Преместване в Калгари

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Kiwi

Мнение от Kiwi »

Местейки се през 2006 от Монтреал във Ванкувър новата ми работа във Ван заплатата ми бе 32% по-висока от Монтреалската.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Има си хас да се преместиш, защото някой ти предлага по-ниска заплата, въпреки несравнимо по-високите наеми, застраховки и цени.
TaniaTz
Обратна връзка:

Мнение от TaniaTz »

Братко,

Коментари ми бяха във връзка с кометирания сайт за заплати.
За моята позиция в този посочен сайт заплатата е 35К, получена реалната оферта за първа работа, е по-висока от цитираната в същия сайт заплата за мениджър ( моята позиция реално е по-ниска от мениджърската). Мислиш ли, че това се отнася само за моята позиция.
Не съдя по собствените си успехи, а посочената разлика в заплащането е съвсем реална. Естественно, че ще се премести човек заради парите, иначе климата е поне за мен убийствен.
Факт е , че Албърта е богата провинция, а където е нефта, там са и парите. Естественно имаме и по-големи разходи, но и по-големи възможности за реализация.
TaniaTz
Обратна връзка:

Мнение от TaniaTz »

Съжалявам, беше повторение на предишното.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Сестро, всички те взеха на бъзик. Усети се! Свали кепенците, има и други примери освен твоя.
TaniaTz
Обратна връзка:

Мнение от TaniaTz »

ablood написа:Сестро, всички те взеха на бъзик. Усети се! Свали кепенците, има и други примери освен твоя.
Прав си има и др примери като моя, само че те са тук ( темата е местене в Калгари) и си работят по специалността, нещо което на теб не ти стиска да го направиш.
Kiwi

Мнение от Kiwi »

ablood написа:Има си хас да се преместиш, защото някой ти предлага по-ниска заплата, въпреки несравнимо по-високите наеми, застраховки и цени.
Човек решава къде да живее на основата на много фактори. Заплатата е само един от тях. Аз съм ИТ, взимам страхотна заплата и не се оплаквам. А това за скъпите наеми, детски градини е истина. Но просто ние тук може да си го позволим.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

само да вмъкна, че за доста професии, които не са свързани непременно с нефтодобивната промишленост в Албърта :wink: , заплатите са твърде различни в полза на Квебек и Онтарио :beer: :beer:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Абе айде стига глупости вече, според твоя постинг излиза, че всички инжинери в Кебек взимат по 45к, а в Калгари по 200к...

Няма такъв филм с петорни заплати, нито с двойни, нито дори с 1.5...
Ако някой си взима нормална заплата в Кебек примерно от 70-80к, надали ще му дадът за същата работа 100-120к. само да се премести в Калгари... и дори да му дадът, достатъчно е да се погледнат цените на недвижимите имоти за да се откаже човек....
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
AlexAA

Мнение от AlexAA »

Сигурно ще се набия между шамарите, ама все пак...
В Калгари на 45К годишно започват секретарки (entry level).
Студенти, за лятна работа, вземат между 4000-4500 на месец.
Бакалавър инженер, директно от студентската скамейка, започва на 55-60К, ако не е в нефтена компания, и на 60-65К ако почне в нефтена компания (това го потвърдих с един от моите инженери преди 3 минути).
Мой приятел почна работа за общината в Калгари. Има средно специално образувание от България. Започна работа на 4-я месец, по обява в интернет, никви връзки.
Това е положението в Калгари. Който иска да вярва.
За Монтреал не знам
Наздраве
army

Мнение от army »

Моят готвач/едно време/- и той ми викаше:
"Началник, от 20г. съм в армията и все още пържола с кокал не ми се е падала?????"
- "Просто късмет"! :D
:wink: :beer:
Човек е голям, колкото са големи мечтите му
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
Sunny boy

Мнение от Sunny boy »

AlexAA написа:Сигурно ще се набия между шамарите, ама все пак...
В Калгари на 45К годишно започват секретарки (entry level).
Студенти, за лятна работа, вземат между 4000-4500 на месец.
Бакалавър инженер, директно от студентската скамейка, започва на 55-60К, ако не е в нефтена компания, и на 60-65К ако почне в нефтена компания (това го потвърдих с един от моите инженери преди 3 минути).
Мой приятел почна работа за общината в Калгари. Има средно специално образувание от България. Започна работа на 4-я месец, по обява в интернет, никви връзки.
Това е положението в Калгари. Който иска да вярва.
За Монтреал не знам
Наздраве
Аз ти вярвам,защото зная,че е така :wink:
Pepon

Мнение от Pepon »

Аз пък не му вярвам, повече вярвам на PayScale Canada:

http://www.payscale.com/research/CA/City=Calgary/Salary

Там секретарките са 36000C$ средно, а не entry level, маса вишисти, сред които и ИТ специалистите са на 55000C$. Аз за такива пари не бих отишъл на майната си никога, който иска да ходи.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

TaniaTz, нека да повторя за повече яснота. Значи ти не вярваш на официална статистика, платена със сума пари за да се изследват хиляди случаи, и направена съвсем професионално (т.е. срещу заплащане на извършващия статистиката),
а вярваш безрезервно на това което си "чула" от "рекруитъра"

Странно, но аз с моите рекруитъри не обсъждам заплати, които не са за моята позиция.

В Монреал също има 200к + заплати. Това, че не си чувала за тях не означава, че ги няма.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола