Прав е Батето*цитирам негово исказване*колко е жалка истинат

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
bateto

Мнение от bateto »

Бетонни блокчета с решетки си има в Бг. ,както и тук си има стари дървени блокчета с по метър на 50 балкончета и решетки по прозорците на приземните и партерните етажи.Разликата е ,че в Бг. това което се строи в момента се обгражда с ролетки и последна технология алуминиева дограма за разлика от Ка. където и новото се загражда с метални решетки и дограма ,която в бг. я изхвърлихме от комунистическите магазини в началото на 90те още.
А кво ше кажеш за пазвантите ,които са на входа на вяка квартална бакалия та стигнеш до всеки отделен магазин на мола.Те сигурно ще са за красота или пък чорбаджиите на тези обекти им е кеф да си кихат по 2,3 хилки на месец ей така за бог да прости.А за бензиностанциите дето ,ако не си платиш предварително няма да ти пуснат помпата.Или и това е просто ей така от любов към спорта. :D
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Бате извинявай за директният въпрос, ама ти в затвора ли живееш? Аз в моят квартал не виждам нито една къща, която да има решетки на прозорците... и още един въпрос, кога за последно си ходил до Бг-то?
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Smart Dust

Мнение от Smart Dust »

Сега вече се разбра батето от къде пише, от тук:
Изображение
If SearchFor(shliokavica) then ShowMessage('Пиши на кирилица бе!!'#10#13'Няма да си вадя очите с тая шльокавица!!');
bateto

арли

Мнение от bateto »

има и служебен компютър :D
Любо всяка една търговска улица в Мтл. е орешетена -Жан Талон,Ст.Юбер,Ст.Дени,Уелингтън.....да не ти ги изреждам ,поне са над 200,а особенно тия по на изток илиВердън са с двойна дограма ,пардон решетки.Трябва да си много голям йезоит за да не го признаеш.
В твоя квартал може и да няма решетки,както например няма на Бояна,Драгалевци или Сл.Бряг.
И не ми казвай колко хора живеят на Бояна щото ще ти кажа колко живеят на Очелага -Мезоньов Ст.Поинт Чарлии Ст.Поинт Чарли и как курвите за по 20 кинта са денонощно на Онтарио Стр. подобно на колежките си от околовръстното. :D
pumpy

Мнение от pumpy »

аз по на изток от Бери-Юкам не съм ходил и не знам за решетки, но
в НДЖ където живеех решетки не съм виждал
някой разправяше че в Монреал Норд било много спокойно, понеже полицията минавала всеки 15 минути по улицата да патрулира :lol: :lol: :lol:
Аватар
ZanzibarHero

Re: арли

Мнение от ZanzibarHero »

bateto написа:... всяка една търговска улица в Мтл. е орешетена -Жан Талон,Ст.Юбер,Ст.Дени,Уелингтън.....да не ти ги изреждам ,поне са над 200 ...
Егати концлагерът ...
Само веднъж съм пазарувал в голям Квебекарски магазин и сякаш се върнах в развитият соц. на България от 70-те години. Полупразни рафтове, счупени бутилки вино по пода и миризма на вкиснато ...
Машина на времето!

А сега и това. А аз мечтая да видя Монреал ...
bateto

Мнение от bateto »

къде ги видя тия магазини с полупразни рафтове а ла Бг. 70те години.аз такива в Мтл. не съм виждал.бе то близко до акъла бре,ако бяха полупразни ,нямаше да има кво да крадат и нямаше да има нужда от решетки на витрините и пазванти на входовете. :D
Аватар
7George

Мнение от 7George »

А кво ше кажеш за пазвантите ,които са на входа на вяка квартална бакалия та стигнеш до всеки отделен магазин на мола.Те сигурно ще са за красота или пък чорбаджиите на тези обекти им е кеф да си кихат по 2,3 хилки на месец ей така за бог да прости.А за бензиностанциите дето ,ако не си платиш предварително няма да ти пуснат помпата.Или и това е просто ей така от любов към спорта. Very Happy
Това може да е вярно за Кебек, ама другаде не е така. Пазачи много рядко виждам - само в някои големи сгради; първо си наливам бензина, после си плащам; новите коли са по улиците, без да ги мислят дали ще са там сутринта...

Както и да е - това само затвърдява виждането ми, че в държави, като БГ, а явно и Кебек заради сошъла, където може да се оцелее без да се ходи на работа фул тайм за да си плащаш жилище и храна, не се живее добре. Предпочитам "циганите" да се трудят рамо до рамо с мене, а не да се размотават на свобода, да те крадат и да ти се присмиват.
А тези, дето са си вече насмогнали на масрафите, правят далавери, дето са ти много над нивото и не ги усещаш. :D
bateto

Мнение от bateto »

ми те 100% новите коли си имат и застраховка с/у кражба,остана и на някой да му дреме къде ще си зареже колата.погледни обаче какво става с по старите дето нямат,ми като нямат застраховка половината са с бастуни на волана или и за това очевадно явление ще ме упрекнете ,че лъжа.
а ,ако си забравил що е това решетъчна търговия и при вас в калгари я нямате няма нужда да биеш път чак до Бел Прованс,качи се 300км на горе от вас до Едмънтън да си я припомниш.вземе си и камерата да пуснеш някоя и друга снимка. :D
Аватар
ZanzibarHero

Мнение от ZanzibarHero »

bateto написа:къде ги видя тия магазини с полупразни рафтове а ла Бг. 70те години.аз такива в Мтл. не съм виждал.бе то близко до акъла бре,ако бяха полупразни ,нямаше да има кво да крадат и нямаше да има нужда от решетки на витрините и пазванти на входовете. :D
Super C - в Гатино.

В BG на полупразни магазини също има решетки. Просто изискване на застрахователя. Което е много по-лошо, защото говори за нивото на престъпността. ....
Аватар
7George

Мнение от 7George »

bateto написа:ми те 100% новите коли си имат и застраховка с/у кражба,остана и на някой да му дреме къде ще си зареже колата.погледни обаче какво става с по старите дето нямат,ми като нямат застраховка половината са с бастуни на волана или и за това очевадно явление ще ме упрекнете ,че лъжа.
Ти я оставяй в БГ на улицата и после си я търси от застрахователя - хубаво, ако можеш на тъмно да се разправяш с него... :lol:
bateto написа:а ,ако си забравил що е това решетъчна търговия и при вас в калгари я нямате няма нужда да биеш път чак до Бел Прованс,качи се 300км на горе от вас до Едмънтън да си я припомниш.вземе си и камерата да пуснеш някоя и друга снимка. :D
Бате, аз всеки път като ходя в Ед, си нося камера. Ама решетки не видях, може и да съм пропуснал, другия път ще внимавам. И снимки имам, ето ти малко за опресняване на спомените и замъгляване на погледа... :wink:

Изображение Изображение
bateto

Мнение от bateto »

Тез двете снимки са от Стони Плейн Роуд преди да се обърне на Джаспър.Следващия път като ходиш до там слез от колата и се приближи до витрините да снимаш на тоя същия роуд.
Алтернативни дистинации са като почнеш от юг на север 112 аве до 118 и от запад на изток 122стр до 91.Не пропускай и уникалния Олд Бевърли,там купонът е много як и квартала северно над него ,както и района около Рексал плейс и Уен Грецки паркуей.Уверявам те ,че има какво да се снима ,не само зарешетени витрини и метални врати по дюкяните и входовете на блоковете. :wink:
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Батето,хайде идвай се ,че бирата истина,а хляба поскъпна и пари няма :?
Аватар
Павел
.

Re: арли

Мнение от Павел »

bateto написа: В твоя квартал може и да няма решетки,както например няма на Бояна,Драгалевци. :D

Just 4 the record:
В Бояна и Драгалевци, освен решетки няма и улици, и канализация. А решетки няма, щото там обикновено стрелят на месо и решетките не вършат много работа. За това вместо тях има три метрови дувари с 5 метрови вишки за пазвантите, само дето по ръкавите на анцузите на последните не пише "Секюрити".
bateto

Мнение от bateto »

Павка ,на Бевърли Хилс са по напред в нещата значи.И там отдавна са сменили решетките с бариера и караулка на драйв уея.няма се шашкаш. :D
Публикувай отговор