Имало едно време двама пловдивчани /или майнички ако предпочитате/ и те вървели заедно по пътя на емиграцията. Но ето, че единият пристигнал в точка А, а другия в точка Б. Как се развила историята по нататък: емиграцията станала имиграция, а приятелите се превърнали в яростни защитници на точка А / съответно точка Б. А даже станали и неприятели, въпреки неизменното "Нищо лично !".
Майнички, донесли сте в Канада провинциалния си манталитет и комплекси: сравняването на малките и големите градове /селото - града, столицата - провинцията и т.н. умни измишльотини на бившите комунисти/, работата и заплатата, колите и "преуспяването" в живота в зависимост от местоположението.
Много грубо, а и на публично място. Давайте камъните по главата на Омбудсмана, така поне всичко ще си дойде на мястото.
Както беше казал Боцо по един друг въпрос "Ти му гълчиш а оно си рупа ли рупа". Тук става дума за типичния случай описан в баснята за гроздето и лисицата и който си отвори очите ще го види, ако не ще си рупа ли рупа. Човек от програмата за Кебек има много възможности и избира това което му е по душа и после ако сгреши негов си е проблема и избора, а от манитобската програма си в много страшно да пристигнеш в друга провинция (ама ще кажат може, да ама никой не го прави щото не ви стиска - знае ли човек). Имал имигранта монитобски 1 възможност и я "избрал" тя си е негова също, НО МЕРСИ НЕМА НУЖДА да ни се показва че това е най-правилния избор и да се търси одобрението на аудиторията постоянно че ТОВА Е ПЪТА КЪМ КАНАДА. Не знам само аз ли само прозирам лицемерието в това "гроздето е горчиво". Когато имаш възможност да избереш между червеното и синьото хапче и избереш червеното това си е твоя живот и твоя избор, но когато ти дадат само синьото и почнеш нова песен "ами то синьото никак не е зле то даже в друг аспект е къъдее къде пред червеното, вие знаете ли че изобщо пък на вас точно не ви отива червеното". Тук е лицемерието защото същия човек, който едовно питаше дали не може да кацне в Алберта или Брт Кол изведнъж с кацането си почна "ами не са ли всички канадски градове еднакви ?!? ". Лицемерието ме дразни но се преглътва до момента не почне да ти влиза в обкръжението. Пише си нормалния човек "дайте ми специфично инфо за кредит картите", непитан див монитобец отговаря "ти баш в във форума на Кебек ли питаш тук всички си броите стотинките от социала". Просто дивотии от сорта "колко ви излезе Канада щото на мен почти фрее", "дай да првим сравнение сега", "ахааа тук го има на тая цена да взама да ви го купя от тук и да ви го пратя", "радвайте са на доунтауна си ама се надявайте да дават социала щото...", "вие там до 8 години кола не можете да си купите и сте ниска социална класа". Ако друг не вижда за какво говоря спирам, явно нещо прекалявам но никога нр ме е кефило лицемерието. За забелажката по-долу на персоната с "килимчето", да ние сме пловдивчани и се познаваме отдавна, дори и в Бг не съм спирал да му трия сол и да не му цепя басма защото расъждава и действа лекомислено, сега ми е далече и нещо не можем да се коригираме взаимно затова се отказвам.
А за въпросната госпожа ще поясна, хора които растат на базата на другите, разделят и пилеят вместо да приобщават, осмиват вместо да подкрепят, изявяват себе си вместо да градят с екипа си никога не са имали място в обкръжението ми. Човека "критик" се храни с кръвта на другите т.е. като не може да върши нещо почва да учи, съветва и да критикува на същото - "имаш правописни грешки", "аз с такива с твоето образование си нямам работа", "културното ти ниво .... дрън дрън". Та уважаема нямали сме допирни точки досега и умишлено избягвам темите с твоите "словесни кланета", оставям другите "рицари" на които им се разправя, така че ще те помоля да не ме притесняваш повече. Виждам че не ти липсва интелект, обаче ако продължиш с нахалното си досаждане ще докаже че културното ти ниво за което претендираш изобщо го няма. Благодаря ти за разбирането.
Ombudsman написа:Имало едно време двама пловдивчани /или майнички ако предпочитате/ и те вървели заедно по пътя на емиграцията. Но ето, че единият пристигнал в точка А, а другия в точка Б. Как се развила историята по нататък: емиграцията станала имиграция, а приятелите се превърнали в яростни защитници на точка А / съответно точка Б. А даже станали и неприятели, въпреки неизменното "Нищо лично !".
Майнички, донесли сте в Канада провинциалния си манталитет и комплекси: сравняването на малките и големите градове /селото - града, столицата - провинцията и т.н. умни измишльотини на бившите комунисти/, работата и заплатата, колите и "преуспяването" в живота в зависимост от местоположението.
Много грубо, а и на публично място. Давайте камъните по главата на Омбудсмана, така поне всичко ще си дойде на мястото.
Za poiasnenie,t.n. bivshi komunisti,koito vprochem sa si i segahni,de,giveeha /giveiat/ i se razvivaha/razvivat/predimno v stolicata ,a dokolkoto gi e imalo v provinciiata to te sa bili pod kriloto na tezi ot Sofia.Bi triabvalo da gi znaesh ot obshta kultura tezi neshta.
Moge bi ti si rodena,giviala i tvorila v Sofia/nishto losho v tova/i zatova govorish za niakakuv provincialen mantalitet,koito shtom ne e sofiiski po prezumpciia ostava da e provincialen.
Samo che za sugalenie az sum imala vuzmognost da giveia i na dvete mesta i to dostatuchno vreme za da otkriia prilikite i razlikite i shte ti kaga ,che mantaliteta ne se deli na sofiiski i na provincialen ,a po drugi obshtochoveshki kriterii...Razlikata megdu Sofia i provinciiata e i e bila edinstveno po otnoshenie na kachestvoto i standarta na givot, koeto veche moga da se suglasia s teb ,che e izmishliotina na bivshite /i segashni/komunisti.
Nishto che e lichno -shte go napisha.
Abe,Shnorhele,mnogo me kefish
I men i men
Присъединявам се към групата. Само една молба: остави "килимчето" на мира, давай по "снежните човеци" - виж колко са много, ще стане по-добре. Не се сърди, всичко, което си написал е вярно.
Strashna diskusia ste zaformili na tema provincii w Canada. Ako triabwa s edna duma da opisha Canada, shte izpolzwam PUSTOSH. Naj-goliamata mi zabluda beshe che w Canada ima gradowe. Pylna iluzia, w Kanada ima 2-3 grada, w ON - Toronto, doniakyde i Hamilton. Ostanalite sa pustosh, niama razlika mezhdu 50,000 selo i 300,000 -no, samo ploshta e 2-3 pyti po-goliama. Wsichko e ednakwo, imenata na ulicite i molowete se powtariat nawsiakyde. Inache ne e losho, swikwa se. Ne moga da swikna sys zhicite po stylbowete. Tija tuka sa w 19 wek. Ima teorii, che blagodarenie na zhicite horata w Sewerna America sa po-typi i ogranicheni ot ostanalite. Ako triabwa da izbiram, Can vs. BG, twyrdo Can, no Germany ???? Ajde sys zdrawe
Abe shto se karate be hora,
Vseki da jivee kadeto iska. Canada e golyam strana- za vseki ima po neshto. Kef ti megalopollis, kef ti selo.
Nomere667, molya te stiga se bazika s Montrealtzi. Az znam, che Montreal e naj-krasiviyat grad v Canada, taka, che nedej se zayajda.
Shtom si shtastliv v Winnipeg, stoj si tam. Az obache si obicham Calgary i shte gramna virtualno vseki, koito pljue Calgary.....
Az imam samo edin problem s Quebec i tova ne e frenskiya ezik (ne govorya za novite immigranti, a za quebekarite). Alberta dava na federalniya budget 4 billion dollars godishno poveche otkolkoto poluchava ot Ottawa. Quebec vzema 4 billion dollars poveche ot Ottawa otkolkoto vnasya. TA vaprosat mi e sledniya: abe adjaba zashto pluete Canada, a si lapate federalnite parichki i ne se oplakvate. Tryabva da znaete, che Albertans se hvashtat za pistoletite kato chuyat Quebek. Za Albertans, Quebekarite sa marzelivi nagli sons of bitches kadeto govoryat nyakakva neponosima versiya na frenski, lapat parichkite na Alberta i psuvat Canada vav Federalniya Parliament v Ottawa (spravka Quebekarski deputat kaza, che se sramuva da se nareche Canadetz...).
Po vreme na referenduma v Quebek za ottzepvane ot CAnada, horata v Alberta se nadyavaha Quebek da se ottzepi, zashtoto in e pisnalo da izdarjat onezi tulupi ot Quebec.
Cheers
P.S. Pak iskam da podchertaya NYAMAM problem s BG immigrantite v Quebec. Imam problem s naglite neblagodarni kopeleta v Quebec kadeto pljuyat Canada, no iskat da pravyat komunizam s chujdi pari.
AlexAA написа:Alberta dava na federalniya budget 4 billion dollars godishno poveche otkolkoto poluchava ot Ottawa. Quebec vzema 4 billion dollars poveche ot Ottawa otkolkoto vnasya. TA vaprosat mi e sledniya: abe adjaba zashto pluete Canada, a si lapate federalnite parichki i ne se oplakvate. Tryabva da znaete, che Albertans se hvashtat za pistoletite kato chuyat Quebek. Za Albertans, Quebekarite sa marzelivi nagli sons of bitches kadeto govoryat nyakakva neponosima versiya na frenski, lapat parichkite na Alberta i psuvat Canada vav Federalniya Parliament v Ottawa (spravka Quebekarski deputat kaza, che se sramuva da se nareche Canadetz...).
Ami znaesh li mnogo stranno che pak quebecois-to si misliat takiv araboti za albertans i vsichki drugi...i znaesh li zashto e taka. Ei sega shte vi kaja nai-goliamata istina za Canada. Shtoto tuka jiveiat jivi hora. Da hora kato vas. Zlobni, dobri, umni, prosti i kakvito drugi vi doidat na um. I vseki si misli che e po-dobar ot drugia. A istinata e che karutsata se tegli ot 2 vola.
Niakoi pital li se e kakvo shteshe da stane ako Quebec se beshe otdelil...ami pitaite Chretien...v edno svoe izkazvane toi kaza. "Az napravih vsichko po silite mi, v onezi smutni vremena, da ne se okaja poslednia premier ministar na Canada". Spored mene toi e dosta umen chovek i razpolaga s mnogo info...Ne si mislete che niamashe da se nameriat drugi provintsii deto da iskat da se otdeliat. Za spravka poglednete bivshite obedineni darjavi (rusia, yugoslavia i t.n.)
И аз нямам нищо против бг емигрантиите в прерийните провинции, обаче местните в тези провинции за известни като най тъпите копелета наоколо, дето им дай да гледат говеда и да се държат за пистолета по цял ден... rednecks...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Lub0 написа:И аз нямам нищо против бг емигрантиите в прерийните провинции, обаче местните в тези провинции за известни като най тъпите копелета наоколо, дето им дай да гледат говеда и да се държат за пистолета по цял ден... rednecks...
Ай сега недейте така. Не знам какво е в Medicine Hat, ама хората с които съм имал вземане-даване от Калгари и Едмънтън са били много точни. И толкова ли няма кой да захапе Онтарио? Торонто?