизането на този закон в сила, дават правата на завършили образователна степен "магистър".
Преди това притежателите на подобни дипломи и в БГ са били просто висшисти.
Признавам, че този закон не ми е бил известен и поради факта, че не съм в БГ от почти 2 години, съм се заблудила и изказах невярно твърдение, че училите 5 години висшисти не са признати за магистри в БГ!
Как стои въпроса с продължаване на образованието?!
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Приемам закачката и ти отговарям, че на моята диплома пише: Диплома за висше образование на образователно-квалификационна степен магистър. А на твоята сигурно пише само: Диплома за висше образование!krimon написа:...Това означава ли, в твоя случай, че ти нямаш диплома за висше образование от преди 1 януари 2007 г.
Ама каквото и да пише на дипломите ни тукашното признаване или непризнаване няма никакво значение, защото често е само на думи и на хартийки.
И точно за това и ти учиш, и аз уча и много други учат на ново тук!
Направих си специално труда да погледна в папката ми с лични документи - дипломата ми е от 1996г и към нея има допълнение в което пише:Жени написа:Точно за това става въпрос. Старите БГ дипломи, които просто отразяват завършено 5 годишно висше образование няма как да се признават за магистърски. Те дори в Бг не се признават за магистърски.
"Съгласно т.8 и т.9 то Преходните и заключителните разпоредби на Закона за висшето образование на Република България студенти приети до влизането в сила на ЗВО, получават образователно-квалификационна степен, съгласно учебния план, по който са се обучавали, и се ползват с правата на завършили образователна степен МАГИСТЪР."
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
А нищо подобноЖени написа:Приемам закачката и ти отговарям, че на моята диплома пише: Диплома за висше образование на образователно-квалификационна степен магистър. А на твоята сигурно пише само: Диплома за висше образование!krimon написа:...Това означава ли, в твоя случай, че ти нямаш диплома за висше образование от преди 1 януари 2007 г.![]()
На моята пише много работи
Диплома
за висше образование
на образователно-квалификационна степен
Магистър
История
Професионална квалификация: историк, учител по история
Специалност - История
Специализация - Етнология
Магистър
Културология
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
на прима вистаKoko написа:Икономическия във Варна, но не ме питай как точно се разталкува съкращението.IRA написа:Какво е ВИНС?
Варненски институт за народно стопанство
ммм, аз не съм съгласна - аз учих друга специалност, защото канадците просто не се интересуват много от бг история и култураЖени написа:Ама каквото и да пише на дипломите ни тукашното признаване или непризнаване няма никакво значение, защото често е само на думи и на хартийки.
И точно за това и ти учиш, и аз уча и много други учат на ново тук!
С кое не си съгласна пак бе жена?krimon написа:...ммм, аз не съм съгласна - аз учих друга специалност, защото канадците просто не се интересуват много от бг история и култура
Никъде не казвам, че учим тук същото на ново, а само, че учим на ново.
И аз уча друга специалност, просто защото тук всичко е толкова тясно специализирано, което до някъде е добре, донякъде не е, но това е тема на друга дискусия!
"на ново" значи от 0 - благодарение на бг диплома и изпити от нея аз учих и завърших тукашната си специалностЖени написа:на ново
Междувременно, в Министерство на образованието ми приравниха за 2 седмици дипломата /въз основа на онова "сведение" от Министерство на имиграцията - та затова ги "спонсорирах"
Последно промяна от krimon на Сря Апр 08, 2009 7:37 pm, променено общо 1 път.
Това честно казано ми се струва, че няма как да го пише на диплома от 97 година. При това без да си имала бакалавър преди това, както ти самата сподели! Но може и да греша и моля предварително да ме извиниш за недоверието!krimon написа:.....
А нищо подобно![]()
На моята пише много работиЦитирам:
Диплома
за висше образование
на образователно-квалификационна степен
Магистър
История
Професионална квалификация: историк, учител по история
Специалност - История
Специализация - Етнология
Магистър
Културология
еееееееееееее, сега и сканирано ли го искаш
до преди малко рових заради теб, за да ти го напша дословно, айде моля, малко доверие
да си правила случайно историческо изследване върху нотификацията върху българските дипломи издадени от Софийски университет в периода 1944 - 2007 г
до преди малко рових заради теб, за да ти го напша дословно, айде моля, малко доверие
да си правила случайно историческо изследване върху нотификацията върху българските дипломи издадени от Софийски университет в периода 1944 - 2007 г
Последно промяна от krimon на Сря Апр 08, 2009 7:40 pm, променено общо 1 път.
Жени, аз разбирам тази точка по точно противоположния начин - завършилите преди това са признати за магистри.Жени написа:...
Т.е. тази 6 точка, която гласи, че:е влязла в сила чак на 1 януари 2007.§ 6. Дипломи за висше образование, издадени от висшите училища до влизането на този закон в сила, дават правата на завършили образователна степен "магистър".
Преди това притежателите на подобни дипломи и в БГ са били просто висшисти.
Be yourself - no one else is more qualified.