Калгари / Ванкувър?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Pehlivan написа:С растежа на цените също печелиш,така че при следваща покупка имаш по голем даунпеймънт,по малко лихви,нямаш наказателен иншурънс т.н.Просто и ясно,но не знам при теб какво е преуспяване,нали това са стъпките напред,лека полека с времето...?
ami първо, ако си мислиш, че таз къща от 400к , след 10 години ще е 800к, значи си дълбоко заблуден. Също така сметни колко лихви ще платиш за оня дето духа и ще се хванеш за главата. И това са ей така, пари на вятъра. За мен е логично и резонно да се купува ако имаш поне 35% за даун.
Супер тъпо ми се вижда да имаш съквартирант?!?!, та бил той и в мазето. Дет се вика , да не мога да пръдна спокойно. Каква е таз къща , туй privacy, щом го шерваш с някой?!
Още по-супер тъпо ми се вижда да взимаш 8К(ако е вярно) и да цопнеш на 40 годишен моргич, би трябвало да е далеч по-къс срока.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
bateto

Мнение от bateto »

пехливан ,я честно си кажи ,ако си взел къща за 400К с 5% даун колко са ти месечните разходи ,като в тях калкулираш всички разходи ,като данък,училишни такси,застраховка и квото се сетиш,че тая цифра от 1680 я подлагам леко на съмнение. :D

и стискай палци докато си мислиш да печелиш да не стане като в америката ,че тогава такъв ще го издухаш.отиде на кино хамериканската ти мечта. :D
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

bateto написа:пехливан ,я честно си кажи ,ако си взел къща за 400К с 5% даун колко са ти месечните разходи ,като в тях калкулираш всички разходи ,като данък,училишни такси,застраховка и квото се сетиш,че тая цифра от 1680 я подлагам леко на съмнение. :D
Аре бе, сега счетоводен отчет ли да ти вади човека. Много ясно че общите разходи са повече, той човека написа че $1680 му е само моргиджа. Естествено че пропърти такс, застраховка на къща и имущество, сметки за ток, газ и вода са допълнително. Извода е един - може човека, изплаща. Такива дет не могат, подсмърчат отстрани и сънуват как ще съберат 200 бона кеш :lol:
bateto

Мнение от bateto »

добре де ти си начетен пич и ако той не иска да ми отговори ти кажи ,как може за една къща за 230К моргича за 40 години да е 1250 на месец ,а за 400К 1680.как го правят тоя номер искам и аз да се светна за да не съм балък,или може би живеем в две канади.
а ,че може пича никога не съм го поставял под съмнение ,само дето доста се послъгва за да се докараме до пичове в очите на слепите. :D
Sugarplum

Мнение от Sugarplum »

bateto написа:добре де ти си начетен пич и ако той не иска да ми отговори ти кажи ,как може за една къща за 230К моргича за 40 години да е 1250 на месец ,а за 400К 1680.как го правят тоя номер искам и аз да се светна за да не съм балък,или може би живеем в две канади.
а ,че може пича никога не съм го поставял под съмнение ,само дето доста се послъгва за да се докараме до пичове в очите на слепите. :D
$$$$$$$$$финансисте-онанисте$$$$$$$$$$$$$$$И ти ,ли Бруте :lol: :lol: :lol: .Що не си отвориш един червен врат :shock: ами се пениш и ти моргагае да спелваш/спрягаш/ :P
bateto

Мнение от bateto »

ами аз не ги разбирам много тия работи,ама като гледам имало и по големи химици от мене. :D
Sugarplum

Мнение от Sugarplum »

bateto написа:ами аз не ги разбирам много тия работи,ама като гледам имало и по големи химици от мене. :D
химици-еретици :D Ментета викаш отварят? :D за обща консумация
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

bateto написа: ако той не иска да ми отговори ти кажи ,как може за една къща за 230К моргича за 40 години да е 1250 на месец ,а за 400К 1680.как го правят тоя номер искам и аз да се светна за да не съм балък,или може би живеем в две канади.
а ,че може пича никога не съм го поставял под съмнение ,само дето доста се послъгва ...
ami човека леко е сбъркал, ти ся какво го пресече, нека си се похвали :lol: Инак една проста сметка от мортгаге калкулатора казва, че поне 2200$ би трябвало да му е на месец мортгаджиа, значи от къде иде "дупката" в сметките??? Или човека леко преувеличава или може би има втори съквартирант, който плаща тез 600$ :wink:
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

sasho71 написа:
bateto написа: ако той не иска да ми отговори ти кажи ,как може за една къща за 230К моргича за 40 години да е 1250 на месец ,а за 400К 1680.как го правят тоя номер искам и аз да се светна за да не съм балък,или може би живеем в две канади.
а ,че може пича никога не съм го поставял под съмнение ,само дето доста се послъгва ...
ami човека леко е сбъркал, ти ся какво го пресече, нека си се похвали :lol: Инак една проста сметка от мортгаге калкулатора казва, че поне 2200$ би трябвало да му е на месец мортгаджиа, значи от къде иде "дупката" в сметките??? Или човека леко преувеличава или може би има втори съквартирант, който плаща тез 600$ :wink:
Абе Сашка вие с батето верно големи финансисти-онанисти излязохте. Ми човека не е взел вчера моргиджа, взел го е преди 1 година да речем и тогава лихвата не беше около 6% както сега (фикс. 5 години), ами сигурно е взел на нива 4.3-4.5% Айде отваряй пак калкулатора и кажи колко е месечната вноска на $380000 моргидж ($400000 - 5% даунпеймънт) при лихва 4.5% и амортизация 40 години :D
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

miteto написа:Абе Сашка вие с батето верно големи финансисти-онанисти излязохте. Ми човека не е взел вчера моргиджа, взел го е преди 1 година да речем и тогава лихвата не беше около 6% както сега (фикс. 5 години), ами сигурно е взел на нива 4.3-4.5% Айде отваряй пак калкулатора ...
не знам кой е онаниста и финасниста, ама ти си фантазиора май :D
Той дошъл преди 2(две!!!) години, спал на земята и ял на кашон, имал заем от 10к... почнал на 10$ /час и изведнъж ...ооо чудо... на края на първата година взех мортгаге 400к на 4.5% :rotfl: Айе стига глупости, не е нужно да сме финансисти/онанисти, за да видим за кво иде реч. Тя банката за една кредитна карта се запъва първата година, какво остава за мортгаге от 400к. Сякаш не си живял в Канада и не ги знаеш тез работи.
Аз ти казвам , тайната е във втория съквартирант :wink:
Pepon

Мнение от Pepon »

Абе, Сашо, ти си прост и не рабираш нищо, а може и да си на социал даже :wink:
Тези господа, Смарта и Пехливанина са Борци, а не като нас лукови глави :D. Те като влязат в банката с бухалките и само ги питат как ги искат пачките - по 50$ или по 100$ банкноти :D
Весело ми започна деня, като ги прочетох тези смешки във форума :D
Социалджийска душа, колко и трябва.... :D
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Батето,хайде какво стана (става ли) :o
Ти щеше да си идваш,да правиш бизнес? Аз даже вече си правих планове,как ще ме вземеш на работа при теб (на тръстиката)....
Само не ми казвай,че си се отказал :roll: :wink:
Няма да се отказваш от мечтите си еййй 8) ...войнът сам пак е войн!
Чакаме те тук....но дали ще те дочакаме
Pehlivan

Мнение от Pehlivan »

Какво се чудите,ами моргийджа е различен в завиимост от процента,при мен е плаващ и се смъкна на 4,30,пък защо да го правя за малък срок като за 40 години месечно ми е помалко.Верно е принципала ще ми е по малък,но пак казвам това не е последната ми къща.След 10 години естествено няма да е 800К,но забележи с 60-70К да се увеличи цената и то харашо,а вие искате всичко като от тотото наведнъж.Не ми правете сметки,не сте вие които ще ми плащате сметките.По добре кажете нещо по темата,да помогнем по некакъв начин на хората които идват тук.Не разбирам некои какво прйват в Канада,та те и другаде ще са мрънкачи.
Pehlivan

Мнение от Pehlivan »

Има моргийдж агенти,които предлагат и ниски проценти и ще ви открехнат вратите,на вас ли да разправям,нали сте печени,неверващи.Те банките дават стига да си на точното место.Вие от тия бейсмънти и социал нищо не знаете а само се пишетш едни и същи в форума.Крем Карамел искат да идват в Канад дайте на тях да им кажем нещо полезно,изопачихте темата с моите сметки.Гот съм и ви желае весел уикенд,чакам с нетърпение пролетта двора е бисера на къщата.Цашо на мен квартиранта не ми пречи,има отделен вход той е дълбоко в мазата,както и ти наверно знаеш тия работи и си пърдя здраво,не ми пука ,човешко е,ако не е той друг ще е,какво толкова много панаир да ми подсмърчвате.И не пишете глупости,ако сте неудачници не ви е виновна къщата ми и и моите 2 години в Канада.
Pehlivan

Мнение от Pehlivan »

Явно засегнах некои хора с моето "благополучие",сори на тех.И друго ще ви дам акъл сега му е майката за моргийдж пада доста в зависимост пт интереста на Централната банка на Канада и още ще пада и след това ще си фикся моя.Цените в Канад няма да паднат като в Америка,пък и в района където живея идват само канадци бегат от Торонто,пълно е руснаци и евреи и не смятам че ще чакам дълго да се вдигне цената до 1 година с 50-60К,Торонто се разраства идват нови имигранти.
Заключено