моля, кажете вашето мнение

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
kito

моля, кажете вашето мнение

Мнение от kito »

Здравейте, след като си направих теста с точките се получава следното:
1.1. ниво - 11
1.2. диплома от Квебек - 0
1.3. област на образованието - 0
1.4. втора специалност - 0
2. трудов опит - 9
3. възраст - 18
4.1. френски - 6
4.2. английски - 6
5.1. престой - 0
5.2. роднини - 0
6. съпруга комплексно - 0
7. работа в Квебек - 0
8. деца - 0
9. пари - 1
10. цялостна адаптивност - 0

TOTAL 51
интервю 53
успешно интервю 59

Имам известни притеснения и за реших да попитам за мнението ви.
Притесненията ми си за езиците - писал съм 6 точки от 16 за френски и максималните за английски - 6. Доколкото съм запознат това не е препоръчително понеже очакват при успех да напусна Квебек и да се преместя във федералната част (както и смятам да направя :)). Всъщност колко трябва да напиша по скалата от 0 до 12 за да взема 6 точки? Специалността ми е бакалавър по телекомуникации, която доколкото знам не е сред предпочитаните специалности. Средното ми образование е Техникум по електротехника - специалност промишлена електроника. Та въпроса ми е: кое е по добре според вас? Да излъжа за нивото ми на френски (което според мен не е добре понеже на интервюто всичко ще е ясно) или да ги напълня с фалшиви документи (например за втора специалност или магистратура или и двете заедно :)). Жалко че отпадна точката за познати в Квебек. 1 точка вече ми се струва много. Мислите ли че имам добри шансове? Благодаря ви за отговорите предваритено и късмет във начинанията ви.
Аватар
nevergiveup

Мнение от nevergiveup »

http://bgcanada.com/pforum/viewtopic.ph ... B%E8%F6%E0 - от тази тема можеш да видиш на какви нива за френския и английския какви точки съответстват.
Аз лично предпочетох да наваксам недостатъчните точки с по високо ниво на френския.
Успех!!!!!!!! :beer:
"Life isn't about finding yourself, Life is about creating yourself" (unknown)
becks

Мнение от becks »

Според мен трябва да си вдигнеш точките за френския. Това което си даваш като 6 точки, по скалата с 12 точки е около 5-4, което е много ниско - това е ниво на което можеш да кажеш добър ден и довиждане.

Успех!
nikito

Мнение от nikito »

ти женен ли си?
ако не си фактор работоспосоност изисква 50 точки. това включва фактори от 1 до 5.

ако минаваш над 50 това означава, че ще бъде приложен фактор финансова независимост, което пак изисква да стигнеш до 53 т. за да бъдеш поканен на интервю...
май ти стана сложно за разбиране...

значи ако действително знаеш толкова добре английски, тогава френча ще ти се стори лесен....

един курс от 250 часа ще достигнеш ниво 6/6, което според официалната таблица дава 8 точки....

така че 11+9+18+8фр.+6 англ=52т. +1 за финансова независимост=53

влизаш за интервю, а там ще получиш също точки около 4 до 6, т.е. минаваш интервюто.
но требе ти френски.....

почвай да учиш
kito

Мнение от kito »

значи аз в момента уча френски но съм още в началото. Завърших 60 часа и сега започвам следвашите 60. За да достигна 240 ми трябват още 9 месеца (понеже сега започнах вторите 60), а аз си мислех да пусна документите около 15 януари и да се надявам да ми назначат интервю през пролетната сесия. Иначе остава за есента. Притеснява ме също и да пиша максимално английски, защото доколкото знам не гледат с добро око ако английският ти е много по добър от френския. Другата възможнот която обмислях е да се оженя с цел успех на интервюто :). но това е краен вариант. Чувал съм че предпочитат двойки.
nikito

Мнение от nikito »

истина е че двойките ако и двамата са вишисти и млади събират по-лесно точки....

но относно английски може да пишеш 10/10 и да хвашен макса на точките....

по добре забави си нещата отколкото да те върнат...

аз лично учиш сериозно френча и ме писаха франкофон.... тоест съм хванал 12 т за френски или ниво 7/7 или повече....

ако си пуснеш докс през май ще имаш време да стигнеш това ниво за което ти казах до интервюто, което най вероятно ще бъде за теб през октомври.
Заключено