Торонто добра идея ли е
Кажи им на ПРОФЕСОРИТЕ !!!!breakcure написа:абе не знам какво спада ама ние 2 човека под 600/месец не можем да паднема хем не ядем да кажеш чак пък толкоз :nenam:

Та така е ,ако тука си мислите че ще спестите парички НЬЦ не стаа !!

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
50 долара ако си на диетаkralimarko написа:абе Ганьо знае 2 и 200....може ис $50 на СЕДМИЦА за храна а може и с $1500( ако е като мен ) хехехехехехе шегувам се...ние харчим около $2000 на месец след 1.8 год в Канада

а за 2000-те долара - само за храна ли ги харчите

Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Това са 20 долара на ден. Не е малко даже доста пари са си ама зависи какво и как обичаш да похапваш.breakcure написа:абе не знам какво спада ама ние 2 човека под 600/месец не можем да паднема хем не ядем да кажеш чак пък толкоз :nenam:
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Е къде ги видя тези толкова много пари-по $10 на човек :nenam: -по 1 сандвич в Subway и си дотамivanko13 написа:Това са 20 долара на ден. Не е малко даже доста пари са си ама зависи какво и как обичаш да похапваш.breakcure написа:абе не знам какво спада ама ние 2 човека под 600/месец не можем да паднема хем не ядем да кажеш чак пък толкоз :nenam:

Друг е въпросът ,че за две парчета пица в Торонто ми искаха $15.
- Kan_Tangra
И аз мисля като Гинеса,
2 дюнера са ти 10$. Ако решиш да излезеш на диско, 10 кинта е всяко пиене.
(ако го броим и него към храненето, де)
50-60 кинта са средно ниво ресторанти.
Не дай боже, ако ще трябва да ядеш 2-ри път през тоя ден, или пък решиш да почерпиш някой, ще трябва да си взимаш от дажбата за следващата седмица.
Ако идеш на кафе, пак 10тачка не ти мърда (ако сте 2ма)
2 дюнера са ти 10$. Ако решиш да излезеш на диско, 10 кинта е всяко пиене.
(ако го броим и него към храненето, де)
50-60 кинта са средно ниво ресторанти.
Не дай боже, ако ще трябва да ядеш 2-ри път през тоя ден, или пък решиш да почерпиш някой, ще трябва да си взимаш от дажбата за следващата седмица.
Ако идеш на кафе, пак 10тачка не ти мърда (ако сте 2ма)
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Powered by bateto
- optics
- Модератор
По принцип, който иска да ходи по кафенета и по дискотеки, по-добре да си седи в България, щото там е царството на кафенетата и дискотеките. Също и на лесния живот, без тръстика и зор.
По въпроса за сандвичите - ами да - в тоя сандвич има малко труд (но доста надценен♦) калкулиран.
Евтино се яде като готвиш в къщи.
Примерно сметни колко яденета (свинско с ориз) стават с 1кг ориз и 1кг месо. И колко струва.
Колко ще ти излезе същия тоя сандвич (ако приемем че си модерен североамериканец, дето не яде готвено) ако си нарежеш сам едно доматче, 1/10 от маруля и малко шунка ?
Удобството (или мързела) да ядеш само сандвичи струва пари. Струва ти и здравето, но това е друга тема.
Но не е вярно че със сандвичи трябва да се смята един приличен минимум за храна.
По въпроса за сандвичите - ами да - в тоя сандвич има малко труд (но доста надценен♦) калкулиран.
Евтино се яде като готвиш в къщи.
Примерно сметни колко яденета (свинско с ориз) стават с 1кг ориз и 1кг месо. И колко струва.
Колко ще ти излезе същия тоя сандвич (ако приемем че си модерен североамериканец, дето не яде готвено) ако си нарежеш сам едно доматче, 1/10 от маруля и малко шунка ?
Удобството (или мързела) да ядеш само сандвичи струва пари. Струва ти и здравето, но това е друга тема.
Но не е вярно че със сандвичи трябва да се смята един приличен минимум за храна.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
- Kan_Tangra
e, определено само със сандвичи не трябва да се смята, но пък и само с боб чорба също не трябва да се смята.
Не искам да споря, но искам да добавя, че смятам дюнерите са много полезни, които основно са направени от перпърлено пилешко+зеле, малко домат и разни др. неща.
Средностатистическите сандвичи от типа на Мкдоналдс и Събуей и аз смятам за доста неполезни за здравето ...
Също така, ако ще тръгнем да калкулираме (нещо, което аз често правя наум, щото съм учил счетоводство навремето)
ще трябва да калкулираме и времето и труда за което ще си сготвиш нещо у дома.
Ако готвиш сам за себеси, определено ще ти излезе по-изгодно да си купиш за 10$ един сандвич, отколкото да се трудиш половин час над свинското със ориз. Без да включваме дори цената на продуктите.
Ако разбира се е семейство, готвенето за повече хора става доста по-изгодно. (А и семейството прекарва много повече време у дома)
Сега, дали защото съм студент ,не знам, но често се налага да ходя по кафенета и дискотеки. Далеч не смятам, че Канада е по-назад от БГ в това отношение (е, поне Монреал определено не е!)
По брой дискотеки и кафенета на глава от населението, Монреал бие отвсякъде който и да е град в БГ.
Наскоро прочетох, че е 2я град след Бостън, по брой студенти на глава от населението в Сев Америка.
Та явно за всеки е различно. Всеки си има различен начин на живот, и различни начини да се храни.
Аз както съм сам, ако ще трябва да си купувам зеленчуци само за мен, обикновено почти всичкото се разваля и се хвърля преди да го изям ...
И приготвянето у дома не ми излиза толкова розово. Разбира се ако ям само варен ориз и боб от консерва, може би ще се вместя в някакви икономични граници.
Но ако ще трябва да ям балансирано, с плодовете и зеленчуците му, дето се развалят, тогава няма да е така лесно.
А и времето да обикалям и да пазарувам само за 1 човек не е за подценяване. Аз нямам време да ходя да пазарувам по-често от 1-2 пъти на седмица
Не искам да споря, но искам да добавя, че смятам дюнерите са много полезни, които основно са направени от перпърлено пилешко+зеле, малко домат и разни др. неща.
Средностатистическите сандвичи от типа на Мкдоналдс и Събуей и аз смятам за доста неполезни за здравето ...
Също така, ако ще тръгнем да калкулираме (нещо, което аз често правя наум, щото съм учил счетоводство навремето)
ще трябва да калкулираме и времето и труда за което ще си сготвиш нещо у дома.
Ако готвиш сам за себеси, определено ще ти излезе по-изгодно да си купиш за 10$ един сандвич, отколкото да се трудиш половин час над свинското със ориз. Без да включваме дори цената на продуктите.
Ако разбира се е семейство, готвенето за повече хора става доста по-изгодно. (А и семейството прекарва много повече време у дома)
Сега, дали защото съм студент ,не знам, но често се налага да ходя по кафенета и дискотеки. Далеч не смятам, че Канада е по-назад от БГ в това отношение (е, поне Монреал определено не е!)
По брой дискотеки и кафенета на глава от населението, Монреал бие отвсякъде който и да е град в БГ.
Наскоро прочетох, че е 2я град след Бостън, по брой студенти на глава от населението в Сев Америка.
Та явно за всеки е различно. Всеки си има различен начин на живот, и различни начини да се храни.
Аз както съм сам, ако ще трябва да си купувам зеленчуци само за мен, обикновено почти всичкото се разваля и се хвърля преди да го изям ...
И приготвянето у дома не ми излиза толкова розово. Разбира се ако ям само варен ориз и боб от консерва, може би ще се вместя в някакви икономични граници.
Но ако ще трябва да ям балансирано, с плодовете и зеленчуците му, дето се развалят, тогава няма да е така лесно.
А и времето да обикалям и да пазарувам само за 1 човек не е за подценяване. Аз нямам време да ходя да пазарувам по-често от 1-2 пъти на седмица
pumpy написа: