Излизане от Канада с изтекъл срок на Бг паспорт?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

Ето линка към консулските услуги на посолството в Отава и линк към тарифа #3.
страница 7 от съответния документ написа:2. Издаване на временен паспорт за завръщане в Република България 120 Евро.
С очите си видях цената от 180 КАД в посолството.
Единствено не можах да се видя с консула, който е бил в Монтреал по това време, за да изясня кой точно документ ми е необходим за завръщане в България.
Коко, казаха ми, че за нов паспорт не гарантират срок под 5 месеца, можело и 30 дни, но ако пощата била току-що заминала може и до 5 месеца.
Така и не разбрах за колко време стават тези временни паспорти!
Последно промяна от Kpetrov на Нед Апр 05, 2009 7:41 pm, променено общо 1 път.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Кпетров, става веднага пасавана. 120 е цената, другото сигурно са такси :shock: :lol:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

Добре, че поне става веднага.
120 е в евро мисля. В КАД е 180... тия хора се побъркаха. Паспорта е два пъти по-малко от пасаван!!! А аз имам да вадя четири броя.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Всеки си пати от акъла или от липсата на организираност. Ти нали си живял в България - с каква идея ти хрумна, че ей така тутакси ще ти издадат паспорт без да те оскубят :lol: То пак добре, ако свършат работа :roll:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

Аааа аз не съм и мислил, че ще е фрее ама 180... това си е направо не оливане, а незнам как да го нарека.
И като имам предвид, че ще ми издадът някаква долнопробна бележка дето ще ме вкара в някой NO FLY лист :roll:

Много ми е интересно датата 10.03.2009 как ще я изтълкуват на летището или минаваше паспорта на скенер и ще изпищи на умряло? :lol:
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Егати съвпадението! И моя изтече точно на същата дата.
Разходих се до Отава да поръчам нов.
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

Така .....сега чета из официалните саитове че с ПР картата може да влизаш и излизаш от Канада през летища,пристанища и т.н тоест тя си е легален документ за влизане и излизане от Канада.
После, ако имаш валидна лична карта може спокоино да влизаш и излизаш от всяка една страна в Европеиския съюз.Международен паспорт се изисква ако минаваш примено през държава не-членка например Сърбия/ тва поне е пробвано
Така че според мен с ПР карта и валидна лична карта мисля няма да е проблем пътуване Канада -Европа-България /освен ако на нашето летище нещо не се заядат :lol:
Вече ако нямаш и лична карта какъвто случаи е описала krimon тогава е друго,тогава може само да влизаш и излизаш от КА
pumpy

Мнение от pumpy »

kurta007 написа:Така .....сега чета из официалните саитове че с ПР картата може да влизаш и излизаш от Канада през летища,пристанища и т.н тоест тя си е легален документ за влизане и излизане от Канада.
Toлкова легален документ, колкото и една виза, положена в нечий паспорт. Тоест ПР картата ЗАМЕСТВА виза в паспорта, като основание да влезеш в Канада. Не замества самия паспорт, който е необоходим на авиокомпаията за да те идентифицира и качи на самолета.
Личен опит в Щатите. Пътувам от Денвър за Финикс. Всички местни пред мен се чекират с шофьорски книжки, но моята кебекарсйа такава не се приема за същата цел - на мен ми поискаха паспорт. НЯколко месеца по късно, пътувайки за Монреал, пробвам да се чекирам пак в Денвър с Колорадска шофьорска книжка - пак не може, поискаха ми паспорт. Когато показах българския, пак не стана, докато не покажа и ПР карта, която ми дава основание да летя до Канада. Същи ден на секюритито и бордването на първия полет (имах прекачване през Чикаго) минах с шофьорската книжка. На втория полет ( от Чикаго за Монреал ) ми поискаха паспорт при бордването.
Не мисля, че има шанс да разчетат 10.03.2009 от Български паспорт като Октомври 3, 2009.
Аватар
emilcho

Мнение от emilcho »

макар, че няма пряко отношение към темата, искам да споделя, че е много вероятно, от 2010, българските паспорти да станат електронни (т.е. с чип и биометрични данни) и съответно поне три пъти по-скъпи от сегашните.
"I am a very stable genius " - Powered by Donald Trump
"Donald Trump is a fucking moron " - Powered by Rex Tillerson
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

poumpy написа:
kurta007 написа:Така .....сега чета из официалните саитове че с ПР картата може да влизаш и излизаш от Канада през летища,пристанища и т.н тоест тя си е легален документ за влизане и излизане от Канада.
Toлкова легален документ, колкото и една виза, положена в нечий паспорт. Тоест ПР картата ЗАМЕСТВА виза в паспорта, като основание да влезеш в Канада. Не замества самия паспорт, който е необоходим на авиокомпаията за да те идентифицира и качи на самолета.
Личен опит в Щатите. Пътувам от Денвър за Финикс. Всички местни пред мен се чекират с шофьорски книжки, но моята кебекарсйа такава не се приема за същата цел - на мен ми поискаха паспорт. НЯколко месеца по късно, пътувайки за Монреал, пробвам да се чекирам пак в Денвър с Колорадска шофьорска книжка - пак не може, поискаха ми паспорт. Когато показах българския, пак не стана, докато не покажа и ПР карта, която ми дава основание да летя до Канада. Същи ден на секюритито и бордването на първия полет (имах прекачване през Чикаго) минах с шофьорската книжка. На втория полет ( от Чикаго за Монреал ) ми поискаха паспорт при бордването.
Не мисля, че има шанс да разчетат 10.03.2009 от Български паспорт като Октомври 3, 2009.
пак нещо не си дочул и доразбрал както във всяка втора тема.Ти кво искаш с няква измислена табарнашка книжка да пътуваш из цял свят и даже да минаваш за VIP персона :lol:
Искали са ти паспорт в Денвър понеже ПР картата е за влизане и излизане от КА /аз ли тря да ти го казвам където съм в бг :twisted:
и с паспорта не е станало понеже не е имало виза за КА в него
ПР картата ти е предимно за влизане в КА /един вид канадска виза,международния ти паспорт вече е за пътуване в цял свят /ако имаш визи естествено.Но понеже сме в Европеиския съюз вече личната карта замества паспорта ако пътуваш в страни членки на ЕУ...
Елементарно е но трябва човек малко да помисли преди да пише .....
а и отделно темата е може ли с изтекъл международен паспорт да се лети Канада-Европа-Булгарстан а не защо не ми зачетоха книжката еди къде си .Проблема според мен ще е на излизане от Канада ако има проблем изобщо /нека тежката артилерия Линко си каже и тои думата :lol:
Жени

Мнение от Жени »

От Canada можеш да излезеш само при представяне на PR карта и валиден документ за пътуване - паспорт - независимо какъв. Може и да е от Зимбабве! :wink:
pumpy

Мнение от pumpy »

kurta007 написа:Проблема според мен ще е на излизане от Канада ако има проблем изобщо /нека тежката артилерия Линко си каже и тои думата :lol:
С риск да ни изтрият ще ти кажа, че си голяма УФСЪ
Ти знаеш ли какво приказваш. Преди малко твърдиш, че с ПР карта нямаш проблем да излизаш от Канада, сега би било проблем :shock:
Покажи ми къде прочете, че с ПР карта можеш да излизаш от Канада ?. Аз вярвам, че ако нямаш такава пак ще можеш да излезеш от Канада, въпросът е за къде:
1. По суша, за Щатите, но тогава ти трябва паспорт
2. По въздух и море за където искаш, но тогава пак ти трябва паспорт за да се чекираш. Чекирането и бордването стават или с шофьирска книжка, ако си на вътрешен полет или с ПАСПОРТ ако е международен. Ако аз съм казал нещо по-различно горе, значи освен, че си в булгаристан, то и не можеш и да четеш и/или да преработваш информацията до правилното заключение. Когато един ден получиш ПР карта и се качиш на самолет за Евопа с нея ела ни се похвали във форума, защото ти това твърдиш :

Така .....сега чета из официалните саитове че с ПР картата може да влизаш и излизаш от Канада през летища,пристанища и т.н тоест тя си е легален документ за влизане и излизане от Канада.
pumpy

Мнение от pumpy »

Жени написа:От Canada можеш да излезеш само при представяне на PR карта и валиден документ за пътуване - паспорт - независимо какъв. Може и да е от Зимбабве! :wink:
На мен никой, никъде и никога не ми е искал ПР картата на излизане от Канада. Изобщо на излизане от Канада НЯМА физически контрол както в БГ за да проверява някой с какви документи излизаш......
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

poumpy написа:
Абе ти имаш както и оня на които все лижеш гъза Бай ти монреала огромната дарба с много думи и изречения нищо да не казвате :)
Празнодумци !
и стига ми преиначаваите думите,или ги триете или направо ги "коригирате" или се преиначават ,е стига де .
Чети официалните ИЗТОЧНИЦИ НА ИНФОРМАЦИЯ и там ще видиш кво пише,а ти къде си бил и как било и как ти си мислиш че би било няма никво значение !
pumpy

Мнение от pumpy »

kurta007 написа:
poumpy написа:
Абе ти имаш както и оня на които все лижеш гъза Бай ти монреала огромната дарба с много думи и изречения нищо да не казвате :)
Празнодумци !
и стига ми преиначаваите думите,или ги триете или направо ги "коригирате" или се преиначават ,е стига де .
Чети официалните ИЗТОЧНИЦИ НА ИНФОРМАЦИЯ и там ще видиш кво пише,а ти къде си бил и как било и как ти си мислиш че би било няма никво значение !
По-официално от това аз не знам. Ти сигуно ще ни кажеш. Само да не се окаже, че и на английски не можеш да четеш :roll: На сайта на CICпише:
The Permanent Resident Card
If you intend to travel, the Permanent Resident Card is the official proof of your status as a permanent resident in Canada.

This wallet-sized plastic card is required for all permanent residents of Canada seeking to re-enter Canada on a commercial carrier (airplane, boat, train or bus).

If you leave the country, you will need this card to return to Canada. If you do not plan to leave the country, you do not need the card.
Хайде сега, многознайко кажи къде прочете, че тази карта става за излизане от Канада ?
PS. мисля, че е крайно време куртата да бъде баннат за известно време, за да може да се поосвежи малко и да се научи да чете ;) Езика и маниерите му са повече от недостойни....
Заключено