А дали е така....

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Joy

Мнение от Joy »

Аз пък,когато за пръв път пристигнах в Русия,и още на летището в ресторанта като прочетох "Нет кур" много му се блещих...Въпреки отличната си оценка по руски,още с пристъпването си на руска земя разбрах,че има много още какво да науча...Мъжът ми пък,когато за пръв път чу думата "кашкавал" страшно се смя-на руски звучи като нещо смъртоносно за котките :D Ееее,такива примери много,ами веднъж свикнал с думата на конкретния език,престава да ти прави впечатление и дори не се замисля човек за смисъла и на своя собствен...Хайде сега да не ви казвам фамилията си,че ще има да се смеете повече от колкото на планетата... :D Аз пък си я харесвам,защото е уникална. 8)
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Ako imash jelanie si kaji familiyata Joy, toy smehat e polezen. :lol: Inache si prava, chovek kato svikne s dumata ne mu pravi vpechatlenie. Az prvo mnogo se smyah na familiyata na Putin, ama sega ne mi pravi vpechatlenie. E, vij kato vidyah familiyata Pichon mu udarih edin smyah. :wink:
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Joy

Мнение от Joy »

Аааа,няма да я кажа,защото разбрали я веднъж и вече всичко живо забравя за името ми... :D Шефката ми едно време обожаваше да крещи фамилията ми по коридорите и все повтаряше,че името ми нищо не струвало пред фамилията... :D
Като каза за Путин и се сетих...Нали знаеш,че има квебекско национално ястие,което се нарича "Путин"-картофи с кашкавал и специален сос "Путин"?Заседнах аз веднъж при една нотариуска и се разприказвахме за тежкия емигрантски живот...Та тя,явно чудейки се с какво да ме впечатли,докато чакахме купчината документи да бъде преснимана взе да ми разказва за сина си-връстник на моята дъщеря.Веднъж я попитал как може руснаците да са толкова тъпи,все това не можел да се начуди...Е,защо да са тъпи?-го попитала тя?Е,ако бяха по-умни,щяха ли да си кръстят президента на нашия "путин"? :D
Та така,мъжа ми,като го разберат,че е руснак всички кебекуа се надпреварват да го черпят с "Путин" по заведенията-явно си мислят,че ще му направят четки по този начин... :D
Joy

Мнение от Joy »

Ааа,сега се сетих една история в Турция...Значи,докато си лежахме на плажа пред хотела в Кушадъсъ,една дебела туркиня до нас като се развика "Ебльо,Ебльо!",но ебльото явно не я чуваше и тя пак продължаваше в същия дух сума ти време,докато ние се напикавахме от смях,запушили устите кой с каквото може вече... :lol: Такъв смях падна тогава! :lol: Този ебльо много ни беше интересно да го видим какво представлява,но той така и не се появи и тя тръгна да го търси...
Аватар
Maria

Мнение от Maria »

Канук, а знаеш ли как е на финландски тръба
Та като заговорихме за финландски, направо си дойдохме на думата :D
Това е езика с неизчерпаемите възможности....
Та имах една колежка, Анелия, Нели се казваше, работихме заедно в сферата на туризма.....ееееех, блаженни години...
8)
И идват на рецепцията двама подпийнали финландци, усмихнати и лекичко подлагат по един лакът на деска за опора. Единият веднага изтърсва "Как си Нели как си" и наша Анелия, с 24-каратова усмивка, очарована от бързия езиков напредък на туриста, отговаря "Добре съм"....кратка пауза, след която оня пак "Как си Нели как си". Усмивката на Нела вече понамалява, но пак отговаря "Добре съм, благодаря"....3-ти път се повтаря въпроса на финландеца, но този път колежката се усеща, че нещо не е в ред и вече се изблещва на английски "Абе ок съм, мамка ти пияна" (туй последното на български и почти наум). Ония двамата се споглеждат и те и в крайна сметка се оказва, че хората просто са си искали ключа за стая 232 - "как си" било 2, а "нели" - 3 ...на любимия финландски език :wink:
А по отношение на финландските имена - е там вече наистина има какво да се научи. Айде, наздраве и от мен :beer:
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Mene mnogo me kefi tova yastie putin, to v nashite barove na kampusa e mnogo populyarno, osobeno s bira i dobra kompaniya. :lol:
Eee, Polya, shte pukna ot smyah s tova ime. Eblyo vikash. :lol: :lol:
Tova da ne e nickname na Ibrahim? :roll: :P Vse poveche me izkushavash s taya familiya. Ey ne kazvash, samo mi razplavash lyubopitstvoto. :lol:
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
ClaireIv

Мнение от ClaireIv »

A sigyrno znaete veche,che na FR "frenski kliuch "e clé anglaise.
Stranno nali :roll:

Haide pozdravi ot men i bonne chance :wink:
Carpe Diem!
Заключено