Гледах предаване по National Geografic за Алберта Канада

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Слънчо, човека не може да пита такова нещо щото сяка провинция си има собствени закони и разпоредби в тая насока.
Sunny boy

Мнение от Sunny boy »

Marginal39 написа:Слънчо, човека не може да пита такова нещо щото сяка провинция си има собствени закони и разпоредби в тая насока.
Имам категория C за камион важи ли ми книжката в Канада ?

Интерестно,ако не четеш какво питат хората ,как им отговаряш :wink: :lol:
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Ми отговарям им тва което важи за мойта провинция.
Sunny boy

Мнение от Sunny boy »

Marginal39 написа:Ми отговарям им тва което важи за мойта провинция.
Слънчо, човека питаше за Албърта, там може да е различно, както и в останалите провинции.

Ти откога си в Албърта? :wink:
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

По гот да му кажеме за сичките провинции че не се знае каде ше го духне вятъра ...
Sunny boy

Мнение от Sunny boy »

Marginal39 написа:По гот да му кажеме за сичките провинции че не се знае каде ше го духне вятъра ...
Аз мисля,че този е NO GO :wink: ,ама както ти казваш,лаф да става :lol:
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Мисли кво искаш, да мислиме не можаха да ни забранят дори и гадните комунисти.
Аз съм длъжен да помогна на който с квото мога, че живота е такава гейша, че не се знае един ден и ние на какъв шиш ше се въртиме ...
:beer: :beer: :beer:
Жени

Мнение от Жени »

Sunny boy написа: Янки книжка важи,също и Германска :wink:
В Онтарио важат книжки от чужбина - 4-5 страни бяха: Германия, Холандия, Англия, САЩ (цитирам по памет и в случая не претендирам за точност и изчерпателност на имената на държавите), но със сигурност важат само любителските книжки, които тук се наричат категория G. :wink:
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Жени, предполагам че и важат само за определен период от време (3 месеца напр.) ...
CFS 801

Мнение от CFS 801 »

Каквато и да е професионална книжка от която и да е друга държава различна от Канада не важи в Канада,даже и тая от бад реднек каунти саут оф Канада.Слушай ме мен ,а не лаиците дето пишат тук за да станеш човек. :wink:
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Е тва обаждах и аз ...
Жени

Мнение от Жени »

Marginal39 написа:Жени, предполагам че и важат само за определен период от време (3 месеца напр.) ...
Не, не е само за определен период от време, а ги приравняват (процедурата е за 5 минити на гишето) и не ходиш на изпит и на нищо, стига шофьорският ти стаж да е над 4г.

На моя мъж му приравниха commercial driving licence от САЩ на full G.
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Жени, исках да кажа че не можеш да караш с книжка от чужбина 10 год. да речеме ...
Жени

Мнение от Жени »

Marginal39 написа:Жени, исках да кажа че не можеш да караш с книжка от чужбина 10 год. да речеме ...
В този смисъл наистина не можеш! :wink: Трябва да си направиш труда да отидеш да им я покажеш, да ти я признаят и да ти издадат онтарийска! :wink:
Аватар
7George

Мнение от 7George »

A valid licence from the United States can be exchanged for a Class 5, 6, or 7 when the applicant is presenting a valid licence of equivalent class. All other classes requested would require testing and must provide applicable medical and vision screening. All applicants must present immigration and residency documentation and acceptable identification.

A valid licence from a country that has a reciprocal agreement with Alberta, includes Austria, Belgium, France, Germany, Japan, South Korea, Switzerland and the United Kingdom of Great Britain (excluding Northern Ireland), can be exchanged for a Class 5 when the applicant is presenting a valid licence of equivalent class.
Само дето едва ли някой ще иска да преговаря за наемане на човек, дето още няма канадска книжка. И няма разрешение за легална работа в Канада.
Заключено