Мисълта ми беше,че до тази година,когато навърши 18 е напускал Канада с декларация заверена от канадски нотариус,а не от консулството.
Пълномощно от родител при пътуване на деца
Моят син също пътуваше с декларация, заверена от канадски нотариус,до като беше само PR.На излизане от Канада показваше нея(ако му я поискат,защото вярвате или не ,на няколко пъти не му я и поискаха), на излизане от България показваше декларация от български нотариус (правена преди 5 години с изричната уговорка,че е безсрочна).Веднъж на излизане от България си беше забравил българската и беше показал канадската,и след едно справедливо "конско" от страна на нашите митничари,че не са длъжни да знаят английски ,все пак се качи на самолета
Мисълта ми беше,че до тази година,когато навърши 18 е напускал Канада с декларация заверена от канадски нотариус,а не от консулството.
- optics
- Модератор
17 пъти ви цитирахме че няма нужда от тия щуротии (за излизане от България) ако детето живее постоянно в Канада.
Посолството иска да събира пари за нещо дето не е задължително. Това е.
Посолството иска да събира пари за нещо дето не е задължително. Това е.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
-
kralimarko
дай линк или нещо та да видим....optics написа:Ако детето не живее постоянно в България, доказателство за което се приема притежанието на Канадска PR карта, НЕ Е необходима такава декларация (за излизане от България).
Това е записано в официални документи, а защо от консулството го премълчават за мен е загадка - или некомпетентност, или имат устни инструкции че трябва да заработят повече пари.
-
Linko
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Сигурно сто пъти съм го повторил вече, че този въпрос не е регламентиран със специален законов текст а с вътрешнонормативен акт на дирекция "Гранична полиция" на МВР, поради което има само поместена информация в официалният сайт на дирекцията.
Ето на тази страница пише следното:
Ето на тази страница пише следното:
КАК МОГАТ НЕПЪЛНОЛЕТНИ И МАЛОЛЕТНИ ДА ПЪТУВАТ САМИ В ЧУЖБИНА
Напускане на страната от деца не може да бъде разрешено без писмено и нотариално заверено съгласие на двамата родители. (Когато детето пътува с единия от родителите е необходим документ със съгласието на другия родител). За родители, които са в чужбина, заверката се извършва от компетентно длъжностно лице в съответното българско посолство или консулство.
Децата - български граждани, постоянно пребиваващи в чужбина или с двойно гражданство, чиито родители живеят постоянно или дългосрочно в друга държава - не са задължени да представят декларация от родителите.
Тези мерки са предприети, за да се предотврати незаконното извеждане на деца от България, за защита на техните права и интереси.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!