В Квебек не се ли използва английски език, говори ли се навсякъде. е знам нищо по френски, но на англииски съм перфектен. Да кандидатствам ли за Квебек , с малки познания по френски, занапред ще понауча малко.
Ще ти трябва френски за Квебек. От наш познат в Монреал (в него се говори най-много на английски в Квебек) знам, че едва около 20% от работата може да си намериш само с английски. Така че ключа към Квебек, по думите на хората там, е знаенето на френския, а за хубава работа - знаенето и на френски, и на английски.
по мое мнение френски може да се научи колкото да се изкара интервюто за 7-8 месеца при частен учител.
Успех!
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Абе знае ли човек какъв късмет ще имаш. Иначе за интервюто 100% ти трябва. Там на английски няма да минеш. Иначе знам хора дето са заминали и са си намерили рабта на английски докато понаучат френския. Но ако ще живееш в квебек френския ще трябва. Иначе получиш ли визата - Канада е голяма
Spored men samo s angliiski kato na4alo moge da se opravish.Kato znaesh mnogo dobree angliiski shte nauchish frenskiat burzo.Ot li4en opit smiatam 4e 2-riat 4ugd ezik e po lesen ot purvia.
Az rabotia samo na angliiski,mugut mi sushto,no ako znaesh frenski imash pove4e vuzmognosti v turseneto na rabota.Na interview-to az govorix na frenski ,no ne bix go narekla mnogo dobur.Za okolo polovin godina mislia 4e shte uspeesh da se podgotvish za interview na frenski .
Не заблуждавайте човека, с английски в някои случаи може много по-добре да се оправи ако попадне на сноби. Тук в Монреал за работа в хай-теч сферата по-лесно с английски ще се оправиш отколкото с френски, но иначе за работа тип каквото и да е която преобладава доста ти се стеснява избора. При всички случаи ще се справиш, по официални данни скоро видях по телевизията че над 500 000 в самия Монреал говорят основно английски без значение дали знаят друг като френски или някакъв майчин такъв и го предпочитат пред френския ако знаят че говориш и двата ще те заговорят на английски. Тази цифра си е достатъчно голяма колкото за един град след първите три, лошото както казах е че това е общност която се занимава основно със хай-теч и бизнес и трудно се добираш до нея.
Edno ne razbiram kogato otro4eto ci doide i te pomoli za pomosht pri po malkite ce cly4va na ang. li shte my monognesh ili shte my kajesh 4e na jabarcki ne e kyltyrno da ce govori ! Deteto edva li shte razbere tvoita pozicia, tai kato cred decata niama nastroika dori i kitai4etata liokat dobre. Ta pitam ce az v tazi cityacia kakvo moje da ce napravi :idea: , mai da ce y4i fr ili drygia variant mai e TO .
Razbira se 4e v Montreal 6te se opravi6 i s angliiski, no pyrvo trqbva da stigne6 do tam. Vsi4ki ve4e znaem kakyv e pytq za tova, a toi minava prez znaene na frenski, za6toto na intervuto mislq 4e bez frenski ne stava. Taka 4e otgovora na vyprosa ti e znaene na frenski pone za intervuto, pyk posle e qsno.
Saforumcite sa absoljutno pravi ,az samo shte zakljucha ! Na 14 April t.g. minah intervjuto s pisani 5/5 nivo ! Zapochnah procedurata po kandidatstvane s 0 frenski -znaeh samo English !!! Vzeh 70 chasa French pri chasten uchitel i na intervjuto si zashtitih nivoto -to minava na frenski s dopalnitelni vaprosi na English ! Izvoda e -uchi Frenski , sled kato znaesh English ,shte ti e znachitelno po-lesno pri ucheneto na French!!!Uspeh !!!Ne se otkazvai zaradi ezika !!!!!