Преместване в Калгари

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Aries

Мнение от Aries »

ablood написа:
Aries написа:Хайде сега някой да ми обясни къде ще отиде разликата от 2,048 и 270*4 (според думите на Монтреалец, за заплата 8.50), която е 968 за две седмици или 25 хиляди за година.
Я си изрази мисълта малко по-подредено, моля!
Ето ти го по подредено:
Калгари:
Работят на 16 двама души - чисто на две седмици - 2,048
Монтреал:
Двама на 8.50 - за две седмици чисто (по думите на съфорумника, че те точните данъци за Квебек са тайна) имаме 1,080
Разлика между двете нива - 968 за две седмици или 25 хилки на година.
И сега въпроса: Е, ли в Калгари всичко 2 пъти по-скъпо, за да няма разлика дали работиш там за 16 или в Монреал за 8?
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Ми като е такава далавера, що още не си заминал ?
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Aries

Мнение от Aries »

Kan_Tangra написа:Ми като е такава далавера, що още не си заминал ?
Както вече казах, Калгари не ме кефи. Предпочитам по нормален климат. :)
Освен това, както каз Любо, за квалифицираната работна ръка разликата не е толкова голяма (но има разлика изобщо да не можеш да намериш работа по специалността си).
Освен това спора е породен от твоите думи, че няма разлика дали в Монреал ще получаваш 8 а в Калгари 16 на час. Е, разлика има, макар лично аз да не вярвам, че за една и съща работа разликата ще е толкова фрапираща. По-скоро ще е около 2-3 долара, което не е много и се стопява от разликата в наемите.
Ако обръщаш внимание на това, което съм написал, аз съм на позицията, че всеки си има своята причина да е там, където е. Пък била тя и неразбираема за останалите.
"Толерантност" към мненията на останалите е нещото, което липсва от повечето ти постинги.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Sunny boy написа:
Lub0 написа:Гледам пак тема Калгари и т.н. срещу Монтреал/Кебек и колко по-високи били заплатите на запад...

Това са пълни лъжи, за квалифицирани професии заплатите са абсолютно еднакви в Канада, може да има малко разлика в данъците... Ако един програмист взема примерно 60к в Монтреал никой няма да му даде за същата позиция 120к ако отиде в Калгари...
И елементраната семтка показва, че в Монтреал например ще живееш много по-добре с 60к заплата отколкото в Калгари най-малко заради цените на недвижимите имоти...

"You get what you paid for" :lol: Ако поговорката е вярна, евтиният имот, в евтина area,в евтино city, едва ли е мерило за просперитет в америките.А за програмиста, Supply & Demand това е формулата която движи пазара.И,ако Калгари или където и да е решат,че 120К е добра инвестиция в програмиста си плащат и изобщо не се стряскат :wink:
Е айде сега приказки от 1001 нощ...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Sunny boy

Мнение от Sunny boy »

.....Кое по точно е от 1001 нощ...за пръв път чувам цените на недвижимите имоти да влияят на качеството на живота на някого, независимо от това колко му се плаща :shock:
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Sunny boy написа:.....Кое по точно е от 1001 нощ...за пръв път чувам цените на недвижимите имоти да влияят на качеството на живата на някого независимо от това колко му се плаща :shock:
Колкото и да ти е странно, ние хората извън Делта сами си плащаме наемите и моргиджите. Знам, че за вас това е балъшко, че драстично сваля стандарта ни на животи и се отразява пагубно на качеството му.
Sunny boy

Мнение от Sunny boy »

ablood написа:
Sunny boy написа:.....Кое по точно е от 1001 нощ...за пръв път чувам цените на недвижимите имоти да влияят на качеството на живата на някого независимо от това колко му се плаща :shock:
Колкото и да ти е странно, ние хората извън Делта сами си плащаме наемите и моргиджите. Знам, че за вас това е балъшко, че драстично сваля стандарта ни на животи и се отразява пагубно на качеството му.

Изобщо не разбрах къде е иронията,ако това ти беше идеята :lol:
На ВИЕ ли ми говориш,или ако не, кои сме ние?/вас/ :shock:
Sugarplum

Мнение от Sugarplum »

Едва ли ще научиш нещо от Аблуда,
освен за сексуалната заблуда :P
danielle

Мнение от danielle »

Оooo Шуги, карантината падна както виждам 8). Сега да не вземеш да ни спукаш задните части от "строфички" :lol:
Аватар
7George

Мнение от 7George »

danielle написа:... Сега да не вземеш да ни спукаш задните части от "строфички" :lol:
Що нямаш ли си предни? На теб май ти се ще нещо такова... :D А по темата: редовно си го местя, и в двете посоки, ... в Калгари. :lol:
Embrace your climate change!
Sunny boy

Мнение от Sunny boy »

7 :beer:
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Aries,
да, наистина липсва ми толерантност към мненията на някои. Но има други от Калгари, например, които много уважавам. Джордж, например. Понякога от тях ме е срам малко от нещата, които пиша, но какво да се прави; аз знам, че за който не се отнася това, няма да се засегне. Най-много да ме помисли за заядлив.

Не всеки има причина да е там където е, както казваш. Случва се някой да няма причина да е там, където е и да си мисли, че като се премести ще го реши тоя проблем. Винаги има една група хора, търсещи магическото хапче, дето ще реши всички проблеми.
По същия начин същия тип хора приказват сладко и пресладко, как някой ден ще се върнат в бг и с многото пари ще отворят голям бизнес. И как само ако имаха парите, всичко щеше да тръгне гладко, като по водна пързалка, и нямаше да има никакви проблеми. Същите хора по една случайност никога не са имали бизнес в бг и понятие си нямат от проблемите свързани с него.
Мога да дам и други примери. Схващаш ли общото? Идеята за магическото хапче е толкова силна, че заслепява далновидността и пречи на човека да осмисли реално и да претегли плюсовете и минусите. (а може и тоя тип хора по принцип да си страдат от липса на далновидност, не знам)

Понеже тоя тип мислене ме дразни, аз си пиша, барем някой се сети да попрегледа и негативните възможни последствия на едно такова местене, и да се разсъждава по-реално.
Повечето неща, които са пишат са силно преувеличени. Погледна ли линка, от статистиката, който постнах. Средната работна заплата в Алберта е по-ниска от тая в Квебек. Вярно момента, че някой може и да не може си намери работа в Мон го има. Има го и момента, че в Ка шанса да те вземат е по-голям. Но не е 100 пъти по-голям. няма ги тия баснословни разлики.

Пак казвам, за ценообразуването огромна роля играе заплатата на персонала. Не съм бил в Ка, но съм почти сигурен, че във всякакви заведения - кафета, барове, ресторанти, цените са по-високи. Цените на всякакви услуги също ще са по високи. Някой даже каза - само тип-а за пицаджията е 5кинта.
Виж техниката и храните в супермаркетите може да са на почти същите цени.
За заплатите, не мисли, че са по-малки. Чувал съм, че в Алберта никой не се хваща за по-малко от 15$, където и да е, дори и за метач в Макдоналдс. Просто с по-малко не можеш да оцелееш. Трябват ти за разходите. Това е, което са ми казвали хора, живяли там.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола