Към всички, пратили док. за визи?
Към всички, пратили док. за визи?
Привет, съфорумци!
С док. за визи пратихме копия на сертификатите за слекция (така ни посъветваха на интервюто, а оригималите да си ги пазим). Обаче сега от посолството в Букурещ искат изрично да им изпратим оригиналите?!
При вас така ли беше и какво да правим?
Благодаря предварително!
С док. за визи пратихме копия на сертификатите за слекция (така ни посъветваха на интервюто, а оригималите да си ги пазим). Обаче сега от посолството в Букурещ искат изрично да им изпратим оригиналите?!
При вас така ли беше и какво да правим?
Благодаря предварително!
Докато се усмихнеш...се озъбиш!
самите сертификати са надписани
.
Последно промяна от plamsht на Чет Фев 10, 2011 3:59 pm, променено общо 1 път.
- manman
- Обратна връзка:
пиши им писмо
ние изпратихме док за визи преди 2 седмици
и днес гледам статута е desission made
и сертификатите са си в мен и на тях пише титуляр - долу в дясно
мисля,но не съм сигурен , че оригиналите трябват при пристигане там
ние изпратихме док за визи преди 2 седмици
и днес гледам статута е desission made
и сертификатите са си в мен и на тях пише титуляр - долу в дясно
мисля,но не съм сигурен , че оригиналите трябват при пристигане там
изпр.док.до Виена - 10/04/2006
Accuse de reception- 15/05/2006
intervew- 29.11.06, 11:00h.
rezultat - Uspeshno
docs Bucurest - 09/01/2007
medicinski - 02/06/2007
OK na medicinskite - 10/06/2007
pokana za visi -07/09/2007
visi - 05/10/2007
Accuse de reception- 15/05/2006
intervew- 29.11.06, 11:00h.
rezultat - Uspeshno
docs Bucurest - 09/01/2007
medicinski - 02/06/2007
OK na medicinskite - 10/06/2007
pokana za visi -07/09/2007
visi - 05/10/2007
сертификати
Заверете копиятя нотариално и преведете само печата на нотариуса, ние изпратихме само кпия и всичко си бе наред.
Поздрави!
Поздрави!
ПОСТОЯНСТВОТО Е В ОСНОВАТА НА ВСЕКИ УСПЕХ!
Според мен най-добре пишете един имейл до Виена да ги питате.
Това с нотариалната заверка е добра идея, но доколкото знам, не всеки нотариус ще се съгласи да завери документ, който не е на български. Поне на мен ми отказаха с това обяснение. Май има и такива, които го правят, но аз лично нямах късмета да попадна на такъв. Така че пишете до Виена, така или иначе нищо не губите, а те със сигурност ще знаят най-добре.
Поздрави
Това с нотариалната заверка е добра идея, но доколкото знам, не всеки нотариус ще се съгласи да завери документ, който не е на български. Поне на мен ми отказаха с това обяснение. Май има и такива, които го правят, но аз лично нямах късмета да попадна на такъв. Така че пишете до Виена, така или иначе нищо не губите, а те със сигурност ще знаят най-добре.
Поздрави

Геле, нещо не си разбрал. Дали са ви по два сертификата. Именно този запечатания плик съдържа и втория екземпляр.Gele33 написа:На нас на интервюто ни дадоха по един сертификат на човек и ни обясниха , да изпратим копия към Букурещ , защото оригиналите трябват при пристигане в Квебек , а също ни дадоха един запечатан плик да го изпратим и него .
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
На интервюто се разпечат ТРИ екземпляра от сертификатите.
Един екземпляр остава в интервюиращия.
Вторият екземпляр, заедно с един екземпляр на договора за финансова независимост, се слага от интервюитращия в запечатан плик. На гърба на плика той собственоръчно записва номера на досието ви, съдържанието на плика - CSQ (сертификат за селекция за Кебек) + CAF (Договор за финансова независимост) и поставя своите инициали. Той ви казва, че трябва да сложите този плик в документите си за Букурещ, без да го отваряте.
Третият екземпляр получавате вие.
Един екземпляр остава в интервюиращия.
Вторият екземпляр, заедно с един екземпляр на договора за финансова независимост, се слага от интервюитращия в запечатан плик. На гърба на плика той собственоръчно записва номера на досието ви, съдържанието на плика - CSQ (сертификат за селекция за Кебек) + CAF (Договор за финансова независимост) и поставя своите инициали. Той ви казва, че трябва да сложите този плик в документите си за Букурещ, без да го отваряте.
Третият екземпляр получавате вие.
I am here because you broke something!
Спешно питане
Абе искам да ви питам, тъй като скоро сте подали документи до Букурещ и двете такси (Taxe de emigrare и Frais de traitement) ли изпратихте, или едната се изпраща след получаване на отговора от Букурещ? Предварително БЛАГОДАРЯ МНОГО!
Отново предварително благодаря
Бихте ли ми написали адреса и сметката на който се превеждат сумите за Букурещ,адреса на посолството го пише навсякъде, но IBAN и другите данни, както ги имаше за Виена не мога да издиря. Да не би в Union bank да знаят адреса?