Какво трябва да направя за да взема приателя си с мен?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Ema

Какво трябва да направя за да взема приателя си с мен?

Мнение от Ema »

Здравейте,
скоро получих сертификат за Квебек и още не съм подала документите си за досие в Букурещ. Имам обаче един въпрос:
Аз кандидатствах сама и сертификата ми е само за мен. Обаче сега искам да взема и приятеля си с който сме заедно от 5 месеца. Незнам какво трябва да направя. Умишлено задържам документите си до Букурещ, но рано или късно трябва да ги подам :) Ако някой е наясно какво трябва да направя или знае някой, който може да ми отговори моля да ми даде координатите му или координатите на някой който се занимава с подготвяне на документи за да се консултирам с него.
Аз съм от Пловдив.
Много ще бъда благодарна, ако ми отговорите.
Благодария.
Поздрави,
Ема
amigo

Мнение от amigo »

Къде си се подготвяла за интервю?Там биха могли да ти обяснят какво следва!Успех,няма да е лесно и бързо,затова не отлагай дълго!
Аватар
dog

Мнение от dog »

Прати един е-майл до Букурещ и ги попитай или се обади по телефона.
Иначе варианти много.
Той кандидатства самостоятелно
Кандидатствате двамата отначало
Жените се и пускате документи за спонсориране на роднина
и........
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Аватар
Koko

Re: Какво трябва да направя за да взема приателя си с мен?

Мнение от Koko »

Ema написа:Здравейте,
скоро получих сертификат за Квебек и още не съм подала документите си за досие в Букурещ. Имам обаче един въпрос:
Аз кандидатствах сама и сертификата ми е само за мен. Обаче сега искам да взема и приятеля си с който сме заедно от 5 месеца. Незнам какво трябва да направя. Умишлено задържам документите си до Букурещ, но рано или късно трябва да ги подам :) Ако някой е наясно какво трябва да направя или знае някой, който може да ми отговори моля да ми даде координатите му или координатите на някой който се занимава с подготвяне на документи за да се консултирам с него.
Аз съм от Пловдив.
Много ще бъда благодарна, ако ми отговорите.
Благодария.
Поздрави,
Ема
Трябва да уведомиш консулството във Виена че има промяна в статута ти и че съответно искаш да добавиш приятеля ти към твоя файл за да му издадът и на него сертификат за селекция. Имай предвид обаче че имиграционните ще окачват или да докажете че живеете дефакто като семейство (5 месеца съвместно съжителство не са достатъчни, мисля че искат да докажете че сте живяли заедно поне 1 година) или наистина да се подпишете и да им пратите копие от свидетелството за брак.
След като получите сертификата и за него, вече процедурата ще я продължите заедно, т.е. следва да изпратите заедно документите за визи във федералния офис в Букурещ. Докато нямате сертификат за селекция и за него по-добре недей изпращай само твоите документите за Букурещ - ако само ти получиш виза, след това за да го вземеш при теб в Канада пътя е само да го спонсорираш, което определено отнема повече време.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Ema

Благодаря за информацията

Мнение от Ema »

Благодаря ви, че сте отговорили, но ми трябва малко повече информация:
Възможно ли е той да получи сертификат само като го пиша към мойто досие и знаете ли колко продалжава горе-долу процедурата?
И има ли вероятност да не му дадът сертификат дори да сме женени или не?
Знае ли някой кординатите на някой, който се занимава с подготвяне на документи в Пловдив, засхтото там сигурно са наясно с тези мои въпроси.

Благодаря Ви.
emel
Обратна връзка:

Мнение от emel »

pisala sam ti na li4ni ema ako ima6 vaprosi mi gi zadai
Заключено