8 ãîäèíè â Canada
-
Мисли в перспектива 40-50 години. Тогава населението на Canada ще е от "бежавата раса" кръстоска между китайци и индийци. Всичко друго ще се е претопило.Странджата написа:Пък и откъм население , не знам за Алберта , но романите ако се развъдят по-яко във френската провинция , ще надминат и циганите в родината си

Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
-
- ясна имиграционна програмаbateto написа:-Защо точно Канада след като може спокойно да си въртите мотиката и по други географски ширини с далеч по благоприятен климат и социална политика към копачите си,а се набутвате в дивия северноамерикански капитализъм на 6 месеца зима.
- френски език
Аз лично предпочитам New Zealand, но там за да събереш точки трябва да си лицензирам зъболекар, а за да го направиш трябваше да дъриш изпит там, а по това времем визи даваха през крив макарон...
След 20 месеца може да се пробвам, но тогава поне единият от семайството ще има дипломас която може да се лицензира директно, а и вече не трябват визи нито за българи, нито за канадци
Алернативата ми е Франция/Испания, но там винаги ще си имигрант сред местни. И тук съм имигрант, но поне не сред местни

Бе то ако е румънец ша са оправите! Ми ако е индиец? Рикша и ти впегнат в нея!Странджата написа:Значи , щерка ми , ако я поиска румънец , да поръчвам дачията

Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
-
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Отговорът е много лесен, батето. И той е - не е твоя работа. Който поради какво и за какво е тръгнал си е негова работа. Както и ти не искаш никой да ти се бърка в твоите работи, така и остави другите на мира.bateto написа:...обаче на мен основният въпрос който поставям на всички нови мераклии ти го поставям и на теб -Защо точно Канада след като може спокойно да си въртите мотиката и по други географски ширини с далеч по благоприятен климат и социална политика към копачите си,а се набутвате в дивия северноамерикански капитализъм на 6 месеца зима.
Ама докато продължаваш да обсъждаш т.е да се подиграваш с дипломите, квалификацията и уменията на другите, то и ти ще си предмет на обсъждане. Няма начин другояче.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
добре си спомняш ако тогава съм мрънкал сега псувам, все очаквах грозотия и тъпотия ама пък чак толкова. Тук ако не изкатваш яки кинти няма смисъл да стоиш, яки кинти не казвам на 2-3 хил. на месец, а на 20-30 хил,. на месец, да надиплиш и да бягашgalin написа:..........
А и доколкото си спомням ,още от срещите в София (В Дървеното) ти мрънкаше срещу Канада,че май и затова си удължи срока на идването тука (та ти изтече сертификата ,който е 3 години).....не си първия на който не му харесва тука,ама ако искаш да си обективен,поне пиши какво точно на тебе не ти харесва и недей чак толкова да плашиш новите кандидат-емигранти.........Хайде :beer2:
Sugarplum написа:Разбрах,че си падаш по веселбатаAlexAA написа:А така младежи. Развесели се малко темата. като за уикенда. Щото по едно време се беше натопорчило положението - туко виж пак сме почнали да си ги мериме.....
Евалла Шугъре, не бях се замислил, че АА може да значи и безименни алкохолици, Ха-Ха.
Абе на мен такa се живее, че не е истина, ако да съм на 38. Живее ми се все едно съм на 20. Само дето на 20 немаше кинти и си беше лека мизерия. Но пък поне сега имам реферънс пойнт, дет се вика - мога 2 лева, мога и двеста (образно казано).
Айде лек уикенд на всички and don't drink too much, OK.
CheersЩе ти предложа нова тема за уикенда,ако не възразяваш
Ще я кръстим:
SEVEN YEARS ITCHИмаш цял уикенд да я умуваш и тълкуваш.Ако се затрудниш нещо,да ми изсъхнат чорапите ,ако не се включа да ти помогна
Щот нали сме още СИВ тука,и се поощрява помощта, за вехти и нови имигранти
Абе и твойта май ще излезе:
Юнак до Юнака,
Коняк до Коняка

Няма го Коняка,
Сърби ли го Юнака

da, този сайт го знаем ,всеки който е бил на юг го е чел. Все пак за мене, най якия хотел на Карибите е Атлантис ( www.atlantis.com ), в Nassau, на Бахамите. Не съм бил там, само отвън го гледах, че не ми беше по джобаAlexAA написа:Гледай сега Саше,
Това е по-добър хотел от най-доброто в което съм влизал в Канада (Лейк Луиз, Банф, и Калгари). Аз аз съм влизал в най-доброто.
. Но и за двете категории имам едно условие - курортът трябва да е в Топ 10 (за Доминиканската република) или в Топ15 за (мексиканската ривиера). Класацията е на www.tripadvisor.com . Това е велик сайт, Наздраве

Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Айде стига сте се надлъгвали всичките, колкото и да се надувате, Канада не може да стъпи на малкото пръстче на Европа, когато става въпрос за платен отпуск, а и за много други неща.Lub0 написа:Е айде посмали малко, как така аз имам 4 седмици = 20 работни дена платена отпуска на година? И как на всеки 5 години ще се увеличава с по още 1 седмица? да не говорим, че ако искам мога да си спестявам седмици вместо да ми плащат извънредният труд след 37.5 часа дето ги работя на седмица? Това има ли го в БГ-то, че аз нещо не си спомням?
http://www.citynews.ca/news/news_13353.aspx
"the current average of two weeks off paid and 10 stat holidays following the first year of employment. The only exception Saskatchewan, which has legislated that employees receive three weeks paid vacation after the first year.
But it's still nowhere near Europe, where, in Austria for example, workers get a minimum of 30 days paid vacation time and 13 public holidays a year. In Sweden there aren't any public holidays, but everybody gets five weeks off. In Australia and New Zealand the magic number is four weeks."
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."
Winston Churchill
Winston Churchill
- Lub0
- Обратна връзка:
Канада, Европа, и прочие, нали знаеш приказката за статистиката... Истината е кой както се ореди, ти като не си можал недей да разправяш, че други не могат, да не говорим че в нашият бизнес - ИТ минимума е 3 седмици платена ваканция, до сега не съм чул за някой, освен теб, с 2 седмици ваканция работещ ИТ в Канада...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
виж, тук не си много прав.. в по-големите фирми може да почват с 3 седмици, но в по-малките и почващите на начални позиции са на 2 седмици... в нашата фирма след след 2 години стаж става 3 седмици отпуската, на 5-ата година стават 4 седмици.. после не знам, не съм се интересувал..Lub0 написа:Канада, Европа, и прочие, нали знаеш приказката за статистиката... Истината е кой както се ореди, ти като не си можал недей да разправяш, че други не могат, да не говорим че в нашият бизнес - ИТ минимума е 3 седмици платена ваканция, до сега не съм чул за някой, освен теб, с 2 седмици ваканция работещ ИТ в Канада...
Everyone should believe in something -
I believe I'll have another drink.
I believe I'll have another drink.