09.06.2008 Първи документи-ПУСНАТИ(ПРИСТИГНАЛО ACCUSE)

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
MISHE

малък проблем

Мнение от MISHE »

При нас се яви проблем с превода на парите, за което е писано много. Получихме писмо да изпратиме още 24.19 CAD, защото толкова не достигали да ни отворят досие. Много се разочаровах, защото бях обяснила на банката какъв проблем може да изникне и пак се случи. Сега наново такси и т.н. Така и не се разбра къде изчезват тези пари и защо.
didi1979

Мнение от didi1979 »

E това е много неприятно наистина,аз за това се презастраховах като накарах банката да прати във виена и писмо тяхната банка да върне отговор колко са и разходите и ги платих допълнително
как точно беше озаглавено писмото за дължимата сума
Аватар
Amental
Обратна връзка:

Мнение от Amental »

Еми то ни се изтъркаха на 1000 човека тука езиците да обясняваме че най-сигурния,лесен и удобен начин да се пратят парите е с чек от Централна Кооперативна Банка където служителите са много добре запознати за какво става въпрос а и отделно се елиминира възможноста да не получат цялата сума.

Ако някой има неясноти да пита- с каквото може ще помогнем
DCS-15.03.08
Accuse - 10.04.08
Interview-16.06.08 ОК
Букурещ - 10.07.08
Баркодове - 04.08.08
Медицински - 21.08.08
OK - 18.09.08
Покани за виза - 20.10.08
06.11.08г. - ВИЗИ !!!Изображение
MISHE

Мнение от MISHE »

Преди да пусна превода бях изчела всичко писано. Имаше доста противоречиви мнения за услугите на ЦКБ. А в ЦКБ една от служителките ми каза, че не била наясно със сертифицираните чекове, но ще пита и да отида на следващия ден. Реших да не рискувам. Питах и моя приятелка, която е в Монреал вече 3 години. Каза ми, че те са пращали чрез SWIFT от банката, която и аз изпратих. Те не са имали проблем, а аз да, въпреки стократните обяснения на служителите какво искам. Не знам къде е грешката. Мисля, че не е в нас.
Аватар
emilcho

Мнение от emilcho »

Аз платих с кредитна карта и нямахме никакви проблеми.
"I am a very stable genius " - Powered by Donald Trump
"Donald Trump is a fucking moron " - Powered by Rex Tillerson
Аватар
Amental
Обратна връзка:

Мнение от Amental »

Чековете се издават от централния клон които се намира на кръстовището на Раковска и Дондуков където въпросния чек се издава за точно 5 мин - няма нужда да знаете номера на суифтове и сметки - хората са много добре запознати :)
Може и в други клонове но за да е "сертифициран" трябвало да го разпише някой си директор които се помещава в централния клон и по този начин губите поне един ден- тоест внасяте парите и на другия ден от банката ви извикват да си вземете вече разписания чек.
Затова според мен най-безболезнения начин е отивате на място в центр. клон, издават ви чека, пъхате го в плика и си отваряте една студена :beer:

;)
Успех на всички
DCS-15.03.08
Accuse - 10.04.08
Interview-16.06.08 ОК
Букурещ - 10.07.08
Баркодове - 04.08.08
Медицински - 21.08.08
OK - 18.09.08
MISHE

Мнение от MISHE »

Благодаря за обясненията.
Дано да стигнеме да изпращаме документи за Букурещ. Тогава ще изпратиме парите със сертифициран чек, за да няма проблеми. Човек се учи от грешките си.
Аватар
Amental
Обратна връзка:

Мнение от Amental »

MISHE написа:Благодаря за обясненията.
Дано да стигнеме да изпращаме документи за Букурещ. Тогава ще изпратиме парите със сертифициран чек, за да няма проблеми. Човек се учи от грешките си.
за там няма нужда от чек тъй като имат изискване да се плаща през Юнион Банк където таксата за превод е 2 ЕУР и доколкото знам няма досега проблеми с непристигнали пари :)

:)
DCS-15.03.08
Accuse - 10.04.08
Interview-16.06.08 ОК
Букурещ - 10.07.08
Баркодове - 04.08.08
Медицински - 21.08.08
OK - 18.09.08
MISHE

Мнение от MISHE »

Благодаря Amental!
Пак щях да сгафя :oops: .
В отговор на didi 1979 ето какво пише в писмото:
Objet : Accusé de réception
Madame,
Nous accusons réception de votre ,, Demanded e certificat de sélection, , ainsi que des droits exigibles:
Au montant de 665,81 dollars canadiens. Ce montant est insuffisant et nous ne pourrons étudier votre demande que lorsque la somme
manquante, soit un montant de 24.19 dollars canadiens, aura été
créditée sur notre сompte
Аватар
cherna_perla

Мнение от cherna_perla »

аз също съм плащала с чек от ЦКБ и нямаше никакъв проблем.но когато питах за "сертифициран"чек ,служителката ме погледна мнооогооо"умно".обясних и се оказа,че такова понятие в банковите среди нямало. :( а всеки един чек трябва да е подписан от управителя на банковия клон задължително :) .
didi1979

Мнение от didi1979 »

Благодаря за отговора! Просто исках да видя каква е разликата
Успех,просто доплатете сумата и не вярвам да има проблем
Аватар
Amental
Обратна връзка:

Мнение от Amental »

cherna_perla написа:аз също съм плащала с чек от ЦКБ и нямаше никакъв проблем.но когато питах за "сертифициран"чек ,служителката ме погледна мнооогооо"умно".обясних и се оказа,че такова понятие в банковите среди нямало. :( а всеки един чек трябва да е подписан от управителя на банковия клон задължително :) .

да бе нямало сетифициран чек ама го пише на сайта им :lol:

Поименен чек
Чек, който е издаден в полза на конкретно физическо или юридическо лице. До момента на изплащане средствата по чека са по сметка на издателя - физическо лице, юридическо лице или банка. Видовете чекове според издателя на чека са:

* Лични чекове /personal cheques/: издателят е физическо лице, което има открита чекова сметка в дадена банка, и притежава лична чекова книжка. Обикновено по тези чекови сметки банките не допускат овърдрафт и когато стойността на чека надвишава наличността по чековата сметка, банката на издателя отказва плащане.
* Фирмени чекове /commercial cheques/: издателят е юридическо лице /фирма/ или друг вид организация, която има открита чекова сметка и притежава съответна чекова книжка от обслужващата я банка. По тези сметки също не се допуска овърдрафт, освен ако не е договорен овърдрафтен кредит.
* Банкови чекове /bank drafts, bank cheques, banker's cheques/: издателят е търговска банка. Тези чекове се считат за относително нискорискови, поради факта, че банките стриктно следят да покриват издадените от тях чекове с необходимите средства по сметките си при банките-кореспонденти.
http://www.ccbank.bg/display.php?page=check&sub=40

:)
В САЩ и Канада се среща и понятието 'certified cheque' /сертифициран чек/, а във Великобритания - 'marked cheque'.

Това е банков чек, който се счита, че формално е деклариран от банката-издател за валиден, и че сумата на чека ще бъде изплатена от средства, които са специално заделени за покритието на чека.
или иначе казано се гарантира че получателя ще получи цялата сума и от нея няма да удържа нищо - каквато и е идеята на въпросния чек ;)

:beer: :beer: :beer:
DCS-15.03.08
Accuse - 10.04.08
Interview-16.06.08 ОК
Букурещ - 10.07.08
Баркодове - 04.08.08
Медицински - 21.08.08
OK - 18.09.08
Аватар
cherna_perla

Мнение от cherna_perla »

Amental,не споря ,и понятие си нямам от чекове ,ама да беше видял физиономията и като и казах за "сертифициран чек" :D
Аватар
Amental
Обратна връзка:

Мнение от Amental »

:) черна перла и аз не споря :) вярвам ти безусловно че е било така
в централния клон обаче би трябвало наистина да са нясно :)

:beer:
DCS-15.03.08
Accuse - 10.04.08
Interview-16.06.08 ОК
Букурещ - 10.07.08
Баркодове - 04.08.08
Медицински - 21.08.08
OK - 18.09.08
Аватар
cherna_perla