Калгари / Ванкувър?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Aries

Мнение от Aries »

Hullman написа:Пехливан не се вълнувай толкова. Тук сме за развлечение и разнобразие. Хълман пише предимно през деня от офиса си защото е мързелив и не му се работи много много и така го е докарал че да има време да си пише като в същото време си плаща заемите като теб без да краде и да убива.:)

Хълмен не се е хванал за теб, не те обижда а просто си казва мнението как му звучи твоята история.:)
Ти вместо да се пениш тук може да напишеш как ти звучи примерно история написана от Хълман аз нямам нищо против.:)
Ами историята на Хълбой звучи така:
Хълбой е много хитър и взима студентски заем, за да си отвори дюкянче. Главозамаян от успеха си да преметне Канадската машина си купува боксониера с също толкова главозамайваща лихва върху заема. Това не е важно, важно е, че ценната придобивка гледа точно в прозорците на посланическите щерки-девици (от тук и вечерята на свещу - да се вижда по-добре през телескопа).
Хълбой има умопомрачителния доход за преуспели имигранти от 25,000 преди данъци, но това не му пречи да има още една митична покупка (детачед хаус или той-знае-какво), както и да кара чисто ново ферари (не може да е по долу, че те девиците иначе не се подлъгват).
Така главозамаян от супер-успеха си, Хълбой ръси нравопоучения наляво и надясно без много да се замисли дали плещи глупости или си чеше клавиатурата.
Как ти се струва тази гледна точка?
P.S. А сега сериозно - коригирай една от двете линии - дохода или придобивките. Седни прочети един учебник по счетоводство и този път се опитай да осмислиш нещата, които са написани вътре (не е толкова сложно). Може пък и да ти е полезен някога.
Hullman

Мнение от Hullman »

Ето виждаш ли Пехливан хората си пишат как им звучи исторята на Хълман, живота си върви, съфоръмниците си четат и аз нямам нищо против. Нито ги обиждам нито ги заплашвам.
Ако държиш да ме намериш ето ти адераса ми.
101 -1500 Банк стр.Отава, Онтарио. Ако имаш проблеми да ме намериш тел. е 613 521 1350 ще ти кажа как да стигнеш до адреса.:)

Добър опит Ариес.
Само дето доста неща не са точно така както си ги описал.:)
Първо Хълман никога не е казвал колко точно му е дохода. Апартамента в който живее е доста по голям от боксионера, колата която кара е наистина чисто нова на лизинг на името на фирмата но не е Ферари. Наистина дохода на Хълман изглежда по малък от колкото реално е но това е защото преди да ситнгне до счетоводния термин "Нет инком" от този доход са приспаднати доста разходи като лизинг на нова кола, мобилен телефон, амортизацията на покупка на нов лаптоп който Хълман си ползва и в къщи, мобилен интернет който мога да ползвам в офиса,в колата и в къщи, вечери по ресторанти с клиенти, бензин за колата, застраховка на колата, подръжка и мивка на колата. Все неща за които когато си на заплата си плащаш от джоба. Ето затова и дохода на Хълман би могъл да изглежда по малък. Ако те кефи цифрата 25 000 $ аз нямам нищо против.
От терасата си не гледам девици а къщата на прайм министъра.
Писанята на Хълман изхождайки от позицията на собственик на бизнес може да звучат като плещене на глупости за хората които са на заплата но това е заради различните гледни точки.
Уверявам те че от гледна точка на собствениците на бизнес голяма част от писанята работниците на заплата са също плещене на глупости.
Това пак е заради разликата на гледните точки и че двете страни винаги седят от различни страни на масата когато искат нещо един от друг.:)
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Pehlivan написа:...какво се заяждаш с мене,ако те видя ще те скъсам бе говедо нещастно,хванал се за живота ми,кой си ти бре редко нещастие...
пич, много се изложи, много! Тук таквиз закани не се толерират в тоз форум. Като не можеш да му отговориш подобаващо, се започва със заплахи, така ли?!?!? Ти ни обяви за Байганьовци , ама с тоз твой "изблик" се вижда кой какъв е. Жалко, а аз си мислех, че говорим с интелигентен и възпитан човек...
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Хъл,приемаш ли гости неканени :roll:
Адреса го знаем,ще го въведем на GPS и сме при теб,но първо да дойдем :lol: :D
Но после да не кажеш"ама нямам пържени картофки",че тогава ще пратим Пехливан ,а той както е тръгнал ще се пресъздаде "Война и Мир"
todoto

Мнение от todoto »

Абе не знам дали в Калгари е по-добре но аз познавам случаи и в двете посоки. Познат който стоя тук три месеца и се върна в Калгари - основно заради работата и парите. Както и друг дето пък е бил тръкър и по сондите във форта. Та той от големите пари на нефта е кацнал в по-топлия Ванкувър не заради парите :wink:. Хора всякакви. Така, че ако гоните пари - Калгари. Тук имотите са в космоса (поне за сега :wink: ) и моргиджа е направо убийствен. Има теми във форума за това, просто ровете и четете.

Хъл тия фирмени знания ги имаме всички, не сме чак такива глупаци, ама фирма не се прави да спестяваш от данъци драги :lol: . Чудя ви се понякога на какво ви учат в Унесесето. Ама като се сетя как студентите в бързия София-Пловдив са ми разправяли как се купуват изпитите там, хич не се учудвам, че икономиката на България е на тоя хал в момента. То не, че тукашната цъфти в момента и връзва ама поне има ресурси. Сега с щатската криза ще се разбере колко чиним - можем ли без големия брат или не :wink: . Ще те видим и теб, споко.

Освен това да ти уточня - голямата разлика между истинския собственик и работника му е, че собственика има гледен хоризонт и затова оня с гледната точка работи за него. И ако ти гледаш на себе си като човек с гледна точка то си просто така да се каже работническа аристокрация или дребен буржоа по формулировките на другаря Маркс - т.е. горе долу не си с по-различен хал от тия на, които се присмиваш :wink: .
Aries

Мнение от Aries »

Hullman написа:Ето виждаш ли Пехливан хората си пишат как им звучи исторята на Хълман, живота си върви, съфоръмниците си четат и аз нямам нищо против. Нито ги обиждам нито ги заплашвам.
Ако държиш да ме намериш ето ти адераса ми.
101 -1500 Банк стр.Отава, Онтарио. Ако имаш проблеми да ме намериш тел. е 613 521 1350 ще ти кажа как да стигнеш до адреса.:)

Добър опит Ариес.
Само дето доста неща не са точно така както си ги описал.:)
Първо Хълман никога не е казвал колко точно му е дохода. Апартамента в който живее е доста по голям от боксионера, колата която кара е наистина чисто нова на лизинг на името на фирмата но не е Ферари. Наистина дохода на Хълман изглежда по малък от колкото реално е но това е защото преди да ситнгне до счетоводния термин "Нет инком" от този доход са приспаднати доста разходи като лизинг на нова кола, мобилен телефон, амортизацията на покупка на нов лаптоп който Хълман си ползва и в къщи, мобилен интернет който мога да ползвам в офиса,в колата и в къщи, вечери по ресторанти с клиенти, бензин за колата, застраховка на колата, подръжка и мивка на колата. Все неща за които когато си на заплата си плащаш от джоба. Ето затова и дохода на Хълман би могъл да изглежда по малък. Ако те кефи цифрата 25 000 $ аз нямам нищо против.
От терасата си не гледам девици а къщата на прайм министъра.
Писанята на Хълман изхождайки от позицията на собственик на бизнес може да звучат като плещене на глупости за хората които са на заплата но това е заради различните гледни точки.
Уверявам те че от гледна точка на собствениците на бизнес голяма част от писанята работниците на заплата са също плещене на глупости.
Това пак е заради разликата на гледните точки и че двете страни винаги седят от различни страни на масата когато искат нещо един от друг.:)
No harm done! Хъл, не бъркай "buy yourself a job" с бизнес. Бизнеса е нещо доста по различно.
Както и да е, не ме интересува колко печелиш. В чуждите панички не гледам. Това, което си постигнал те устройва и аз искренно се радвам, че си успял да реализираш това, което искаш. Нали затова сме дошли тук.
Единствено се чудя на хората, които винаги казват: "Нъц, няма да стане. Те тия работи така не стават. Трябват връзки, трябва късмет, трябва..." и аз не знам какво.
pticheto

Мнение от pticheto »

На фирмения знак пише ясно "Hull Quebec".Понеже територията е кебекоазка Hull се чете не "Хъл" , а " Юл". Няма такова понятие "Hullman", а трябва да бъде "l'homme d' Hull " -"Л'ом д'Юл" etc.(звучи като ломска дюла :lol: ) :lol: Научете си френския, :evil: колеги, и не се подигравайте , че са ви пуснали леко , а тези, които са се трудили да го научат, са ги прецакали.Няма безплатен обяд, рано или късно хитреците също плащат, надувките също отиват в мръсотията.
pticheto

Мнение от pticheto »

Ариес, прав си ,човек не бива да се отказва от идеите си, но явно теб не са те спирали велики хора и си бил връзкар и ти, за да мислиш така. Явно никога не си бил безработен и не знаеш какво е нужда от пари....Много се надявам в Канада да не е като тук за работа или за издигане да си принуждаван да минеш през нечие легло, но явно греша, за съжаление. Пък уж имало закони, била уредена държава....поне дори без квалификация печелиш много повече , а в БГ се продаваш и то евтино- за жълти стотинки.явно славата ни се носи и в Канада и затова всички ни третират така - понеже в БГ дори и държавните учреждания са станали публични домове. Е от бившия СССР са по- разкрепостени труженичките и ни бъркат с тях.Тежко на свестни и сериозни жени като мен.
Hullman

Мнение от Hullman »

Няма такова понятие "Hullman",
Да си чула че имена и никнеймове не се превеждат? Защото нали разбираш че името Капка и във Франция и в Квебек и Онтарио си е пак Капка.:)

Аватара и никнейма нямат нищо общо. Тук има хора с никнайм Джовани а аватара е един пингвин или никнейм Кримон а аватара една лазеща бълха по монитора.:)

А Хълман има, може да му се обадиш по телефона та даже и бизнес да правиш с него.:)
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Хъл ,за бизнеса разбрахме !Но за гости не разбрахме-приемаш или не?
И какво ще има за гощаване ,туй е въпроса :shock:
...нии ще сме гладни,бездомни,безработни и само с мечти
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

dream on :lol:
Let it go...
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Ивет как си :),нищо не казваш
Hullman

Мнение от Hullman »

Драго и Таня струва ми се че не сте решили още къде да идете. Вчера не искахте ли в Калгари и да ставаш там пожарникар?
Ако решиш за Оттава избии си от главата професията пожарникар поне в първите 5 години.
Хълман няма къща за 400 000 $ като Пехливан за да може да ви настани дълбоко в мазата така че да не му пречите.
За ядене имаше шоколад но куриера на който беше поверен го изяде.

Мога ди ви помогна с резервиране на мотел за 600 $ на месец в центъра на града или обзаведен апартамент пак в центъра на града с всичко необходимо дори с чинии, вилици и лъжици за 1100 $ където да живеете докато си намерите свой и да ви посрещна от аерогарата.
С това се ограничава моята помощ поради неприятни преживявания с други посрещнати за която ограниченост може да благодарите на тях.
А иначе Хълман е посрещал поне 5 семейства живеещи в Оттава писали във форума, някои вече пишат по малко защото са заети но с всички съм в добри отношения и се виждаме често.
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Хъл,човече има предвид за едно гости,все пак не всеки ден ще сме на гости на бизнесмен в Канада 8)
Ние вече сме решили къде искаме да сме.
За друго говорих аз
bateto

Мнение от bateto »

На мен лично Ван. ми харесва по вече като град от Калгари,не само заради климата.Обаче в Калгари,не само ,че ми се струва ,а е така има по вече и по добре платена работа.То не случайно половината БК гърби на нефтените плантации на Алберта за да си плаща баснословните моргичи за кондо или бунгало във Ванк. :lol:
Заключено