otkaz ot viena........molia vi za savet
Ваня,имам колега завършил НСА през 1996г. и знам че когато той е следвал са изучавали френски език! Вече не се ли учи френски език в НСА?! Ако имаш изкарани някакви следдипломни курсове,преведи сертификатите и изпрати и тях! Не пишеш нищо за професията на съпруга си! Каква е професията му от средното образование? На интервюто ми презнаха УПК "Оператор на металорежещи машини" за втора специалност и ми написаха още 6т. по новият правилник за селекция от 16.10.2006г.! Обмислете всички възможни начини от където може да изцедите още точки! Успех колежке! 
Какво ще бъде утре,най-лесно се познава в другиден...
Ако успееш да им докажеш стаж и като учител по физическо ще си перфектна! Не забравяй да им изпратиш и декларациите за ордените на физиотерапевтите и учителите! Скоро някой беше писал,че са му искали на дипломата му да пише "Вярно с оригинала" от университета,който е издал дипломата! Нали се сещаш за скандала с фалшивите дипломи издадени от министерството на образованието!
Успех колежке!
Успех колежке!
Ваня влез в третата по ред "важна тема-обработени документи"! Там има всички необходими деклараций! За по-бързо може от тук да се ориентираш за всички видове декларации:
Та ето и линковете за изтегляне:
1. Demande de certificat de sélection
2. Декларация за съпрузи
3. Декларация за кандидат, упражняващ професия управлявана от ордер
4. Декларация за кандидат, упражнавящ регулирана професия
5. Декларация за кандидат с медицинско образование
6. Декларация за учители
7. Договор за финансова независимост
8. Декларация от роднини в Квебек
9. DCS за деца над 18 години
Та ето и линковете за изтегляне:
1. Demande de certificat de sélection
2. Декларация за съпрузи
3. Декларация за кандидат, упражняващ професия управлявана от ордер
4. Декларация за кандидат, упражнавящ регулирана професия
5. Декларация за кандидат с медицинско образование
6. Декларация за учители
7. Договор за финансова независимост
8. Декларация от роднини в Квебек
9. DCS за деца над 18 години
Blagodaria vi kolegi ,no iznikna oshte edin problem ,tse za vtorata specilaniost - "Учител по физическа култура" (kum purvata specialnost Kineziterapia) ne mogat da mi izdadat otdelna akademi4na spravka i taka i dvete sa smeseni v edna diploma. Ne moga da si spomnia imashe li niakakvo iziskvane za priznavane na vtora specialnost? Ako niakoi znae ne6to za tova bi li spodelil?
В твоя случай няма да ти признаят втората специалност.vania1 написа:Blagodaria vi kolegi ,no iznikna oshte edin problem ,tse za vtorata specilaniost - "Учител по физическа култура" (kum purvata specialnost Kineziterapia) ne mogat da mi izdadat otdelna akademi4na spravka i taka i dvete sa smeseni v edna diploma. Ne moga da si spomnia imashe li niakakvo iziskvane za priznavane na vtora specialnost? Ako niakoi znae ne6to za tova bi li spodelil?
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
ivanko13 e напълно прав. За да ти признаят втора специалност трябва да притежаваш или отделна диплома за нея или поне да докажеш, че втората специалност е от съвсем различна област спрямо първата, че си следвал по нея в различно време, държал си отделно и специално за тази специалност изпити и т.н. Само в този случай можеш да се надяваш да ти признаят втора специалност, при положение че дипломата е една и за двете специалности. Иначе се приема, че имаш едно образование, даващо ти право да практикуваш две различни професии в една и съща сфера, а не две различни образования по две различни специалности, което всъщност дава допълнителни точки.
Deuxième spécialité
On ne peut considérer que les spécialités sanctionnées par un diplôme. Un tronc commun d'études universitaires ne constitue pas un diplôme.
La deuxième spécialité doit être obtenue dans un domaine distinct du premier. Toutes les formations universitaires ainsi que les formations professionnelles ou techniques de l'enseignement secondaire et postsecondaire ne sont considérées comme des spécialités.
Les formations générales qui constituent des seuils d'accès à des études supérieures ne sont pas des spécialités.
Lorsque deux spécialités sont sanctionnées par un diplôme, celle dont la durée de formation est la plus longue constitue la première spécialité. Celle dont la durée est la plus courte constitue la deuxième spécialité.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Da diplomata e edna.Za vtorata specialnost se priznavat niakoi bazisni izpiti ot 1 i 2 kurs. Nn se polagat dopulnitelni takiva specialni ( za 2 specialnost) prez ostanalite godini.Sferata mislia 4e su6to e razli4na. Nali ima u4itelski fakultet i fakultet Kineziterapia v НСА. No ne izdavat otdelna akademi4na spravka za sujalenie mi kazaha.va6ite vtori specialnosti ot edin universitet ne sa li po sushtia na4in? mersi
Ваня,според мен би трябвало да ти издадът академична справка! Иначе какъв е смисъла от тази "втора специаност"?! Пък и сигурно са искали и да си плащаш като си записвала учителски профил! Трябва да има начин да си вземеш,това за което си платила! Все едно се опитват да ме убедят,че между пистов и кросов мотоциклет няма разлика!
Имам колега (кадър на НСА),който е изкарал два курса кам НСА:"Съдова диагностика" и "Ирисова диагностика"! Накрая не му дали сертификати,а му ги записали в дипломата все едно ги е изучавал като предмети! 

На мен ми признаха и двете специалности, тъй като бяха различни, а и от различни университети.Споделям мнението на Linko и не мисля,че педагогическата провоспособност е друга специалност.
Et quand tu veux quelque chose, tout l'Universe conspire a te permettre de realiser ton desir!
DCS - 03.01.06
Интервю - 18.10.06
Документи Букурещ - 30.10.06
Бар-кодове - 08.01.07
Медицински - 14.02.07
Покана - 05.04.07
ВИЗИ - 09.05.07
DCS - 03.01.06
Интервю - 18.10.06
Документи Букурещ - 30.10.06
Бар-кодове - 08.01.07
Медицински - 14.02.07