Pozdravete i nas! Az sam frankofon!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
monkey

Pozdravete i nas! Az sam frankofon!

Мнение от monkey »

Ех деца, деца, добре, че с мъжа ми бяхме първи, че да дадеме настроение на Линда. Без да се обиждате де!
Искам да кажа на всички, които ги издирват със свещ: Хора, запишете се на уроци във френския институт или ИЧС! Там е истината. Равносметката ми е, че съм минала 3-то ниво във френския институт, а Линда ме оцени първоначално за 10-то, а в последствие и за 12-то ниво. В института съм дала 375 лв. за 160 часа, а при частната учителка сме дали 540 лв. за 72 часа от които истински нужните часове т.е. подготовката за интервюто бяха около 20, а останалите бяха само за ухажване на учителката. Докато стигнем до тези 20 часа от института ме бяха обработили така добре, че на някои теми, не учителката ми превеждаше, а аз й диктувах отговорите.
А Линда, че е добра, добра е! Моето интервю протече по подобен начин, с тази разлика, че започна с мен. Ето въпросите:
-В отдел образование мен:Компютърни системи или програмни системи сте учили; мъж ми: Иматели специално образование, за да работите като електротехник, монтьр и т.н.? Бизнес администрация или стопанско управление сте учили в университета(това защото в английския превод го бяха сбъркали)? колко години сте учили в университета?
-В отдел работа мен: в какво точно се състои работата ви? говорите ли английски? търсили ли сте си вече работа в Квебек? какво сте видели в сайтовете за работа и какво сте харесали там(докато разказвах на френски изведнъж ме помоли да продължа на английски)? знаете ли, че за да сте инженер трабва да положите изпити и ...(и на това място я прекъснах и казах, че знам) Какво можете да работите в началото? мъж ми: а вие какво сте си хареса ли по същите сайтове? като техник ли ще работите или като счетоводител? знаете ли, че за да работите счетоводител има условия(тука мъж ми каза не и тя като почнааа, ордени, изпити, дипломи, та 5 мин)
-В отдел мотивация само мен: Защо Квебек?
-В отдел оценяване на френски мен:Четете ли книги? много ли? какво е заглавието на последната книга? за какво се разказва(беше едно любовно романче)? имаше ли много проблеми и препятствия? как завърши? хихихи хахаха брак деца много забавно; мъж ми: къде и кога срешнахте жена си? на черно море ли? в кой град? приятели ли ви запознаха или случайно? за колко дена бяхте? кой ден поред я срещнахте там? още първата година ли започнахте да се срещате? третата? созопол голям град ли е? колко жители е? например едиколко си? празнувате ли юбилей от срещата или сватбата?(не се заблуждавайте, тя го обсипа с въпроси само защото милия едвам мънкаше и тя просто искаше да му помогне като му накъса разказчето на пърченца)
ву зет аксепте и аз само дето не изтърсих "Ама само толкова ли?"
Беше като чаено парти.
Успех на другите!
Аватар
Milenka

Мнение от Milenka »

честито! само така..напред..
:beer: :beer: :beer:
I'll try being nicer if you'll try being smarter.
Аватар
Kwon-Do

Мнение от Kwon-Do »

Честито! :beer:
Чакаме ви значи в Монреал да се появите скоро!!! :D
Относно това за частните учителки и Френския център аз това откога се опитвам да го внуша на всички кандидати,ама все се намира някой който ми спори ,че с частната учителка било се минавало!Глупости.Нашата история е подобна на вашата Monkey-много часове с учителка,неуспешно първо интервю(вие поне това го нямате като случка! :wink: ), докато ни дойде акъла да ходиме във Френския център!!!!!
Айде успех по-нататъка и не спирайте да учите френския в никакъв случай!!! :idea:
Аватар
toro40
Обратна връзка:

Мнение от toro40 »

Честито ПРИЯТЕЛИ,
Много късмет и щастие по пътя
И дано нещата се развият много по-добре от колкото си ги представяте

Много Любов ви желаем
19.05.2009 - DCS Vienne-за 2ри път
04.06.2009 - Accusé de réception
30.07.2009 - CSQ - без интервю
02.02.2010 - Документи Букурещ
22.02.2010 - Баркодове
17.03.2010 - Формуляри Медицински
=======
Светльо, Вики, Кари и Емо
Варна
jordi

Мнение от jordi »

Честито и успех на по-нататък в процедурата....вие направо сте я разбили...имам усещането 4е тя като хване ниакой да поназнайва пове4е го разхожда из цялата му биография 4е и още отгоре.....
Може ли малко инфо за вас...години,професии,водещ, нива на френски/анлийски и тн.

Относно института...много кофти часове...мойто работно време приключва ОФИЦИАЛНО в 6.15 ве4ерта а последния вечерен курс започва в 6.00ч та не се сещам как бих могъл да ходя там(освен в събота и неделя...което ми се струва малко несериозно.) За ИЧС важи същото...Като навъртя 50 работни часа през седмицата(от които поне 10 неплатени) последното нещо за което искам да се сетя в събота е френски????Съпругът ти предполагам че ме разбира напълно...

Както и да е...важното е 4е сте минали и стискаме палци за по-нататък..УСПЕХ :wave: :beer2: :haplio:
jordi

Мнение от jordi »

Кой все пак беше водещия и какви нива на фр/анг. бяхте посо4или във формуляра??? :roll:
alkaponbg

Мнение от alkaponbg »

Ей, най-после един да ме утрезви че Линда можела и да попитва повече, айде че и ние сме първи и ще я разсъним на ранина :)

Поздравления за вашия труд и упорство, късмет за напред!
:beer: :beer: :beer:
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано :)
Аватар
oganche

Мнение от oganche »

Честито, monkey, и продължавайте в същият дух!
Аз миналата година изкарах 1 и 2 ниво в ИЧС-то и повече няма да стъпя там. Може би във Френския институт е по-цивилизовано?! Аз лично съм много доволна от това, което постигнахме с частната учителка за два месеца и смятам да си продължим при нея. Поне ти се обръща персонално внимание, а не парцуцата в ИЧС-то да споделя с колежка в коридира, че щяла да ни учи толкова, колкото й плащали. Смотла!!! Аз какво съм виновна, че не е доволна от живота, при положение, че всички сме си платили курсовете до стотинка?! :x
Докато се усмихнеш...се озъбиш!
Аватар
Kwon-Do

Мнение от Kwon-Do »

:D Що не й каза ,че като не е доволна да вземе да си пусне документите за Канада! :D
Аватар
oganche

Мнение от oganche »

Kwon-Do написа::D Що не й каза ,че като не е доволна да вземе да си пусне документите за Канада! :D
Не си струва да се занимаваш :( Това си е до възпитание на човека. А по-добре да няма такива като нея в Канада, че е жалко. :roll:
Докато се усмихнеш...се озъбиш!
canat

Мнение от canat »

oganche написа:А по-добре да няма такива като нея в Канада, че е жалко. :roll: [/color]
:thumbsup:
Аватар
Kwon-Do

Мнение от Kwon-Do »

За съжаление има много такива и тука.......простаци и идиоти ...не си мисли ,че тука всички са ангелчета
Аватар
zaia
Обратна връзка:

Мнение от zaia »

Честито monkey, изтрезнявате ли вече или 3 дни яли, пили и се веселили? :D Успех нататък в процедурата и в Канада :beer:

Oganche, не си случила на учителка, за съжаление почти всичко зависи от това. Ние все още учим в ИЧС, вече 5-и курс караме. Случихме на 1-2 преподавателки, от които не сме възхитени (и материала, взет при тях, нещо ни куца), но има 2 преподавателки, на които сме много благодарни и които много уважаваме. Курсовете при тях са удоволствие. За съжаление ИЧС не се съобразява много с желанията на курсистите - разпределят учителите, както те си преценят, цари "информационно затъмнение" за името на преподавателя до деня на започване на курса, а след това ако не си доволен и решиш да се откажеш губиш част от таксата.. Все пак, поне за полагане на основа, е добре да се ходи там, а ако имате късмета да сте при някой от добрите преподаватели - супер.
monkey

Мнение от monkey »

Za jordi:
Az sam vodeshata, zashtoto imam dobar staj po tarsena specialnost, magistarska diploma po tarsena specialnost i sertifikat po angliiski(koito zasega mi sluji samo za okrasa).
нива на знания за мен френски 5/5 англиийски 9/9; за мъж ми съответно 4/4 и 5/5.
Във френския институт съм минала през 5 преподавателки, но съм недоволна само от една: Брадинска. На анкетите във френския институт съм си го заявявала открито, защото тя е срам за колегите си според мен, а шефката на института си има глава на раменете и знае, че доброто име се носи на далече. Може да е много добър човек Брадинска, но като преподавател мноого куца. При нея карахме първо ниво и добре, че преди 1,5 година го бях карала при друга много добра преподавателка така, че не ми беше напразно ученето. От всички други съм много доволна: Джелебова(тя преподава и в ИЧС), Петрова, Цецелова и последната мадам Форже (голям чешит, при нея граматиката малко куца, но пък се очупваш да говориш и да задаваш въпросите си на френски. Освен това се научаваш на френски маниери при разговор).
Не съм съгласна с теб относно уроци в събота и неделя. Мъжът ми може и да те разбира, но въпреки това макар и да не учеше почти нищо в къщи, 8 месеца събота и неделя не сме виждали почивка. Аз основно и зверски учих само през 1-во и 2-ро ниво. Зверски ще рече всеки ден по 4-5 съществителни преписани по 100 пъти, 3-4 глагол повтаряни и спрягани, допълнителни упражнения от материали от библиотеката във френския културен център, и съчинения от по 5 изречения за домашно от учителката всеки час. Трябва дя се правят жертви :-)
Аватар
tasdevil

Мнение от tasdevil »

Честито, честито, честито
За курсовете в френския институт сме съгласни, зависи от преподавателя. Ние също сме много доволни от Джелепска, но не сме съгласни, че няма полза и от частен учител да подготвите стандартните отговори на интервюто, за да се сведе импровизацията до минимум, иначе с тези 3, 4 нива в института нищо по-сложно като изречение не може да се сглоби.
Успех за в бъдеще на всички
Живей ДНЕС, защото ВЧЕРА няма да се върне, а УТРЕ може и да не дойде :))
интервю 06.12
Заключено