Нашето интервю на 30.11.2006
Нашето интервю на 30.11.2006
Няколко думи и за нашето интервю.Ние бяхме на 30.11.2006 сутринта Кратко инфо- аз водещ-икономика фр.7/8 анг.9/10, жена ми икономика - фр.3/4,англ.3/4 и двамата сме бакалаври. Влизаме в чакалнята - адска жега и едно семейство което бяха върнали, оказа се че те са били в 9 часа и в 10 още чакаха резулат, оказа се че и един младеж бяха върнали сутринта- т.е. бил е в осем. Както и да е влизаме вътре - за обстановката ве4е е писано много. Общо взето въпросите бяха стандартните. Почнаха с мене - образование, работа, какво, къде, защо съм напуснал , задължения и т.н. понеже доста съм сменял работите интервюто малко се проточи. Страничния въпрос беше какво съм правил през уикенда - на английски. Аз съответно се пооплетох но обясних на ясен англ. че в момента ми е трудно да говоря на англ. От френската граматика по време на разговора нищо не остана, говорих много зле но тя каза на жена ми,, вие знаете ли госпожо колко добре говори мъжа ви френски" - щях да падна. Така или ина4е Линда е много точна. А това 4е говори бавно и ясно ми се струва малко невярно. Тя говореше понякога по-бързо от Радио Канада което от време на време слушах online. Единственият момент в който забавяше темпото беше когато се обръщаше към жена ми. Нея я пита пак за образованието и работата а страничния въпрос беше какво е правила снощи. Тя малко се стъписа но с моя помощ се оправихме. Естествено стана дума и за мотивациа,защо Квебек,защо Монреал и какво знаете за Квебек. Разгледа и офертите за работа както и остана доволна от това 4е бяхме писали до ордерите и те ни бяха отговорили, както и от това че знаех процедурата да бъда приет в ордера. Общо взето важното е да покажете че знаете Къде отивате и Какво мислите да правите там. Това което каза е "Виждам 4е сте положили много усилия да се запознаете с Квебек и процедурата и т.н....." Очевидно това има зна4ение. М/у другото външния вид също има зна4ение. Еми това е. Искам да благодаря на всички съфорумци за споделените мнения и подкрепата и на учителките които много ни помогнаха това начинание да завърши успешно, Марина Гарисова, Жана Николова и Таня Маркова.