бебе родено е канада....
бебе родено е канада....
Искам да попитам,ако имаме с жена ми дете в Канада,то си става гражданин на съответната страна,а ние като негови родители?
- milla
- Модератор
Re: бебе родено е канада....
Вие ще станете канадски граждани след изпълнение на всички изисквания, свързани с получаване на канадско гражданство като постоянно-пребиваващи в Канада.manuf написа:Искам да попитам,ако имаме с жена ми дете в Канада,то си става гражданин на съответната страна,а ние като негови родители?
След три годишен престой на канадска земя се подава молба с придружаващите я нужни документи за получаване на канадско гражданство. Чака се одобрение от имиграционните власти. След няколко месеца или година (информация от познати, минали успешно тази процедура) канят на среща с имиграционен служител, с който се провежда интервю и ако кандидатите получат положително решение на интервюиращия, съответно се получава гражданството.
Мечтите се постигат, когато се потрудиш за тях, така както вятърът гони облаците, докато се покаже слънцето!
- milla
- Модератор
Остналите обстоятелства не би трябвало да ни засягат. Добре е да се съсредоточваме върху зададената тема и конкретните въпроси, така ще се избягват всякакви излишни било то коментари или пък конфликти.ablood написа:Имам чувството, че питащия дори няма работна виза. Иначе какво би го интересувало канадското гражданство?
Мечтите се постигат, когато се потрудиш за тях, така както вятърът гони облаците, докато се покаже слънцето!
и това няма нищо общо с раждането на дете в Канада. Родител не става гражданин ако роди дете в Канада. След като детето навърши пълнолетие може да спонсорира родителя си по съответната процедура, акотогава още има такиваmilla написа:След като има добра информираност (най-добре от официалните сайтове, но....това е друга тема), може да има и дългосрочно планиране, доколкото е във възможностите на дадения човек.

.....
бебе родено в канада,на колко дни може да отпатува до бг./за какъв период може да остане в бг/ например и ще спрат ли детските или социала на семейството?някой знаели със сигурност,а не да предполага.
Re: .....
социала зависи от родителите, не от детето и те не могат да пътуват извън Канада, но може да го пратят по баба или някой друг.poly6620 написа:бебе родено в канада,на колко дни може да отпатува до бг./за какъв период може да остане в бг/ например и ще спрат ли детските или социала на семейството?някой знаели със сигурност,а не да предполага.
Без паспорт няма да може да пътува, за него трябва акт за раждане, тоест поне 2-3 месеца след раждането ще са готови всички документи, тогава няма да има проблем от страна на авиокомпанията да го качи на борда.
Докато родителите живеят в Канада и подават данъчни декларации и детето не ходи на училище ще си получават детските, защото реално никой не може да разбере това дете в Канада ли е или не. Виж ако не ходи на училище след 6 гдини става малко по-трудно
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Личи си, poumpy, че не си се задълбочавал в проучването на тези въпроси. 
Естествено, че базовата сума на социала не зависи от наличието на деца, но има надбавки които зависят.
Не е вярно, че получаващите социал не могат да пътуват извън Канада. Могат, но за не повече от 30 дни последователно. При престой над 30 последователни дни извън Квебек се счита, че пребиваването в Квебек е прекъснато/прекратено.
Но това е теорията т.е. написаните на книга изисквания. А иначе е вярно, че докато не си признаете или не ви хванат, че лъжете, всичко ще си върви по старому и ще си получавате и детските и социала в установените размери.

Естествено, че базовата сума на социала не зависи от наличието на деца, но има надбавки които зависят.
Не е вярно, че получаващите социал не могат да пътуват извън Канада. Могат, но за не повече от 30 дни последователно. При престой над 30 последователни дни извън Квебек се счита, че пребиваването в Квебек е прекъснато/прекратено.
Но това е теорията т.е. написаните на книга изисквания. А иначе е вярно, че докато не си признаете или не ви хванат, че лъжете, всичко ще си върви по старому и ще си получавате и детските и социала в установените размери.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
- milla
- Модератор
Именно това съм обяснила, че гражданството им зависи от изпълнение на поставените изисквания, а не от раждането на дете и съм ги конкретизирала в резюме. А за планирането вече остава процедурата, за да се получи статут постянно пребиваващ, престой 3 год. на канадска земя, минаване на съответно интервю и т.н.poumpy написа:и това няма нищо общо с раждането на дете в Канада. Родител не става гражданин ако роди дете в Канада. След като детето навърши пълнолетие може да спонсорира родителя си по съответната процедура, акотогава още има такиваmilla написа:След като има добра информираност (най-добре от официалните сайтове, но....това е друга тема), може да има и дългосрочно планиране, доколкото е във възможностите на дадения човек.
да на тези за социала определено не съм се нито задълбочавал, нито проучвал. Определено смятам, обаче че не е важно дали детето е тук физически или не, просто защото то не се разписва никъде. Освен това ако го придружава visitor на връщане в Канада, то не се регистрира, защото визитора си попълва митническа декларация за себе си, в която детето резидент/канадец не фигурира, тоест не се декларира кога е излязло и колко време е прекарало навън.Linko написа:Личи си, poumpy, че не си се задълбочавал в проучването на тези въпроси.
това е ужасен съвет, защото когато ви хванат, по една или друга причина и това се случва, то целия обяд се връща обратно на държавата, което си е чиста пре....ка. Веднъж си се забатачвал, стоейки на социал и втори път връщаш парите....не ми се мислиНо това е теорията т.е. написаните на книга изисквания. А иначе е вярно, че докато не си признаете или не ви хванат, че лъжете, всичко ще си върви по старому и ще си получавате и детските и социала в установените размери.
просто любопитство: как обясняваш на социалния работник, че си си закупил билет за 1200 долара до БГ при месечна помощ от 500 долара ? Не се заяждам, просто ми е интересно ?Linko написа:Не е вярно, че получаващите социал не могат да пътуват извън Канада. Могат, но за не повече от 30 дни последователно. .
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
poumpy, поради незнанието си ти всъщност даваш този "ужасен съвет", за който обвиняваш мен. Аз просто си казвам нещата в прав текст, а всеки да си прави сам сметката и си взема своите решения.
Та който не го направи защото е убеден, че няма начин да разберат кога и за колко време детето е било изън Квебек (по твоите логични обяснения), то той си поема риска след време да връща надвзетите суми. Тук отново си напълно прав, всичко надвзето подлежи на връщане и то с лихвите.
А за това какво се обяснява и какво не на социалния агент отново нямаш никакво понятие и затова не ми се коментират безпочвените ти фантазии.
Определено няма никакво значение какво смяташ ти, а какво смята законодателят в тая държава - Канада. И законодателят, за разлика от теб, смята че едно от изискванията за да имаш право на детски ("Crédit d'impôt remboursable pour le soutien aux enfants" от RRQ плюс "Prestation fiscale canadienne pour enfants" от RC ) е детето да живее при теб - L'enfant réside avec le bénéficiaire ou il est placé par un centre jeunesse et la contribution exigée par ce centre est payée.. Ако детето отпътува при баба си, то трябва да се уведоми незабавно RRQ и RC по телефона и с последващо изпращане на специален формуляр.poumpy написа:Определено смятам, обаче че не е важно дали детето е тук физически или не, просто защото то не се разписва никъде. Освен това ако го придружава visitor на връщане в Канада, то не се регистрира, защото визитора си попълва митническа декларация за себе си, в която детето резидент/канадец не фигурира, тоест не се декларира кога е излязло и колко време е прекарало навън.
Та който не го направи защото е убеден, че няма начин да разберат кога и за колко време детето е било изън Квебек (по твоите логични обяснения), то той си поема риска след време да връща надвзетите суми. Тук отново си напълно прав, всичко надвзето подлежи на връщане и то с лихвите.
А за това какво се обяснява и какво не на социалния агент отново нямаш никакво понятие и затова не ми се коментират безпочвените ти фантазии.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!