Световната финансова криза и отражението и в Канада
- valioiko
- Модератор
- Обратна връзка:
Аз си мисля, че дори и да има някакъв вид конспирация, стремеж към постигане на "Нов световен ред", тайно управление на света от Билдерберги, Масони, Рокфелеровци, Вартбурги и т. н., то е необходимо на света и човечеството. Фатката е да можеш да живееш с тая система и да се нагаждаш така, че на теб да ти е добре и на близките ти. Като тръбите и се биете в гърдите, демонстрирайки някаква информираност, прочитайки няколко книги, нищо няма да постигнете. Живейте си живота и се стремете да го живеете така, че след като си отидете от тоя свят след вас да остане нещо добро. За света има кой да се грижи, винаги е имало и винаги ще има. Надявам се само това да остане така, защото една евентуална промяна на статуквото ще ни озори бая.
Кисинджър и Бжежински за мен са велики хора и политици и като такива ще ги запомни цялото човечество.
Айде бъдете здрави.
Кисинджър и Бжежински за мен са велики хора и политици и като такива ще ги запомни цялото човечество.
Айде бъдете здрави.
Ето как принципа на шопа - Че си запаля къщата, да изгори на Вуте плевнята - най-после беше реализиран напрактика.valioiko написа:А, и да си кажа мнението за кризата. Според мен тя беше създадена за да удари най-вече Русия, и то така и стана. Друг е въпросът, че много компании използват момента да намалят заплати и да съкращават хора.
Браво на американците, съсипаха си банковата система и като следствие икономиката като цяло само и само да направят напук на руснаците.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
- MrGeek
- Путлер Капут
Гледай сега КПетров, аз не си вярвам и там е разликата между нас. Аз си задавам въпроси по всички направления, а не като теб само към нещата, в които вярваш. Щото тук не виждам в какво изобщо има да се вярва.Kpetrov написа:Ти вярваш ли си, като говориш, че тази система има сърце, че центъра и е тук, и че има място на света, където иготo на гадните "банки" не съществувa. Ако ти отъждествяваш банки с офиса на RBC и TD аз гледам малко по-надалеч.
Идеята за т.нар. Нов световен ред е толкова абсурдна, че чак смешна. Тази идея предполага, че ще можеш да събереш доста сериозна бройка хора от цял свят собственици на многомилиардни авоари (европейци, руснаци, араби, китайци, индийци, латиноси, американци, че и канадци) и да ги обединиш с една обща цел. Сега си помисли какво може да стане, ако някой от тия е извън групата и види, че останалите му играят сечено. Дали ще се остави току тъй да му отмъкнат милиардите без да направи нищо?
Помисли малко например върху простичкия факт колко милиарди изгубиха (и продължават да губят, неясно докога) петролните босове от тази криза. Ако те бяха сигурни, че шепа еврейски старчета са в основата на всичко това, дали щеше да им се размине, а? Или може би вярваш, че руските олигарси (едни от най-потърпевшите от кризата), са се превърнали от бивши мафиоти и КГБейци в някакви кротки филантропи и не им стиска да се разправят с шепа дъртаци. Да не говорим пък за коренно различните държавни интереси. Значи според теб например китайците ще се оставят ей така някаква измислена шепа тарикати да им прецаква мераците. Това наистина може да ме накара да се смея с часове.
Световен ред никога не е имало, няма и не може и да има, просто защото има твърде много силни и разнопосочни интереси, които поддържат динамиката.
- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
MrGeek,
Не искам да се заяждам, ако така е прозвучало. И аз не вярвам сляпо на всичко което прочета и чуя и аз си задавам въпроси и точно за това и пиша тези неща за обмен на мнения да не мислиш, че е защото искам да се кнфронтирам.
Нека поразсъждаваме така... защо трябва да събираш всички собственици на многомилиардни авоари? Тъй като структурата на обществото е пирамида (предполагам си съгласен) и всичките тези многомилардери са се появили дълго след като тази схема е задействана и работи... та на тях им е било позволено да станат такива така да кажем и никой неможе да каже колко тези милиарди им принадлежът. Арабите когато са копнали за петрол няколко европейски банкери вероятно заедно с кралските семейства са притежавали кой знае колко от европа. Можело е да самчкат камиларите, но защо им е нужна сила???
В тази пирамидална система милярдерите, който знаят, че не са на върха и незнаят колко нива има над тях си изпълняват ролята точно така като и ние. Колкото по-нагоре се качваме по тази пирамида толкова и парите губят значението си. Не мисля че има някакво значение дали притежаваш сто или хиляда милиарда, важното е къде си в тази схема. Аз въобще не смятам, че става въпрос за пари.
Аз още от началото казах, че нямам идея каква е ролята на Русия и Китай
Защо NWO да е толкова абсурдно след като FED контролира цялата икономика на САЩ и никой от големите сили не им се бърка докато те водят войни по целия свят. Явно това ги устройва.
АЗ НЕ КАЗВАМ, ЧЕ ТОВА Е ТАКА, НО ГО ДОПУСКАМ С ГОЛЯМА ДОЗА ВЕРОЯТНОСТ.
Не искам да се заяждам, ако така е прозвучало. И аз не вярвам сляпо на всичко което прочета и чуя и аз си задавам въпроси и точно за това и пиша тези неща за обмен на мнения да не мислиш, че е защото искам да се кнфронтирам.
Нека поразсъждаваме така... защо трябва да събираш всички собственици на многомилиардни авоари? Тъй като структурата на обществото е пирамида (предполагам си съгласен) и всичките тези многомилардери са се появили дълго след като тази схема е задействана и работи... та на тях им е било позволено да станат такива така да кажем и никой неможе да каже колко тези милиарди им принадлежът. Арабите когато са копнали за петрол няколко европейски банкери вероятно заедно с кралските семейства са притежавали кой знае колко от европа. Можело е да самчкат камиларите, но защо им е нужна сила???
В тази пирамидална система милярдерите, който знаят, че не са на върха и незнаят колко нива има над тях си изпълняват ролята точно така като и ние. Колкото по-нагоре се качваме по тази пирамида толкова и парите губят значението си. Не мисля че има някакво значение дали притежаваш сто или хиляда милиарда, важното е къде си в тази схема. Аз въобще не смятам, че става въпрос за пари.
Аз още от началото казах, че нямам идея каква е ролята на Русия и Китай
Защо NWO да е толкова абсурдно след като FED контролира цялата икономика на САЩ и никой от големите сили не им се бърка докато те водят войни по целия свят. Явно това ги устройва.
АЗ НЕ КАЗВАМ, ЧЕ ТОВА Е ТАКА, НО ГО ДОПУСКАМ С ГОЛЯМА ДОЗА ВЕРОЯТНОСТ.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Мисля че една от основните причини за всички конспиративни теории се базира на грешното разбиране че някаква малка група от хора е в състояние да контролира една всъщност доста сложна и взаимообвързана система, каквато е икономиката, особено ако това е икономиката на САЩ. Да не говориме за световната икономика като цяло.Kpetrov написа:.....
...
Мисля че за това какви са функциите на ФЕД вече достатъчно дискутирахме, за да е ясно че ФЕД не контролира цялата икономика и не му е това работата. От друга страна, ако се замислиш колко много различни държавни институции и частни компании (по-малки или по-големи) оказват влияние върху икономиката - как да повярва човек че шепа хора седят зад всичко това?
Be yourself - no one else is more qualified.
- MrGeek
- Путлер Капут
Къде я видя тази голяма доза вероятност, като това е пълен абсурд? Гледай сега, опитай се съвсем за малко да помислиш върху следния факт. Благодарение на кризата, руските олигарси са загубили $369 МИЛИАРДА. Ако допуснем, че има някаква групичка, реално отговорна за въпросната криза, наиситна ми е много инрересно да разбера как биха продължили да се радват на слънчевите дни и да дишат свеж въздух? Ти изобщо даваш ли си сметка за какви далеч по-скромни суми разни тарикати си заминават, дори и да се крият в миша дупка. И това е само една малка част от въпросните потърпевши. Айде сега вземи се стегни и си размърдай малко онова нещо между ушите.Kpetrov написа:АЗ НЕ КАЗВАМ, ЧЕ ТОВА Е ТАКА, НО ГО ДОПУСКАМ С ГОЛЯМА ДОЗА ВЕРОЯТНОСТ.

- teomat.com
- Обратна връзка:
Да не забравяме все пак, че интереса клати фесаMrGeek написа: Световен ред никога не е имало, няма и не може и да има, просто защото има твърде много силни и разнопосочни интереси, които поддържат динамиката.

хвърли един поглед тук
Може би 1 април 2009 ще бъде важната дата. Майтап.
- teomat.com
- Обратна връзка:
Няма защо да ми благодариш, нямам нищо против да си останеш пациент:lol:MrGeek написа:Благодаря, но все още не съм станал психиатър, за да се интересувам от публикуваните в интернет изблици на поредния откачалник.teomat.com написа:хвърли един поглед тук
- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
MgGeek Какво значение имат 369$ Милиарда!!!
Изчезнало ли е нещо от Русия? Всичко си е там. И още повече като съкратиш няколко нули от двете страни на уравнението нищо не се променя.
Никога не съм казвал, че зад това седят две сърдити старчета, но тук нагазваме много дълбоко и незнам какви са разбиранията ти за да продължим натам.
Изчезнало ли е нещо от Русия? Всичко си е там. И още повече като съкратиш няколко нули от двете страни на уравнението нищо не се променя.
Никога не съм казвал, че зад това седят две сърдити старчета, но тук нагазваме много дълбоко и незнам какви са разбиранията ти за да продължим натам.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Мр Грек-СПЕЦ по Лекарствата и РЕЦЕПТИТЕ !!!Kpetrov написа:MgGeek Какво значение имат 369$ Милиарда!!!

Мр Грек ги вади големи ,но като се зачетеш в писанията му не взима отношение по темите ,дава ДИАГНОЗИ и това е !!!

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев