Гледах предаване по National Geografic за Алберта Канада
Въобще не се бъркам!CFS 801 написа:Жени не се бъркай и не обърквай хората .На твоя човк са му приравнили CDL от УСАто за G което не е комърсиал в Канада ,а любителска книжка.CDL от усато или друга държава ще ти я приравнят за клА/проф. лайъна в Онт/ или кл 1/Алб.БК.Кеб./ ама другия път както казваше Кръстьо Лафазаноф.

Никъде не твърдя, че G категорията е commercial driving licence! Напротив дори на ясен БГ език казах, че могат да ти приравнят книжкаата от цитираните страни, но само с любителска такава, независимо какво предварително книжка ти си имал!
Ти просто прочети по-внимателно за какво говоря и ще ти стане ясно вярвам!

Питам за Алберта за книжката
Там се кара най-голямия камион в света незнам дали е с въздушни
спирачки,но е висок колкото 3 джипа един върхо друг и товари 260
тона
незнам каква книжка ми трябва точно ама до колкото разбрах
и Германска да извадя пак няма да ми свърши работа
спирачки,но е висок колкото 3 джипа един върхо друг и товари 260
тона

и Германска да извадя пак няма да ми свърши работа
Холандски книжки не важат в Онтарио, аз имам холандска, но на 12 ноември съм на кормуване в Онтарио.Жени написа:В Онтарио важат книжки от чужбина - 4-5 страни бяха: Германия, Холандия, Англия, САЩ (цитирам по памет и в случая не претендирам за точност и изчерпателност на имената на държавите), но със сигурност важат само любителските книжки, които тук се наричат категория G.Sunny boy написа: Янки книжка важи,също и Германска
Трябваше да си мина G1 като всички новобранци и т.н...
Германските важат. Дават ти направо онтарийска срещу германска.
Вероятно си права!prace написа:Холандски книжки не важат в Онтарио, аз имам холандска, но на 12 ноември съм на кормуване в Онтарио.Жени написа:В Онтарио важат книжки от чужбина - 4-5 страни бяха: Германия, Холандия, Англия, САЩ (цитирам по памет и в случая не претендирам за точност и изчерпателност на имената на държавите), но със сигурност важат само любителските книжки, които тук се наричат категория G.Sunny boy написа: Янки книжка важи,също и Германска
Трябваше да си мина G1 като всички новобранци и т.н...
Германските важат. Дават ти направо онтарийска срещу германска.

Както написах, не помня със сигурност и не претендирам за точност!
Това е за около 55 000 на година - обикновен шофьор на камион. С overtime може и да ги удвоиш. Въпроса е че трябва да си в Canada и имаш разрешение за работа. Книжките дето ти ги искат няма начин да ги вземеш без разрешение за легално пребиваване. Не та знам кво ти е нивото на английски, но английския дето се говори там има доста малко общо с това което се учи по курсове и школи.
http://oilsands.infomine.com/careers/jo ... river.aspx
Това е за тези камиони дето си се влюбил в тях, но трябва да можеш да караш и работиш с поне 3 вида - камион, багер и още кво ли не.Изискването е 5 години опит в мина с минимум 3 вида оборудване или 8 години опит не в мина с тезй машини. Изисква се само любителска AB книжка ( за да може да ходиш до работа). Обърни внимание че има предварителна цедка и интервю
http://oilsands.infomine.com/careers/jo ... rator.aspx
http://oilsands.infomine.com/careers/jo ... river.aspx
Това е за тези камиони дето си се влюбил в тях, но трябва да можеш да караш и работиш с поне 3 вида - камион, багер и още кво ли не.Изискването е 5 години опит в мина с минимум 3 вида оборудване или 8 години опит не в мина с тезй машини. Изисква се само любителска AB книжка ( за да може да ходиш до работа). Обърни внимание че има предварителна цедка и интервю
http://oilsands.infomine.com/careers/jo ... rator.aspx
-
Хъли
сакън , да не провалиш хубавата работа ! Ако само Перчема ти стане курсист , иди-дойди , ама ако се домъкнат и Лимбата , Темето , Буклата , Гребена , Кичура , Мазния , демек всички категории от отбора по борба...майка ти жална , тухла върху тухла нема да остане в класното помещение ...пардон , в обменното бюро
Не вкарвай глутницата в кошарата :idea:

Може тези големите да се карат и без експирианс ,но преди това перчема трябва да се запише на 6 месечен курс в капилано колеж във Форт Мак и да го завърши успешно.
След което започва на 23Д на час старт и с овъртайма може да ги докара до 70-80К годишно преди данъци или казано по разбираемо 50К за джоба.
Тия 220К за които е гледал да ги забрави,те не са за неговия перчем ,а за доста по високи чела и малки уши.
След което започва на 23Д на час старт и с овъртайма може да ги докара до 70-80К годишно преди данъци или казано по разбираемо 50К за джоба.
Тия 220К за които е гледал да ги забрави,те не са за неговия перчем ,а за доста по високи чела и малки уши.